fonradar

2012 e-beyanname sözleşmelerinin güncellenmesi?

Ynt: 2012 e-beyanname sözleşmelerinin güncellenmesi?

Valla benide tereddüte düşürdünüz şimdi.Hizmet sözleşmelerine bakıyorum.süre olarak bir takvim yılıdır yazıyor. (genelde de matbuu yazar) Bu açıdan baktığınızda yeni takvim yılı için tekrar düzenlenecek anlamıda çıkıyor.Ama kira kontratlarında da benzer durum yok mu?Çoğu kontratta süre yazar ama yine çoğu, sonraki yıl yenilenmez.o kontrat üzerinden artış yapılır.şimdi 100 tane hizmet sözleşmesi var,100'ünde de bir takvim yılı yazıyor.ne yapacağız şimdi hepsini yenileyecek miyiz? kafam karıştı iyi mi? Bu ne saçmalıktır...

TURMOB un matbu sözleşmelerinde sözleşmenin feshi için tarafların 15 gün önceden ihtarname çekmesi gerektiği aksi halde sözleşmenin kendiliğinden yenileceği yazılı. Eğer elinizdeki sözleşmede böyle bir hüküm yok ise özel şartlar kısmına ekleyin olsun bitsin, her sene sözleşme yenilecek diye bir şart kaide vb... yok.

rooniin ' Alıntı:
TURMOB un matbu sözleşmelerinde sözleşmenin feshi için tarafların 15 gün önceden ihtarname çekmesi gerektiği aksi halde sözleşmenin kendiliğinden yenileceği yazılı. Eğer elinizdeki sözleşmede böyle bir hüküm yok ise özel şartlar kısmına ekleyin olsun bitsin, her sene sözleşme yenilecek diye bir şart kaide vb... yok.

Yenileme yoksa güncellemede yok diyebilir miyiz :)

Tabi ki yok, niye güncelleyeyim ki devam eden sözleşmemi,

twolf ' Alıntı:
rooniin ' Alıntı:

Yenileme yoksa güncellemede yok diyebilir miyiz :)

Sn. Twolf

Elimizde mevcut hizmet sözleşmelerinde sözleşmenin kendiliğinden uzayacağı şeklinde ibare var ve buna dayanarak uzatıyoruz. Ayrıca kendiliğinden uzayan sözleşmelerde damga vergiside doğmuyor. Ayrıca Ek-3 ler içinde türmobun yazısına göre yenilemiyorum. Yani hem hizmet sözleşmelerimi hemde Ek-3 lerde değişiklik yapmıyorum.

Sizin uygulamanız nasıl?

peki arkadaşlar güncellemede herhangi bir süre sözkonusu mu?

bu konu ile okuduğum tüm yazılarda damga vergisinin meslek mensubu tarafından ödenmesi algısı doğdu bende. peki bu damga vergisini mükellef adına tahakkuk etiremezmiyiz. birde bu damga vergisi 2 kat üzerinden mi hesaplanması lazım. saygılarımla.

Öyle bir algı oluşmasın. Mükellefin adına damga vergisi beyannamesi verebilirsiniz.

neden net bir açıklama yapmıyor Odamız?? devam eden sözleşmeleri neden yeniliyoruz?? tekrar D.vergisi neden ödeniyor? kira kontratlarında 'yıl sonunda fesh edilmeyince devam eder' yazıyorsun iş bitiyor. bize neden bu eziyet?? koyun olmayalım yeter artık.. şimdi güncelleme yapacakmıyız yapmayacakmıyız o bile belli değil yenilemelerde.. bu mesleğin çivisi çıktı artık..

husok ' Alıntı:
neden net bir açıklama yapmıyor Odamız?? devam eden sözleşmeleri neden yeniliyoruz?? tekrar D.vergisi neden ödeniyor? kira kontratlarında 'yıl sonunda fesh edilmeyince devam eder' yazıyorsun iş bitiyor. bize neden bu eziyet?? koyun olmayalım yeter artık.. şimdi güncelleme yapacakmıyız yapmayacakmıyız o bile belli değil yenilemelerde.. bu mesleğin çivisi çıktı artık..
Her konuda odadan açıklama beklemek olmaz, hali hazırda yasal mevzuat var, cevaplar da bir çok konuda belli.
Güncelleme yok, devam ederse yenileme yok, devam eden için damga vergisi yok vb...

husok ' Alıntı:

Odaya sorarsan hizmet sözleşmelerini yenileyin der. Odalar sözlemeşleri kime satacak??

rooniin ' Alıntı:
husok ' Alıntı:
Her konuda odadan açıklama beklemek olmaz, hali hazırda yasal mevzuat var, cevaplar da bir çok konuda belli.
Güncelleme yok, devam ederse yenileme yok, devam eden için damga vergisi yok vb...

Nasıl olmaz?? odanın görevi nedir peki? bizi en mühim mesleki konularda aydınlatmayacaksa?? bu nasıl bir mantıktır arkadaşım?? kendiniz bile diyorsunuz işte, 'birçok konuda cevaplar belli' demekki her konuda değil.. yani eksik. ayrıca buyrun okuyun mesajları neresi net siz karar verin. biri kalkıyor yenilenmeyecek diyor, diğeri yok illaki tekrar yenilenecek diyor.. bu mudur net olan ? öyleyse pardon, 'net'lik anlayışımız farklı demekki.. son olarak şu cümlenizin yasal dayanağını açıklarmısınız ; "devam eden için damga vergisi yok"

Odaların görevleri belli, tamamen duygusal ihtiyaçlardan kurulmuşlardır,

Biri çıkar güncelleme olacak der, biri çıkar güncelleme olmayacak der, peki siz mesleği icra ederken fısıltılara göre mi hareket ediyorsunuz? Sizin düşünceniz ne? Karar alıcı siz olmayacak iseniz fısıltılarla oradan oraya savrulacak iseniz ruhsat ne işe yarar? Yasal metinlere baktığınız zaman konu gayet net. Yasal mevzuatta her konunun cevabının olmaması normal, bu da yasa koyucunun baz aldığı akımlarla alakalı bir şey.

-odalar Meslekte birliği, düzeni sağlamak için kurulmuş olan kuruluşlardır.. meslek mensuplarına ışık tutarlar..

-'Yasal metinlerde herşey net, ama her konunun cevabının olmaması normal' bu ifade de bir çelişki yok mu acaba?? neyse konudan uzaklaşmayalım, size bir soru sormuştum; "devam eden için damga vergisi yok" bu ifadenizin yasal dayanağını 'net' olarak söylermisiniz? (madde, yönetmelik vs.)

Ben size bir çok soru sordum yukarıda hangisine cevap verdiniz?

Yukarıdaki mesajımda bir çelişki yok, şimdi anglosakson hukuk sistemi üzerine mi yazışayım sizinle.

rooniin arkadaşım gereksiz yere polemik yapmayalım..."devam eden sözleşmeler için yenileme ve damga vergisi yok" bu ifade size ait, dayanağı nedir? çok net bir soru. küçük bir not ayrıca; ülkemizdeki hukuk sisteminin temeli 'Roma hukuku'dur,anglo-sakson degil.

Ben hukuk sisteminin temeli roma dır veya sakson dur dedim mi?

."devam eden sözleşmeler için yenileme ve damga vergisi yok" evet bu ifade bana ait, dayanağı da var, ancak yazmayacağım, nasılsa başlığı okuyan birisi çıkar size anlatır. O kişi, sizin için; ben olmak istemiyorum.