2012 Yılı Smmm Ruhsat Bedeli

Ynt: 2012 Yılı Smmm Ruhsat Bedeli

Bide ARkadaşlar acize fikrim nasıl olsa biz bu ruhastı gun gelicek almak zorunda kalacağız hazır ttk ve bağımsız denetim seminerleride aktifken kayıt olup onlarada muracat etmek mantıklı gelmekte yarının neler getireceğini bilemeyiz suan spk sınavını kimin yapacağının belli olmadığı gibi

Kütahya odası 1700,00 tl alıyor hemde peşin taksit falan da yok zaten 3 kişi kazanmış

en pahalı oda Mersin arkadaşlar; dün gidip görüştüm yetkiliyle kendi el yazısı ile aynen aktarıyorum:

odaya kayıt: 2.135 tl + büro açılışı: 591 tl = 2726 tl + türmob 1460 tl + kaşe bedeli 155 tl = 4341 tl

yazık günah kardeşim el insaf yaa.

taner.. ' Alıntı:
en pahalı oda Mersin arkadaşlar; dün gidip görüştüm yetkiliyle kendi el yazısı ile aynen aktarıyorum:

odaya kayıt: 2.135 tl + büro açılışı: 591 tl = 2726 tl + türmob 1460 tl + kaşe bedeli 155 tl = 4341 tl

yazık günah kardeşim el insaf yaa.

Yok artık. Ya bunlar çığrığından çıkmış. bu hakkı kazanana kadar dünya kadar para ödedik.
doymadılar yaaa.
Senin adına üzüldüm taner.

yuhhh o mersin odası şaşırmış heralde, yaa bu adamlar kime neye göre alıyorlar bu paraları, bir itiraz mercii falan yok mu yaa >:(

ben ruhsat ıcın 1330 turmoba yuzde 50 ınd ıle 825 odaya yatırdım toplam 2155 yatırdım buro acmayacagım ıcın boyle.. buro acacakların masrafı daha da artıyor.. ne zaman kurtulacagız para odemekten bılemıyorum kan emıcı gıbıler..

4.341 TL Çok para versen birdert vermesen bir dert.Allah sabır versin kardeş.Aslında bu işe bir çeki düzen vemeleri gerekir.Nasıl Ruhsatın sabit 1.330 TL ödemesi varsa odalara ödenecek tutarda sabit olmalı.Ben ismmmoya kaşe bedeli dahil toplam=1.330+635+155=2.120 ödedim benim çok zoruma gitti bu para için en az 2 ay çalışmam gerekiyor.Aldıkları paranın karşılığında herhangi bir hizmette sunmuyorlar.
RESMEN HARAÇ TOPLUYORLAR

Bugün itibari ile odaya 3.025,00 TL ruhsat parasını bayılmış bulunuyorum, bu rakamın 1.460,00 TL si TÜRMOB'a, kalan 1.565,00 TL ise ASMO'ya yatırıldı. Her ikisine de kart çekildi türmob'un pos'ları worldcard'a 6+4 taksit yapıyor bilginiz olsun. Odalar da pek çok karta 6 taksit ile bu işi çözüyor. Allah sonumuzu hayretsin :'(

ALLAH dan kredi kartı ve taksit var gerçi ben daha bu mertebeye ulaşamadım inş marttan sonra ulaşacam :)

muhtemelen banka hs numarasına yatırdıkdan sonra dekontu bağlı olduğun odaya teslim ediyosun

Ben Sali gunu ISMMMO'dan islemleri tamamladim. Ruhsat bedeli olan 2.570 TL icin kredi kartina 6 taksit yapiyorlar. Yapi Kredi kartiniz varsa banka da +4 yapiyor ve 10 taksit olmus oluyor. Odaya odenecek 635 TL (385 TL odaya kayit+250 TL aidat) icin de 6 taksit yapiyorlar. Yine Yapi Kredi +3 de kendisi veriyor ve 9 taksit oluyor. Bir defada odemeye gore avantajli.

Bende ödemek istiyorum, tabi önce sınavı kazamam gerek... :)

Ahh hayırlısı ile o parayı ödeme safhasına gelsekde kurtulsak şu stresten sıkıntı veriyo sınav yaa. Sınavı kazansak bi şekilde çalışarak öderiz yaa hayırlıs. :)

Sari75 ' Alıntı:
Ben Sali gunu ISMMMO'dan islemleri tamamladim. Ruhsat bedeli olan 2.570 TL icin kredi kartina 6 taksit yapiyorlar. Yapi Kredi kartiniz varsa banka da +4 yapiyor ve 10 taksit olmus oluyor. Odaya odenecek 635 TL (385 TL odaya kayit+250 TL aidat) icin de 6 taksit yapiyorlar. Yine Yapi Kredi +3 de kendisi veriyor ve 9 taksit oluyor. Bir defada odemeye gore avantajli.

Siz neden 2.570,00 Tl yatırdınız. Bende salı günü ordaydım. 2.095 yatırdım.
Birde kimlik felan vermediler demi size

Benim sinav sonuc tebligatimda da 2.570 TL yaziyor, bilmiyorum neye gore degisiyor bu rakamlar :) Kimlik filan vermediler, kimlik ve ruhsatin hazirlanmasi 3 ay alir en az dediler.