2012 Yılı Smmm Ruhsat Bedeli

Ynt: 2012 Yılı Smmm Ruhsat Bedeli

Sari75 ' Alıntı:
Siz toplam 2.095 mi yatirdiniz? Ben 2.570 (TURMOB)+635 (Oda) yatirdim cunku :(

Evet 1460 Türmob+250İsmmmo aitat+385 İsmmmo kayıt ücreti başkada ücret vermedim.
Bende şaşırdım şimdi.

Enteresanmis gercekten. Arada bayagi bir fark var. Benim sonuc belgemde detayli yaziyor: "Ruhsat Bedeli 1.760,00-TL, Insaat Fonu 165,00-TL, Egitim Fonu 165,00-TL, Sosyal Yardımlasma ve Dayanısma Fonu 165,00-TL, Kimlik Bedeli 75,00-TL, Dosya Bedeli 240,00-TL olmak üzere, tek havale islemi ile toplam 2.570,00-TL ödemeniz" diye. Siz sansliymissiniz, ne diyeyim :) Ben stajdan muafim, onunla ilgili birsey mi bilemiyorum ama sonucta odedigimiz ruhsat bedeli. Neyse, yapacak birsey yok...

Dayanamayip odayi aradim. TURMOB'a odenen 1.460 ile 2.570 farkini sordum. Staj muafiyetindenmis, o yuzden fazla odemisim :)

bende bugun ruhsat işini hallettim ödemeleri yaptım bayağı hafifledim. 2950 tl . odaya bu rakamların çok olduğunu belirttim. ne hakkımızı koruduklarını, piyasada 700-800 tlye çalışan mali müşavirler olduğunu , büro açmanın zorluğunu bildikleri halde yine de bu kadar yüksek rakamları istedikleri için ağzıma geleni söyledim. ama hiçte umurlarında olmadı :)

syncmaster5 ' Alıntı:
bende bugun ruhsat işini hallettim ödemeleri yaptım bayağı hafifledim. 2950 tl . odaya bu rakamların çok olduğunu belirttim. ne hakkımızı koruduklarını, piyasada 700-800 tlye çalışan mali müşavirler olduğunu , büro açmanın zorluğunu bildikleri halde yine de bu kadar yüksek rakamları istedikleri için ağzıma geleni söyledim. ama hiçte umurlarında olmadı :)
Evet bu bir işe yaramayacak. Sınavı kazanan, yıllardır çalışıp, didindiği, yorulduğu için lanet olsun tek şu parayı vereyim kurtulayım diyor. Gözü başka hiçbirşeyi görmüyor. Basıyor parayı, alıyor ruhsatı. Bu yüzden de koyun gibi bizi gütmeye devam ediyorlar. Bu düzen değişmeli. Başka yolu yok. Ben bunun en büyük takipçisi olacağım. Tesmer-Türmob-Oda-Başbakanlık-Cumhurbaşkanlığı ve hatta AİHM'ne kadar başvuracağım. Benim param yoksa ne yapacağım? Belgeyi alamayacak mıyım? Bu zamana kadar soydukları yeter. Lütfen, tepkinizi ortaya koyun. Bizler yansak da, bizden sonrakiler yanmasın.

Döviz büfeleri faaliyetlerine devam edebilmek için her yıl ruhsat harcı yatırıyor! En son rakam 17.120,35 TL. Herşeyin bir bedeli var sizlerde bunu bilerek bu yola giriyorsunuz.

burcu19 ' Alıntı:
Döviz büfeleri faaliyetlerine devam edebilmek için her yıl ruhsat harcı yatırıyor! En son rakam 17.120,35 TL. Herşeyin bir bedeli var sizlerde bunu bilerek bu yola giriyorsunuz.

;D

hadi bakalım bu yola girenler

sizi gidi sizi, hem bu yola girin hem itiraz edin, çok ayıp!

burcu19 ' Alıntı:

:) :) :)

burcu19 ' Alıntı:
Arkadaşım, döviz büfesinin ne anlama geldiğini, yıllık kazancını ve bu ruhsatın onlara sağladığı faydaları bilerek yazmışsındır umarım bu yazıyı.
Aksi takdirde çok saçma bir yorum olmuş. Havayolu şirketleri de yıllık olarak bir bedel ödüyor devlete. Dimi ama? Yani yazık onlarada....

Alaka ve kereste...

Burada soygundan bahsediyoruz. Bakın dün ASMMMO'na dosyamı kapatmak üzere gittim. Giden arkadaşlar da bilir. Oda, sınav dosyası diye 55 TL tahsil ediyor. Bunu almanı zorunlu koşuyor. Gittim, sınav dosyası alacağım dedim. Adam bildiğimiz mavi naylon dosya verdi, içinde 2 adet form var. Birini doldurup, teslim ettim. Bir adet dosya karşılığında 55 TL aldılar. Anlatabiliyor muyum?Bu resmen insanla dalga geçmektir.
Ben hakkımı helal etmiyorum. Haram olsun bütün verdiğim paralar.

Bende haram ediyorum. Mesleğe adım atarken başımıza bunlar geliyor... Bakalım ruhsatı alınca neler yaşacağız... Telli dosya 55 TL.. Resmen dalga geçiyorlar. Bari harç filan diye alın.. Resmen dalga geçiyorlar...

o telli dosya bir komedi zaten. dosya diye elime alınca şok oldum.
hatta görevli ile bunun muhabbetini yapıp,;bilsem ben size bir paket alırdım deidim.
sohbet vs derken ,
bana verdi dosyayı ben de aldım eve geldim.evde de attım bir yere işte.
1 ay sonra beni aradılar,
--sizin dosyanız eksik
--- ya öylemi ,ne eksik?
--- dosya almmamışsınız bedeli şu kadar diye,,,
---!!!!!!!!!!!!!!!!
---ödemeyi de kredi kartından yapmıştım. ispatı var .........vs

allah tan bayan beni hatırladı da evet evet almıştınız dedi.
yani dalgınlıkla bana verip eve gönderdiği dosyayı yeniden 55 tl verip satın alacaktım az daha .
sınava girebilmek için. şarta bakın sınava girebilmek içinnnnnnnnnnn

arkadaşlar istanbul ve ankara gibi büyük şehirlerde sirkülasyon olduğu için yine az istiyorlar tekirdağ odasından o mavi dosyaya 300 tl istiyorlar el-insaff

aegkacar ' Alıntı:
arkadaşlar istanbul ve ankara gibi büyük şehirlerde sirkülasyon olduğu için yine az istiyorlar tekirdağ odasından o mavi dosyaya 300 tl istiyorlar el-insaff

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arkadaslar bagımlı calısıcak olan büro acmıcak olanlarımız için son harclardan sonra ruhsat ücreti toplam olarak ne kadar istanbul odası için şimdiden cok tesekkürler

Şubat ayında aldım ruhsatı: 1.460,00-TL Türmob,+620 tl odaya ödedim.(aidat+oda kayıt ücreti) taksit yapabilirsiniz. 6 taksit imkanları var