Kime sorsam öyle demiyor ama.hatta aralıklı sürekli envanter tanımını bilmeyenler var.gerçek şu bana ve onlara göre.eğer soruda satış iadesi varsa o mal 153 den çıkmak zorunda değil mi?tabiki evt.yoksa nasıl tutacak dönem sonunda envanter.tutması mümkün değil.bir malın maliyetini bilebilmen için sürekli envanter yöntemini kullanman gerek aksi halde bilemezsin doğru mu? doğru.
bir malın maliyetini bilebilmen için sürekli envanter yöntemini kullanman gerek aksi halde bilemezsin doğru mu? doğru.
Normalde yevmiye kayıtlarına 70 puan veriliyor.gelir tablosu ve bilanço 15 er puan.aralık döneminde yazmıştı puanları kağıda ama bu dönem yoktu.geçen dönem açılış fişi yoktu ama bu dönem vardı.ona da puan verir.5 puan açılış fişine diye tahmin ediyorum.Muhasebe nin puanlamasının nasıl olduğunu bilen var mı ki? Mal satışını yanlış yaptık diyelim dönem sonu maliyet kaydı da yanlış çıkacak. Şimdi her iki yevmiye kaydından kaç puan gidecek. Aynı şekilde KDV kayıtları da öyle.. Muhasebe açılışından kapanışına kadar birbiri ile bağlantılı nasıl puanlama yapılıyor anlamıyorum..
153 e girmek zorunda tekrar pardon yanlış yazdım.Kime sorsam öyle demiyor ama.hatta aralıklı sürekli envanter tanımını bilmeyenler var.gerçek şu bana ve onlara göre.eğer soruda satış iadesi varsa o mal 153 den çıkmak zorunda değil mi?tabiki evt.yoksa nasıl tutacak dönem sonunda envanter.tutması mümkün değil.
Normalde yevmiye kayıtlarına 70 puan veriliyor.gelir tablosu ve bilanço 15 er puan.aralık döneminde yazmıştı puanları kağıda ama bu dönem yoktu.geçen dönem açılış fişi yoktu ama bu dönem vardı.ona da puan verir.5 puan açılış fişine diye tahmin ediyorum.
Sürekli yada aralıklı envarter fark etmez.satış iadesi olduğunda satış iade kaydı yapılacak ve soruda malın maliyetini vermişse mal 153 e tekrar girecek.hep bu şekilde söyleniyor.eğer satış sorusunda malın maliyetini vermişse satış kaydından sonra malın maliyeti kaydı yapılcak 621 153.Bu neyi gösterir? Sınavda Sürekli envanter yöntemini kullanacağımızı mı? O zaman mal satışı olmuş onun maliyet kaydını ne yapacağız? Sürekli envanter sadece iade işlemlerinde mi uygulanıyor?
Bütün geçmiş yıl sorularına baktım.hep sürekli envarter kullanmış satışlarda maliyet vermiş.sonra iade kaydı yaptırmış.dönem sonunda aralıklı envarter sorduğu dönemlerde yine mal satış iadesi sormuş fakat malın maliyetini hiç vermemiş.ya hoca şaşırdı yanlışlıkla sordu yada bizi şaşırttı.çok merak ediyorum sorunun gerçek cevabını.Sürekli yada aralıklı envarter fark etmez.satış iadesi olduğunda satış iade kaydı yapılacak ve soruda malın maliyetini vermişse mal 153 e tekrar girecek.hep bu şekilde söyleniyor.eğer satış sorusunda malın maliyetini vermişse satış kaydından sonra malın maliyeti kaydı yapılcak 621 153.
50 alsam yetiyor umarım alırım bu defa.22 yevmiye kaydından 5 yada 6 tanesi yanlış.açılış fişide doğru bilmiyorum hayırlısı inş.O dönem yanlış bilanço olmayan kapanış kaydı ile 85 alan arkadaş var. Yevmiyelerin hepsi doğru mu hayır. Baştan o dönemin ücret tahakkuku yanlış.. Nasıl oluyor da 85 veriyorlar. Bu sınavda puanlamasının çözülemeyeceği tek ders Muhasebe dir herhalde.
Geçen dönem yapmış olduğum hataların yanında bu sınav mükemmel diyebilirim. Geçen sınav 44 almıştım o ciddi hatalara rağmen herhalde bu sefer 50 alırım.. Çekilmiyor Muhasebe sınavı..50 alsam yetiyor umarım alırım bu defa.22 yevmiye kaydından 5 yada 6 tanesi yanlış.açılış fişide doğru bilmiyorum hayırlısı inş.
Bende 42 almıştım geçen dönem.17 yevmiye mad.11 tane falan doğruydu sanırım.ödemişsindir inş.kaç tane yanlış var seninGeçen dönem yapmış olduğum hataların yanında bu sınav mükemmel diyebilirim. Geçen sınav 44 almıştım o ciddi hatalara rağmen herhalde bu sefer 50 alırım.. Çekilmiyor Muhasebe sınavı..
Bende iade sorunu merak ediyorum. Ben şaşırtma olarak düşünüyorum.
Birde ücret tahakkukunda personel ücreti kasadan ödenmiş ödemişmiydim acaba.. Onu hatırlamıyorum...![]()
Bende 42 almıştım geçen dönem.17 yevmiye mad.11 tane falan doğruydu sanırım.ödemişsindir inş.kaç tane yanlış var senin
İki ders miydi.benimde vergi var ama fena geçmedi sınava 15 dk.geç girmeme rağmen.umarım ondan da 50 alırım geçerim.bitsin bu çile artık.Saymak istemiyorum..Banka kredilerim yanlış.. 303-300 uygulamada bildiğim gibi yaptım 300 lü hesabı çalıştırdım. 7-8 bulur herhalde.. Sayıp da morel bozmak niyetinde değilim. Muhasebe ye kadar Vergi var zaten Muhasebeye son gece bakıp gittim. Hiç çalışmamıştım..
![]()
İki ders miydi.benimde vergi var ama fena geçmedi sınava 15 dk.geç girmeme rağmen.umarım ondan da 50 alırım geçerim.bitsin bu çile artık.
Vergicinin notu kıt değil umarım 50 alırsın.Maliyette vardı da ondan kurtuldum İyi bir puan bekliyorum.. Vergi uygulamam doğru sadece açıklama istemişler onlarda eksiğim var diğerlerinde ilk soru Allah ne verdiyse yazdım.. yanlış diyorum.. diğerleri de yarım.. Kalırsam 45 geçersem 50 öyle yani..
.vatandaş illa mal alım satımı mı soracak.kapalı söylüyo ki bakaılm sürekli envanter ile aralıklı envanter arasındaki farkı biliyormusun ayrıca elektrik faturası kdv dahil ödendi diye soruyor bakalım matrahı hesaplıyabiliyomusun diye.banka kredisi 3 yıl diyor bakalım 300 ile 400 arasındaki farkı biliyormusun diye hala idda ediyorsunuz.tesmer cevapları yayınladığında görürüz doğru cevabı ben 8 yıldır bu işi yapıyorum bilmem anlatabildim mi.Bu neyi gösterir? Sınavda Sürekli envanter yöntemini kullanacağımızı mı? O zaman mal satışı olmuş onun maliyet kaydını ne yapacağız? Sürekli envanter sadece iade işlemlerinde mi uygulanıyor?
.vatandaş illa mal alım satımı mı soracak.kapalı söylüyo ki bakaılm sürekli envanter ile aralıklı envanter arasındaki farkı biliyormusun ayrıca elektrik faturası kdv dahil ödendi diye soruyor bakalım matrahı hesaplıyabiliyomusun diye.banka kredisi 3 yıl diyor bakalım 300 ile 400 arasındaki farkı biliyormusun diye hala idda ediyorsunuz.tesmer cevapları yayınladığında görürüz doğru cevabı ben 8 yıldır bu işi yapıyorum bilmem anlatabildim mi.