2013/1 - Sınav Sonrası Paylaşımlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Liszt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tamam kardeş sakin ol.. Sende de, daha önce bir çok kişi de karşılaştığım ben bu mesleğe ömrümü verdim ben en doğrusunu bilirim havası var.. 8 yılını vermişsin bizde 4 yılımızı verdik bu neyi değiştirir. Şimdi biz o belgeyi hak etmiyor muyuz? Sadece fikir yürütüyoruz tartışıyoruz. Neden bu kadar stres yaptın.. Senin cevabın doğru olsun biz kalalım senin canın sağolsun. Kasma kendini bu kadar.. :)

bence de arkadaş kendii çok kasmış :) dediğin gibi o bilsinde herkes kalsın tatmin olsun :)

arkadaş doğru bildiğini söylemiş söylediklerinin büyük çoğunluğu da doğru aslında ama son da ben bu mesleğe 8 yılımı verdim demesi hoş olmamış.sanırım onu da söylediklerine saygı duyulması gerektiğini anlatmak için söylemiş.dediğiniz gibi cevaplar açıklandığı zaman herkes doğru cevabı görecek.tartışma soru bazından çıkıp kişisel hale gelmeden bu konuyu kapatalım kimsenin kalbi kırılmasın.umarım hepimiz geçer verdiğimiz emeğin karşılığını alırız

Arkadaş smmm falan mı acaba.son nokta falan demiş de bu meslekte zaten herkez bi nokta koyuyor.herkez çok şey biliyor ama hiçte öyle değil aslında.kimin neyi iyi bildiği tartışılır.arkadaşların dediği gibi fazla kasmaya gerek yok cevaplar açıklanınca görcek herkez zaten.8 değil 80 yıl versen bilmediğin şeyler olur muhakkak.kimse mükemmel değil bunu kabul edin artık !.

Arkadaş smmm falan mı acaba.son nokta falan demiş de bu meslekte zaten herkez bi nokta koyuyor.herkez çok şey biliyor ama hiçte öyle değil aslında.kimin neyi iyi bildiği tartışılır.arkadaşların dediği gibi fazla kasmaya gerek yok cevaplar açıklanınca görcek herkez zaten.8 değil 80 yıl versen bilmediğin şeyler olur muhakkak.kimse mükemmel değil bunu kabul edin artık !.

İşin açıkçası biz burda arkadaşlarımız doğruda yapsa yalnışta yapsa moralini yüksek tutmaya çalışıyoruz. ve çok iyi bilenler kalabilirken az bilen arkadaşlar geçebiliyor.. kasmaya gerek yok rahat olun arkadaşlar yakında bu günlere bakıp bakıp güleceğiz nasıl polemiklere girmişiz diye :)

İşin açıkçası biz burda arkadaşlarımız doğruda yapsa yalnışta yapsa moralini yüksek tutmaya çalışıyoruz. ve çok iyi bilenler kalabilirken az bilen arkadaşlar geçebiliyor.. kasmaya gerek yok rahat olun arkadaşlar yakında bu günlere bakıp bakıp güleceğiz nasıl polemiklere girmişiz diye :)
Aynen katılıyorum arkadaşım.öyle son nokta böyle şöyle deniliyorya o insanı sinirlendiriyor.herkez birşeyler biliyor mutlaka kimse son nokta bu kesin böyledir falan diyor mu.malesef bizim meslekte var bu tarz kişiler.

Aynen katılıyorum arkadaşım.öyle son nokta böyle şöyle deniliyorya o insanı sinirlendiriyor.herkez birşeyler biliyor mutlaka kimse son nokta bu kesin böyledir falan diyor mu.malesef bizim meslekte var bu tarz kişiler.

ya zaten sorunda orda kibir bizim insanlarımızda çok var. 8 yıllık tecrüben olsa ne olmasa ne ne muhasebeciler var 40 yıllık tecrübesi var ama gelişen şartlara ayak uyduramıyor...lütfen herkes bildiğini başkasını kırarak kendisini överek söylemesin..başka biz her türlü bilgiye açığız. şimdiden teşekkürler

arkadaşım kastığım felan yok.burda sadece tartışılan o soru ben onu kastediyorum bir soruya takıldınız diye yoksa sınavda eleştirilecek okadar çok şey var ki.ben sadece size olması gerekeni söylüyorum.ama sen hala bu böyle diye ısrar ediyorsan bence biraz daha çalış ozaman hak edersin.4 yıl yetmez sana kusura bakma

kibir diyorsun arkadaşım kibirle ne alakası var bürodan içeri girmeyip stajını yapan insanlar var.ben sadece defalarca söyledim anlamadılar e bende dedim ki arkadaşım bana güven ben 8 yıldır bu işin içindeyim yani kaynağın güvenirliğine inan diye yoksa kibirle alakası yok

Sürekli envanter yönteminde satışların ardından maliyet hesaplarız, aralıklı envanter yönteminde dönem sonunda toplu olarak bir defada maliyet hesaplarız.

Yapılan iki yöntemde de satılan malların maliyeti ve bunun sonucunda kar veya zarar aynıdır. Hangi yöntemi kullanırsak kullanalım sonuç aynı çıkar. Sadece yöntemleri farklıdır.
2. Aralıklı Envanter Yöntemi: Bu yöntemde satılan ticari malların maliyeti, dönem sonunda envanter sonucu bulunan mal stoklarına göre satışların maliyeti toplu olarak bir defada kayıt yapılır. .....
Sürekli envanter yönteminde satışların ardından maliyet hesaplarız, aralıklı envanter yönteminde dönem sonunda toplu olarak bir defada maliyet hesaplarız.

Yapılan iki yöntemde de satılan malların maliyeti ve bunun sonucunda kar veya zarar aynıdır. Hangi yöntemi kullanırsak kullanalım sonuç aynı çıkar. Sadece yöntemleri farklıdır.

Mad. No AÇIKLAMA BORÇ ALACAK
1
....................................31.12.2008......................................

621 SATILAN MALLAR MALİYETİ HS 2500

153 TİCARİ MALLAR HESABI
.............Satılan malın maliyeti kaydı.............. 2500

Son düzenleme:
arkadaşlar ben sadece gerçekçi olmaya çalışıyorum.anlıyorum arkadaşlara moral vermeye çalışıyorsunuz.başta bende böyle yaptım ama şimdi bu soruyu ben doğru yaptım diye düşünüp belki geçmesi için 2 veya atıyorum5 puana ihtiyacı olan arkadaşlar.sına v sonucu açıklanacağı gün telefonun başında odanın aramasını bekleyerek ecel terleri dökecek bu onlara yapacağımız en kötü şey.burada soruların cevaplarını araştırarak notumuz hakkında bir fikir sahibi olup ona göre kendimizi hazırlamamız lazım benim tek amacım bu.yoksa kimseyi kırmaya niyetim yok kırdı isem özür dilerim bir dahada yorum yapmam

ben cevabın böyle olması gerektiğinin gerekçesini paylaştım sizlerde neden böyle olmaması gerektiğini yazarsanız ozaman fikir alışverişi olur bende hatam var ise tamam ya siz haklıymışsınız derim

ben cevabın böyle olması gerektiğinin gerekçesini paylaştım sizlerde neden böyle olmaması gerektiğini yazarsanız ozaman fikir alışverişi olur bende hatam var ise tamam ya siz haklıymışsınız derim
Arkadaşım yorum yapma demiyor kimse sana ama tavrın yanlış.bizde burda yorum yazıyoruz mutlaka aynı görüşte olmayan insanlarda var.şunu anlayamıyorum bende tamam dönem sonunda aralıklı envanter sorulmuş ama soruda mal satış iadesi var ve malın maliyeti verilmiş.bu malı tekrar 153 e almamız gerekmiyor mu?ve iade kaydı yapmamış gerekmiyor mu?bu hep böyle yapılmış ben hiç 681 kullanıldığını görmedim şimdiye kadar.

Önceki dönem sorularına da baktım ben.ama şöyle bir durum var sadece.sürekli envarter sorup iade sorduğu sorularda malın maliyetini vermiş.dönem sonunda aralıklı envanter sorduğu sorularda mal satış iadelerinde hiç maliyet vermemiş.direk satış iade kaydı yapılmış fakat bu dönem soruda malın maliyeti de verilmiş bu şaşırttı insanları zaten.yani aralıklı yada sürekli envanter fark eder mi?soruda mal iadesi sorulmuş ve malın maliyeti verilmiş ise 153 621 yapılmaz mı?153 e malı geri göndermezsek dönem sonu envanter tutar mı?tutmaz.e satış iade kaydı zaten 610 dur.681 ne alaka ???

Xmen3406 muhasebe gibi bir sinavda kimse 2 puan 5 puan 10 puan hesabi yapamaz. Nasil hesaplaniyor kimse bilmiyor. Onun icin kimseninde iade sorusunu dogru yaparsam kesin muhasebeden gectim diyecegini zannetmiyorum. Bizimkisi sadece tartisma o kadar.

Bu sorudaki fikrim daha oncede yazdim mal satisindan sonra iade oldugu icin 610 hesap kullanilmali. Maliyet kaydina gelince surekli envanter yontemi ile aralikli envanter ayni donemde kullanilir mi. Ilk mal satisinda aralikli envanter kullanip nasil oluyorda iadede surekli envanter kaydi atiyorsun. Buradaki dayanak nedir. Malin maliyetini biliyor olmak mi... Satisi sirasinda 153 den cikmadigin bir mali nasil oluyorda 153 e tekrar ekliyorsun.

[]
bu açıklamalarım ile ilgili yorumlarınızı gerekçesiyle paylaşırsanız sevinirim

Moderatör tarafında düzenlendi:
biz burda soru tartışmıyoruz ve ben bu sınava ilk hakkımda girdim geçtim yani finansal muhasebeyle işim yok sadece anlatırken ifadelerine dikkat etmeni tavsiye ediyorum o kadar

[] Buyuk olasilik 681 kullanilmasinin sebebi bu olabilir. Sanirim aralikli surekli tartismasi artik kapandi... Zaten tek bir soru arkadaslar bu kadar bir soru uzerinde durmamak lazim. Herhalde bu soruya 50 puan verilmeyecek

Moderatör tarafında düzenlendi:
soruyla ilgili daha önce yorum yapmadım ama bence 153 e 800 681 e 200 verende direk 153 e 1000 vereninde cevapları doğru kabul edilecek.ben satış iadeler hesabını kullandım ama satış bu yıla ait olmadığı için bu cevap yanlış.zaten sınavda cevabı tartışmalı olan tek soru buydu sonuçlar açıklanınca hangisinin doğru olduğunu göreceğiz.bir soruya takılıp kalmanın anlamı yok dediğiniz gibi.inşallah hepimiz geçeriz

Xmen3406 muhasebe gibi bir sinavda kimse 2 puan 5 puan 10 puan hesabi yapamaz. Nasil hesaplaniyor kimse bilmiyor. Onun icin kimseninde iade sorusunu dogru yaparsam kesin muhasebeden gectim diyecegini zannetmiyorum. Bizimkisi sadece tartisma o kadar.

Bu sorudaki fikrim daha oncede yazdim mal satisindan sonra iade oldugu icin 610 hesap kullanilmali. Maliyet kaydina gelince surekli envanter yontemi ile aralikli envanter ayni donemde kullanilir mi. Ilk mal satisinda aralikli envanter kullanip nasil oluyorda iadede surekli envanter kaydi atiyorsun. Buradaki dayanak nedir. Malin maliyetini biliyor olmak mi... Satisi sirasinda 153 den cikmadigin bir mali nasil oluyorda 153 e tekrar ekliyorsun.

2 ya da 3 puanın hesabı yapılmaz demeyin yapılıyor arkadaşlar. Finansal Muhasebe de her yevmiye maddesinin cevabı 3 puandır. Bazı sorular vardır Tek yevmiye maddesi gerekir, bazı sorular vardır 2 yevmiye maddesi gerekir mesela çok inceleyemesem de tartıştığınız konuyu sorudaki maliyet kaydı gibi.

Eğer toplamda 25 madde olacak ise Yevmiye maddelerinin toplam getirisi 75 puan dır. Kalanı D.kebir - Gelir Tablosu ve Bilançoya var sa sözel soruya dağıtılır.
Bu yüzden her sorunun çok önemi vardır. Geçmiş dönem sınav soru kağıtlarını inceleyip bakabilirsiniz.

Edit: Eskiden daha iyi notlar alınabiliyordu. Ama artık tek tek puanlar hesaplanarak okunuyor. Mesela 2 - 3 hata yaptınız, bu sizin tüm yansıtma ve kapanış kayıtlarınızı etkiliyor. Rakamsal bazda sonuçlar yanlış çıkıyor. Bu da demektir ki toplam 7 yevmiye maddesinden oluşan yansıtma ve kapanış katıları yanlış oluyor bu da sizden 21 puan götürüyor. Son yıllarda öyle 80 - 90 alan var mı Finansal dan ? Sonuç hesapları tamamen yanlış ise, ortalama 75 puan getirisi olan yevmiyelerden size 54 puan kalır. 3 yanlışınız var ise yevmiyelerden 45 puan gelir. Gelir tablosunun da tutmayacağı düşünülürse, gelir tablosundan bir kaç puan çıkarmaya, Defteri kebirden bir kaç puan çıkarmaya kalır iş. Çok fazla hata kaldırmıyor sınav. Ayrıca şuna bakılıyor. Mesela 780 hesabınız yanlış ama 770 doğru - 760 doğru vs. Eğer rakamsal bazda doğru hesaplarınız varsa bunlar yarı yarıya gibi puan verilebiliyor. Tüm bunlar dershanemizin bizimle paylaştığı bilgilerdir.

Son düzenleme: