2013 / 3.Dönem SMMM Yeterlilik Sınav Sonuçları Ne Zaman açıklanır ?

geçen arkadaşları tebrik ediyorum sistemde hala verginin eski notu görünüyor itirazımı edicem, 40 ile iki kezdir geçemedim bu vergi de nerede yanlış yapıyorum anlamadım

Bende ikidir vergiden 40 alıyorum. Kıramadım şu şeytanın bacağını. Bu dönem bir ihtimal geçerim diyordum. Yine aynı not geldi. İtiraz edeceğim bende.

https://sonuc.tesmer.org.tr

sonuçlar burda açıklanıyor arkadaşlar.ben denetim 60 (nasıl oldu bilmiyorum.3.soruya tam cevap verdim.1 ve 2 spkdan bağımsız kendimce yorum yaptım demek ki hocanın o gün keyfi yerindeydi iyi not vermiş) temel hukuktan 65 aldım.meslekten kötü bir sürpriz olabilir diyordum 70-80 beklediğim kağıttan güç bela 50 almışım.vergiye girmemiştim.inşallah martta onu da verir kurtulurum

Bende sizin gibi yaptın denetimden ama maalesef 40 la kaldım canım çok sıkkın bu denetimden ansıl geçiçem bilmiyorum.3 tane dersim kaldım sanki üzerimden tır geçti denetimi görünce.Denetim maliyet vergi
2 hakkım kaldım anlıyacağınız moral sıfır

selamlar herkese, ilk mesajım. ilk mesajımı direkt sonuçlarımı vererek atayım dedim.

finansal muhasebe: beklenti: 80-85, sonuç: 63 - yevmiye formatına hiç uymadan direkt yazdım maddeleri. bir de arada unuttuklarım, atladıklarım olmuştu, sayfa üstündeki boşluklara sığdırmaya çalışmıştım sanırım oralardan kırılmış, yoksa maddelerimin %90ı doğruydu. birkaç özellikli uygulama dışında hiç çalışmamıştım.

tablo analizi: beklenti: 65-70, sonuç: 54 - toplamda 70 puanlık soru yapmıştım, dikey yüzde ve trend analizi olanları. yorumlarım biraz malumun ilamı şeklindeydi, sanırım oralardan kırılmış

maliyet muhasebesi: beklenti 45-55, sonuç: 50 - ilk soruda hatalarım vardı, ama devamını getirebilmiştim. kademeli dağıtım sorusunda tablo yapmadan dağıtımları yapmıştım. üniversite ve yüksek lisans gibi akademik ortamlarda genelde benim yaptığım şekilde yapıldığı için beğenilmiş olabilir. son sorum ise zaten doğruydu. hiç çalışmamıştım, tamamen lisans ve yüksek lisanstan kalan yöntem bilgilerim ve iş hayatında uyguladıklarım üzerinden yaptım soruları.

denetim: beklenti 30-50, sonuç: 30 - kgk tebliğleri ters köşe yaptı. yüksek lisanstan ve iş yaşantısında tfrs ile ilgili katıldığım eğitimlerden aklımda kalanları kağıda dökmeye çalıştım ama yeterli olmamış. belirli konu başlıklarını çalışmıştım.

vergi: beklenti 45-55, sonuç: 50 - yalnızca örtülü sermaye ve uygulama sorularını tam layığıyla yaptım. belirli konu başlıklarına çalışmıştım ama çalıştığım yerlerden gelen başka soru olmadı. örtülü sermaye konusu önceki işimden oldukça hakim olduğum bir konuydu, uygulama ise hem önceki işim hem de şimdiki işimde zaman zaman uygulamasını yaptığım bir konuydu o nedenle tam layığıyla yapabildim sanırım.

hukuk: beklenti 45-50, sonuç: 55 - sanırım kullandığım ağır hukuk dili etkili olmuş ki beklediğimden biraz yukarıda puan almışım. önemli konu başlıklarına çalışmıştım ki bunlardan ikisi hak ve kişilik konularıydı. diğerlerini genel hukuk bilgilerimle yapmaya çalıştım.

meslek hukuku: beklenti 45-50, sonuç: 15 - en ters köşe olduğum sonuç. 1,2 ve 4. soruları yeterince yaptığımı düşünüyordum ama yetmemiş.

sonuç olarak, ilk girişte 7'de 5'ten kurtarmak güzel oldu, zira iş hayatı vs. gibi durumlardan ötürü hiç ciddi bir çalışma içerisinde olamamıştım. bu 7'de 5'i tamamen lisans-yüksek lisans ve 10 yıllık iş hayatının getirisi olarak görüyorum. uzun sürelerdir bu mesleğin içinde, dışında, sağında, solunda olanlar en fazla 2-3 girişte tüm sınavları verip belgeye hak kazanabilirler diye düşünüyorum. tamamen sıfırdan yeni başlamış olan arkadaşların ise ciddi bir hazırlık yapmaları gereği ise herkes tarafından biliniyordur. malum, staj yapılan bürolar malesef bu mesleğe yeni başlamış arkadaşlara çok fazla bir şeyler veremiyor. böyle olunca iş stajyerin kendisinde bitiyor.

ruhsat almaya hak kazanan arkadaşları tebrik ediyor, yeni başlayacak ya da kalan dersleri için tekrardan sınava gireceklere ise başarılar diliyorum.

Bende kaldığım derslerle ilgili yorum yapayım o verilere dayanarak.
Analiz ve meslek hukukunda çok puan kırılmış gözüküyor.
Denetim ve vergi hukukunda ayarında puanlar verilmiş. Bilmiyorum gözlemlerim bunlar :)
Birde kendimden alıntı yapayım. Kayseri odasında yayınlanan sonuçlara göre dün ki tespitlerim bunlardı. Analizden sayfaları doldurmama ve iyi yorum yaptığıma inanıyorum 53 aldım. Meslek hukukundan ise yine çok iyi bekliyordum ondan da tam 50 alarak geçtim.

Vergi 40 geldi. Bir ihtimal geçerim diyordum. Denetimden ise bir çok geçenin söylediklerine bakarak 3.soruyu yapanlar ve ilk iki soruya az çok cevap verenler geçer düşüncesiyle umutlanmıştım ama 25 gelmiş. Çok şükür iki dersi daha verdim. Yalnız ortalama iyi gitmiyor. Çünkü;
Finansal Muhasebe: 62
Hukuk: 50
Meslek Hukuku:50
Analiz:53

Maliyet sınavına girmemiştim zaten. Son kalan zamanlarda 3 derse asılacağım. Yalnız vergi ve denetimden de itirazda bulunacağım.

Bende ikidir vergiden 40 alıyorum. Kıramadım şu şeytanın bacağını. Bu dönem bir ihtimal geçerim diyordum. Yine aynı not geldi. İtiraz edeceğim bende.

Denetimden herkes geçmiş resmen bir ben kaldım itiraz edince birşey değişmiyor ben daha öncede denedim 45 finansaldan kalmıştım aynı notu yapıştırdılar.Denetim beni resmen bitirdi

itiraz işe yarar umarım ama şimdi deha mı yoksa murat mı iyidir diye düşünüyorum çalışmamız lazım

aynen hocam hiç riske atma kendini toplamada hata falan yapmışlardır bir de not düşer allah korusun.

o zaman maliyet tek dersim kaldı ve 60 almam gerekiyor kendimede güvenemiyorum
hiç değilse maliyete itiraz edeyim 30 almışım son soruda sonucu yanlış çıkardım hayırlısı bakalım

Denetimden herkes geçmiş resmen bir ben kaldım itiraz edince birşey değişmiyor ben daha öncede denedim 45 finansaldan kalmıştım aynı notu yapıştırdılar.Denetim beni resmen bitirdi
betül seninle aynı derslerimiz kalmış gözüküyor. Bir farkla senin sınav hakkın azaldı galiba. Benim bu ikinciydi. Yine de korku salmaya başladı beni de. Neden dersen? Bu hocaların ne yapacağı belli olmuyor. Kalan sınavlarda Allah korusun veremeyebilirim. Denetim maalesef beni de yıktı :(

bende 40 ile kalmışım. Dünde yazmıştım 35 ile maliyetten önceki dönemlerde kalan bir arkadaşım itiraz etti ve 50 ile geçti. Tek dersi kalan arkadaşlar mutlaka itiraz edin sonuçlarınıza, artık bu çile bitsin yıllardır sınav sınav :(

benimde tek maliyet kaldı 30 almışım bende itiraz edeceğim

Sayın netlook,

Sizin adınıza çok üzüldüm :( Emin olun sınav hakkaniyetle okunmuyor. Birazdan paylaşım yapacağım bakmanızı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim .. bende sizin adınıza çok sevindim.. aldınız belgeyi.. ben inanıyorum ki çok faydasını göreceksiniz..

tebrik eder , saygılar sunarım ..

Değerli arkadaşlar, zorlu bir süreci daha atlattık.
Kazanan arkadaşları tebrik eder, dersleri kalan arkadaşlara da başarılar dilerim.

İkinci girişimdi Analiz: 70 Denetim, Vergi, Meslek: 50

Özellikle maliyetten kalan arkadaşlar çoğunlukta. Aöf maliyet muh. kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Saygı ve selamlarımla.

Kadıköy deha hocasının metini bende duydum nereden diyeceksiniz sınavdan yarım saat önce gelip orda tekrar yapıyorlardı kursa gidenler kendi aralarında dehanın kadıköy hocasının çok iyi olduğunu söylediler ismini bilmiyorum.O gün dağıtılan kağıtlarda basit usulden soru çıkacağı vardı ezberleseydim belki bende geçecektim şimdi.Bakırköyün hocası da geldi anlattı kağıdı resmen okudu orada o hocayı bende beğenmedim erkek bir hocaydı

Benim gibi denetimden korkan arkadaşlar ne yapmayı düşünüyorsunuz.40 almışım itiraz etsemmi acaba geçen finansal analize itiraz etmiştim aynı notu yapıştırmış hoca resmen.Bu sınava nereden çalışıcaz napıcaz kursa giden arkadaşların düşünceleri ne

elamlar,

Yoğun ve stresli bir bekleyişti.Öncelikle herkese geçmiş olsun.

Sınav stresinden kurtulan arkadaşları tebrik ediyorum.Benim gibi dersi kalan arkadaşlarada sabır ve başarılar diliyorum.

Sınava ilk girişimdi.Genel Hukuk :40 Meslek Hukuku:25 ile kaldım.

Deha'nın kartal'da ki kursuna gittim.İstanbul da olupta Maliyet Muhasebesi dersinden kalan arkadaşlar için Deha Kartal-İlker hocayı tavsiye ederim.(Maliyet muhasebesi dersini İlker hocam sayesinde anladım ve sevdim.)

Dilerim herkes emeğinin karşılığını alır.

Zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.

Sevgi ve saygılarımla,

Beklentim ve aldığım notları paylaşarak gelecek dönem sınava girecek arkadaşlarıma faydalı olmak istiyorum.

1. Denetim - Beklenti 25 _ 30 arası / SONUÇ: 60
2. Meslek Hukuku - Beklenti 60 / SONUÇ: 30
3. Vergi Hukuku - Beklenti 55-65 / SONUÇ: 50
4. Genel Hukuk - Beklenti 70 _ 80 arası / SONUÇ: 58
5. Finansal Muhasebe - Beklenti 80-85 / SONUÇ: 68
6. Finansal Tablolar - Beklenti 40-50 / SONUÇ: 43
7. Maliyet Muhasebesi - Beklenti 45-50 / SONUÇ: 50

Finansal muhasebeye şaşırdım sadece bir kaydım yanlıştı.son soru banka faiz ödemesini.ben panikle doğru dürüst okumadan taksit diye algılayıp 300 e atmıştım tek fark oydun karda 25000 fark ediyordu 68 almışım.Yevmiye defterimide gayet güzel kullanmıştım.Genel olarak 50 ler havada uçuyor.

2013/2 de 4 ders vermiştim
2013-3 de denetim / meslek hukuku / hukuk'a girmiştim
denetimden kesin kaldım demiştim 2 hukuktan da 70 üzeri bekliyordum
sonuç denetim:50
hukuk: 65
meslek hukuku:35
ben denetimden nasıl geçerim arkadaş
acaba meslek hukukuyla denetim notlarının yerimi karıştı
denetimle mesleğe itiraz mı etsem acaba yerleri karıştı diye :)

Son düzenleme:
Maliyet sınavı ilginçti.ben birinci soruyu ordam mı başlasam burdan mı başlasam derken bi baktım 50 dakka kalmış.Ölece bıraktım.2.soyu tam yaptım hatta küsüratlar hakkında açıklama yaptım ok çıkartıp.tutarlar yuvarlanmıştır diye not düştüm.kayıtlarda 711/712/713 yerine 710/720/730 kullandım ondan korkuyordum.3.sorumda tamdı sonuç 50 aldım.45 de kalırım diye çok korkmuşdum.3.soruda 710 nasıl bulunduğunu gösteren tablo yaptım.yanlarına açıklama yaptım.Smm tablomda gayet güzeldi.cetvelle çizdim.süre bittiginde kağıdımı gelip zorla aldılar 3-4 defa uyarıldım.sonra biri gelip kağıdımı çekti aldı.ne yapsaydım yetişmiyordun.çünkü 1.soruyu hiç yapmamıştım.zamanım olsaydı 2.sorunun kayıtlarını düzeltecektim ama aldılar kağıdımı.