fonradar

2013/3.Dönem SMMM Yeterlilik Sınavına Girecekler Düşüncelerimiz Buraya Yazalım

teşekkürler öznur hanım peki komisyon hocalarını nerden öğrenebiliriz. şuan kimlerden oluşuyor yada ne kadar süreleri kalmış.
 
teşekkürler öznur hanım peki komisyon hocalarını nerden öğrenebiliriz. şuan kimlerden oluşuyor yada ne kadar süreleri kalmış.
Foruma üye arkadaşlar bilirler belki komisyondaki hocaları.ben sadece finansal muhasebe hocasını biliyorum Gazi Ünv.Prof Aydın Karapınar.diğerleri hak.bilgim yok.
 
Arkadaşlar TÜRMOB ne zaman yayınlayacak duyuruyu? Başvuruyada yaklaşık 1 ay kaldı
 
Yahu arkadaşlar, 595 TL sınav parası OK, 525 TL CD parası hadi o da OK ödeyeceğiz bir şekilde. Ama birde 330 TL dosya parası istediler bugün Tesmer'den.

Bu nedir? Tesmer'in sitesinde veya başka bir yerde yazmıyor bunun alınacağı. Her şube aynı parayı mı alıyor?
 
Şimdi gördüm, Tesmer hem kendi açıklama yapmış hemde parayı açıklamanın içine yazmış...
 
arkadaşlar ben de 2013/3 yeterliliğe ilk kez gireceğim. Finansal da bilanço hesapları yazılı mı geliyor yoksa hesap isimlerini biz mi yazıyoruz?
 
Aynen sizde olduğu gibi bende de TESMER 595, Manisa odası da 400 lira istedi. Sizinki yine az istemiş :D

Hannan evet artık hem hesap no hem de hesap adı isteniyor..
 
İlk kez sınava girecekler eğer dersleri bölmek istiyorlar ise bölebilirler. Bildiğim kadarı ile artık 7 dersin 7 sine de girmek zorunda değilsiniz. Tüm derslerin parasını yatırıyorsunuz sınava girecek gibi. Bu mecburi. Ama girmek istemediğiniz bir sınava girmezseniz hakkınız gitmiyor. Bunu en güzel türmob dan araştırabilirsiniz.
 
TESMER 595, Kocaeli odası da 355 lira.

Wow Sizin Odalar Çok Fakir Galiba,
Bizim Kayseri Odası Zenginmiş 75 TL Dosya Parası 25 TL Kimlik KArtı Bedeli Toplamda 100 TL Alıyorlar.

Stajer Değiliz Zaten, Çok Kazanan Mali Müşavirleriz, Ganiyle Para Dolu Cebimizde, Önemli Değil 100 Lerce Lirayı Biz Çok Rahat Veririz Çünkü Bizler Stajeriz.
 
Bugün başvurumu tamamladım çok şükür :) Tüm arkadaşlara şimdiden sınavlarında başarılar dilerim. Allah hepimizin yardımcısı olsun, emek zayiliği vermesin inşallah...
 
allah kolaylık versin arkadaşlar bende haziranda girdim ilk kez sınava finansaldan 71 analizden 74 meslek ten 65 hukuk tan 67 denetimden 100 vergiden 70 maliyetten de malesef 40 aldım tek dersten kaldım
 
Haziran benimde ilk girisimdi. Finansal,analiz ve hukuk çalışmıştım. Analizde oran analizinden her dönem soru çıkıyor formüllere calistigim halde çözemedim ve kaldım. Onun yerine hiç calismadigim halde maliyetin 60 puanlık sorusundan 55 alıp geçtim.finansal bilanco ve gelir tablosunu yapmaya vaktim yetmedi ama açılış yevmiye kapanış ve t ler tamdı ve 60 aldım hatam varmiydi bilmiyorum. Hukuktan 54aldım ben ençok ezber olduğundan ondan korkuyordum. Vergi ve meslekten de calismadan 35 geldi. Düzce de yaşadığından dersaneye gitme imkanım yok. Dehanın kitap setini aldım ondan hazırlanıyorum. Benim yönteminde konulara çalışmaya başlamadan önce son beş yılın sorularını kitaba işaretleyin sorularin konu dağılımını görüp ona göre hazırlanmak baştan biraz vakit alıyor ama insan neye ağırlık vermesi gerektiğini daha kolay görüyor. Çünkü geçmiş gil soruları yeniden çıkabiliyor. Birde hukuk çalışırken deha yerine arif kocaman'ın kitabı daha güzel noktası virgülüne geçmiş yıl sorularının cevaplarını sanki kitabı açıp yazmışlar. Dehaninkinde daha çok ayrıntı var. Hesap makinası gereken derslerde serbest. Finansal hesap planı bilanco ve gelir tablosu veriliyor. Başarılar diliyorum hepimize.
 
elif hanım tebrikler 1 ders kalmış demek birşey değil yalnız nasıl bir ders çalışma metoduyla çalıştın EYLÜL+EKİM+KASIM ayı kaldı sınava daha çalışmadım nasıl ve nerden çalışmamı önerirsin birde ders bölerek mi girsem bu kadar zamanda bitirebilir miyim acaba iş yoğunluğumdan dolayı siz ne önerirsiniz.
allah kolaylık versin arkadaşlar bende haziranda girdim ilk kez sınava finansaldan 71 analizden 74 meslek ten 65 hukuk tan 67 denetimden 100 vergiden 70 maliyetten de malesef 40 aldım tek dersten kaldım
 
Merhaba arkadaşlar ben odanın kursuna başlayalı 3 hafta oldu yavaş yavaş derslere soru sistemlerine alışmaya çalışıyorum şuana kadar 3 ders gördük mali tablolar, vergi mevzuatı ve muhasebe denetimi... Vergi mevzuatı açıkçası gözümü çok korkuttu ama son haftaya kadar dersler sürecek belki zamanla toplarım şimdilik sadece ona takılı kalıp moralimi bozmak istemiyorum. Fakat kafamı karıştıran bir soru var onu sizlerle paylaşmak istiyorum ve sınava girmiş arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Çıkmış sınav sorularının cevap anahtarına baktığımda tanım sorularının yanıtları kitaplarda yazan tanımın kelime kelime aynısı yani biz tanım sorularında tüm kitaptaki kelimeleri yazmak zorunda mıyız? Örneğin ben 12 adet genel kabul görmüş muhasebe standartlarının tanımlarını kelime kelime ezberlemeye çalışıyorum çünkü komisyonun istediği cevap kitap tanımı sanırım peki kendi kelimelerimizle yanıt versek puan alabilir miyiz? Tanımlarda nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
 
Üst