2013 Yılında Bilanço Olan Firmanın Ba Bs Durumu

arzuty

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Şub 2010
Mesajlar
171
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar, 2013 yılında bilanço usüle geçen nakliyeci mükellefe 2012 aralık ayı için ba bs formu vermeyeceğim, ocak 2013 dönemini şubat sonunda vereceğim sanırım. Doğru mudur? teyit etmek istedim, birde kdv beyannamesi 3 aylıktı, bunu aylığa çevirmek zorunda mıyım? Eğer öyleyse aylık olması için dilekçe vermem gerekir mi? Yoksa vergi dairesi noterden gelen kağıtlara göre kendisi aylığa çevirir mi? Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar.
 
Selamlar
Nakliyecilerde 3 aylık kdv verebilme istisnası sadece işletme defterlerine tanınmıştır.Bilançoya geçilmesi halinde aylık olarak verilmesi gerekecektir.O nedenle konuya ilişkin dilekçenizi en geç 24 şubata kadar vermelisiniz ki,aylık mükellefiyet açılıp ocak beyanınızı verebilesiniz.
B formları için ise,düşünceniz doğrudur.Yükümlülüğünüz ocak ayı itibari ile başlayacağından ve ocak beyanlarıda şubat sonu verileceğinden aralık ayı için bir işlem yapmayacaksınız.B formları için ise yine dilekçe vermenizde fayda vardır.
Saygılar
 
Ek; eğer bakanlık kontrol prog. düzeltmedi ise 01/2013 için vereceğiniz formlarda "önceki ay verilmedi" benzeri bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Bu uyarıyı dikkate almayın.
 
Üst