2014 Vergi Affı Hk.

Üyelik
4 Haz 2014
Mesajlar
7
Konum
İstanbul
2 haziran 2014 tarihinde meclise sunulan vergi affı paketinde, kamu alacaklarına ait cezalar ve faizler de yer alıyor.

ben öğrenci iken kredi yurtlar kurumundan kredi ve katkı payı aldım, ödeme emri elime ulaşmıştı ama ödemedim, kurumun kayıtlarına girdiğimde cezanın vergi dairesine tebliğ edildiğini ve cezayı oraya ödemem gerektiği yazıyor,tabi yüklü bir faiz ile.

ben bu konuda kanun onaylanınca vergi dairesine gidip, bu kanundan faydalanabilir miyim ?
 
Teşekkürler ! peki bir sorum daha olacak, sizde bilirsiniz ki pos işi yaparak tefecilik yapan insanlar var, bu konuda ceza yemişse eğer, ve cezanın nedeni pos tefeciliği ise, yine bu kanundan yararlanabilir mi ?
 
6183 sayılı Kanun Kapsamında Takip Edilen Alacaklardan olan; Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen ve süresinde ödenmemesi nedeniyle vergi dairelerine takip için intikal ettirilen öğrenim ve katkı kredisi alacaklarıda daha önceki Yasal düzenlemelerde af kapsamında değerlendirilmiştir.
 
yani kredi yurtlar kurumu faizlerinden faydalanabilirim, ancak pos tefeciliği konusunda geçerli yasa ve tebliğlerin çıkmasına bağlı.
 
Evet, Af ile ilgili torba kanuna bakmak gerekir, örnek vermek gerekirse mesela daha önceden çıkmış olan kurumlar matrah artırımından yararlanabilmek için kurumlar beyannamesinin süresi için de onaylanmış olması gerektiğini şart koşmuştu. Normalde cezadır, dahildir deriz ama, kanunda özellikli durumlar arasına sokup, tefecilikten ceza yemiş olanlar deyip kapsam dışında tutabilir.
 
Üst