2017/2 Smmm Yeterlilik Sınavı Hk.

Son 5 yılda sorulan denetim soruları aşağıdaki gibidir.

2017/1
MUHASEBE DENETİMİ TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
UYGUNLUK DENETİMİ FAALİYET DENETİMİ FARKLILIKLARI
DENETÇİNİN GENEL AMAÇLARI
GKGDS (ÇALIŞMA ALANI STANDARTLARI)
RİSK BAZLI DENETİM AMACI VE YÖNTEMİ


2016/3
BULGU RİSKİ
İÇ DENETÇİ DIŞ DENETÇİ
ŞEKLİ DENETİM
BAĞIMSIZ DENETİM
YAPISAL RİSK DEĞERLENDİRMESİ
İÇ KONTROLÜN AMACI
DENETİM KAVRAMI KONTROL KAVRAMI FARKLILIKLARI


2016/2
GKGDS RAPORLAMA STANDARTLARI
DENETİM STRATEJİSİ VE HUSUSLARI NELERDİR
İÇ DENETİM DENETÇİ KAMU DENETÇİSİ NEDİR


2016/1
İÇ DENETÇİ DENETİM RİSKİ DENETİM MİZANI DENETİM STRATEJİSİ
BAĞIMSIZ DENETİM VE TÜRLERİ
DENETİMİN TAMAMLANMASI SÜRECİNİ AÇIKLAYINIZ
2015/3


İÇKONTROL YAPISININ TANIMI,BİLEŞENLERİ KONTROL FAALİYETLERİNİ
DENETİM TEKNİKLERİNİ VE TEYİD TEKNİĞİNİ YAZINIZ
MADDİ DOĞRULUĞU,STANDART OLUMLU DENTİM RAPORU,İÇ KONTROL YAPISINI


2015/2
GKGDS (ÇALIŞMA ALANAI STANDARTLARI) VE (RAPORLAMA STANDARTLARI)
İÇ KONTROL SİSTEMİNİ VE BİLEŞENLERİNİ
GÖRÜŞ BELİRTME VE OLUMSUZ GÖRÜŞ BELİRTİLMESİ ŞARTLARI UYGUNLUK DENETİMİ


2015/1
DENETİM TEKNİKLERİNİ MADDELER HALİNDE YAZINIZ
TEYİT TEKNİĞİNİ
TEYİT TEKNİĞİNİN UYGULANDIĞI ALANLAR
ÖNEMLİLİK,MESLEKİ ŞÜPHECİLİK,MAKUL GÜVENCE VE DENETİM TEKNİĞİNİ AÇIKLAYINIZ


2014/3
DENETİM RİSKİNİ TANIMLAYINIZ VE TÜRLERİNİ YAZINIZ
İÇ KONTROLÜN UNSURLARINI YAZINIZ
KONTROL TESTLERİ İLE MADDİ DOĞRULUK TESTLERİNİ YAZINIZ
DENETİM RAPORUNUN BÖLÜMLERİNİ MADDELER HALİNDE YAZINIZ


2014/2
GKGDS AÇIKLAYINIZ
İÇ KONTROL SİSTEMİNİN ESAS AMAÇLARI
DESTEKLEYİCİ KANITIN GÜVENİRLİLİĞİ
GÖRÜŞ BİLDİRMEKTEN KAÇINMA AÇIKLAYINIZ


2014/1
DENETİM SÖZLEŞMESİNDE BULUNAN ASGARİ UNSURLAR
İÇ KONTROL SİSTEMİNİ TANIMADA KULLANILAN YÖNTEMLER
DENETİMİN AMAÇLARI NELERDİR
DOĞRULAMA MEKTUBU BİLGİ İSTEME


2013/3
KALİTE KONTROL SİSTEMİ UNSURLARI
DENETİM SÖZLEŞMESİNDE YÖNETİMİN ÜSTLENECEĞİ SORUMLULUKLAR NELERDİR
GÖRÜŞ TÜRLERİNİ YAZIP AÇIKLAYINIZ


2013/2
İÇ KONTROL YAPISININ UNSURLARI BİLEŞENLER NELERDİR
BAĞIMSIZ DENETİMDE DENETİM KANITLARININ GÜVENİRLİLİĞİNİ ETKİLYEN FAKTÖRLER NELERDİR
BAĞIMSIZ DENETİM RİSKİ NEDİR
DENETİM RİSKİ BİLEŞENLERİ NELERDİR


2013/1
GKGDS MADDELER HALİNDE YAZINIZ
BAĞIMSIZ DENETİM SÜRECİNİN AŞAMALARINI MADDELER HALİNDE YAZINIZ
DENETİM TEKNİKLERİNİN SADECE ADLARINI YAZINIZ
GÖRÜŞ TİPİ HAKKINDA YORUM YAPINIZ ÖRNEKLENDİRİNİZ


2012/3
YENİDEN HESAPLAMA TEKNİĞİNİ YAZINIZ
MADDİLİK TESTLERİ VE KONTROL TESTLERİNİ YAZINIZ
GÖRÜŞLER


2012/2
BAĞIMSIZ DENETİM RAPORLARININ BÖLÜMLERİ NELERDİR
DENETİM KANIT SAYISINI VE ETKİLEYEN FAKTÖRLERİ YAZINIZ
DENETİM PROGRAMI YAZINIZ


2012/1
İÇ KONTROL SİSTEMİ AMAÇLARI AŞAMALARI
BAĞIMSIZ DENETİM RİSK NEDİR TÜRLERİ NELERDİR
 
yeterlilik ders notu isteyenlere gönderebilirim mail adreslerinizi vermeniz yeterli
 
Henüz sınava girmemiş, yarın girecek arkadaşlar. Uçlu kalemle gelmeyin. Almıyorlar. Odalar kurşun kalem dağıtıyor ama yetersiz. Hazırlıklı gelin. İstanbul da benim girdiğim kampüste emanet merkezi oluşuturulmuş, emanet bırakabiliyorsunuz. Dışardan uzaktan gelen arkadaşlar emanet bırakabilirler. Emanet bırakmakmiçin peşinizde arkadaş getirmenize gerek yok :)
 
Selam arkadaşlar, kalem konusunda ciddi misiniz? Kurşun kalemle finansal muhasebede ki soruları cevaplamak çok zor olacak😬 Ben genede yanımda uçlu kalem götüreceğim.
 
Tek ben değilmişim demek ki zorlanan. Çıkmış sorulara çalıştım ama iki sınavdır farklı soruyorlar insanın sinirleri bozuluyor.
 
Selam arkadaşlar, kalem konusunda ciddi misiniz? Kurşun kalemle finansal muhasebede ki soruları cevaplamak çok zor olacak Ben genede yanımda uçlu kalem götüreceğim.

Biraz geç oldu ama şimdi gördüm. Ciddiydim almadılar beni geri çevirdiler meslek hukukunda ama sonra hukuk ve finansal muhasebe sınavlarında uçlu kalemle gelenleri gördüm.
 
Geçen dönemden zor değildi ama genel olarak uğraştırıcıydı finansal muhasebe. Fifo olmasından dolayı stok kartı tutmak zaman aldı. İncik cincik çok madde vardı sanki.
 
sınava çanta güneş gözlüğü takı ders notu telefonla giren bir sürü insan vardı uçlu kalem de vardı bir tek ben kasmışım eşyalarımı nereye koyucam diye. kurşun kalem açmaktan sınavda elim yüzüm simsiyah oldu :mad:
 
ama ben sınav kurallarına uymadan sınava girenlere kabahat bulmuyorum onları öyle içeri alanlarda kabahat birde kapıda polis var neyi bekliyorlardıysa bilmiyorum 15dk kuralına da uyulmadı. uyulan tek şey 45dk kuralı idi :D
 
Merhaba; ben sadece Maliyetten girdim. 2.soru tam yaptım 30 puan 3.soru fifo doğru yorum doğru ortalama maliyet hatalı puanı 30 sorunun 50 alabilir miyim acaba olursa ruhsat alacağım :(
Herkese bol şans.
 
Merhaba beulerd, 3.sorunun puanı 30 idi. 3.Soruda 3 şeyi sordu Fifo ile hesaplama, basit ortalama ile hesaplama birde bu karın yorumunu sordu. Mantıken puan dağılımı 10+10+10 olması lazım, şahsi görüşüm tam 50 puan ile geçersin. Hakkında hayırlısı olsun.
 
Sınav soruları aksine bir önceki sınava göre kolaydı diye düşünüyorum. Yevmiye kayıtlarında çok kasmamışlar. Genellikle bankalar hesabı üzerinden işlem yapıldı. Ben bu sefer kapanış kayıtlarını yetiştirdim. (Bilanço kapanış hariç) Bilanço ve gelir tablosuna zaman bulamadım. Birde hocalar puan verirken Yevmiye kaydının doğruluğuna gidişatına göre puan verdiklerini düşünüyorum. Örneğin kapanış kayıtlarında tutar anlamında bir çok kimsenin rakamları birbiri ile aynı değildir. Dönem net karı sorsanız herkeste farklı çıkmıştır. Kapanış kayıtlarında gelir ve gider hesaplarının kapatılmasını yansıtmaları yapabilmiş mi doğru hesapları kullanabilmiş mi buna göre puanlama yaptıklarını düşünüyorum. Bir diğer düşüncem bu sınav süresine bu kadar soru fazla arkadaşlar insanlar yetiştiremiyor. Bu sınav sonucunda insanlar Mali Müşavir olacak. Bırakın da bilanço ve gelir tablosuna gelsinler orayı görsünler, bilanço ve gelir tablosunu göremeden herkes sınavdan çıkmak zorunda kalıyor.
 
Sınav kuralları ile ilgili de değinmek istiyorum. ÖSYM'de uygulanan sistemin bizim sınav da uygulanması çok yanlış, bunu başta da savunmuştum. içeriye ilk başta araba anahtarı, yüzük, uçlu kalem ile sokmadılar bir süre sonra anahtara izin verdiler. Sonra içeriye baktım bayanlar da kolyeler, kol saatleri, bileklikler kurallar bazısına uygulandı bazısına uygulanmadı. Çanta ile içeriye girenler, birde o kapıdaki arama nedir arkadaş adam sana dokunmadan geç diyor. Ben sabah ki ilk sınavda aranmadan geçtim. Emanet için beklenen sıra ayrı bir rezillik. İçeriye uçlu kalem sokmuyorsun. Koca hesap makinesi ile sınav yapıyorsun. Adam istese o makinenin içine neler sokar aklı almaz insanın. Mağduriyetler çok fazlaydı herkes dışarıda birbirine saat soruyordu ve kimse bilmiyordu :) Özetle; Eski sistem geri gelmeli. Gözetmenler kopya konusunda daha dikkatli olmalı diye düşünüyorum.
 
basit ortalama da tamamen saçmaladım birim malliyetleri topladım 40+45 adetleri topladım 85 e böldüm 35,29 brm toplamda 52. 935 buldum. fifoyu 62500 buldum yorumda da fifo gerçeği yansıtmamaktadır, çünkü maliyeti yüksek gösterir karı düşürür filan yazdım.1.soru hakkında da fikim yoktu zorluk derecelerini topladım ve oran kurdum ve buşduğum oranları bileşik maliyet ile çarptım.sounç a: 211,98 brm maliye b: 80,75 c: 94,21 :(
 

Benzer konular

Üst