ik yöneticisiyim. 150 çalışanlı 5 şubeli firmada 10, toplamda 17 yıllık tecrübe sahibiyim. Altımda personel yok, aöf mezunuyum. Net 3700 TL ücret almaktayım. Mutsuzum.
İyi bir ücret en azından bu piyasa şartlarında çok iyi bir ücret alıyorsunuz.
Ne gibi firmalar da hangi pozisyon için başvuru yaptınız ne gibi konularda kendını zı tamamlamaya çalıştınız ?
Ruhsatiniz varmı? 10 yıl için için maasiniz yetersiz bence.
Bugun İSMMMO internet sayfasından iletişim linkinden öneri bölümüne 2018 Yılı bağımlı çalışan SMMM ler için resmi ücret tarifesi getirilmesini talepte bulundum.Dikkate alınırmı bilmem.Mesleğin yükledikleri sorumluluklarla işverenlerin önerdiği düşük orantısız ücretler karşısında tüm bağımlı çalışan üyeler adına bir nebze olsun yakınmaların dineceği ve iyileşmenin artacağı kanatindeyim.Üye sayısı bir hayli fazla olan tüm bağımlı smmm lerinde öneri vererek destek olmasını rica ederim.Odalar tüm üyelerin menfaatlerini düşünmeli kanatindeyim.
Bugun İSMMMO internet sayfasından iletişim linkinden öneri bölümüne 2018 Yılı bağımlı çalışan SMMM ler için resmi ücret tarifesi getirilmesini talepte bulundum.Dikkate alınırmı bilmem.Mesleğin yükledikleri sorumluluklarla işverenlerin önerdiği düşük orantısız ücretler karşısında tüm bağımlı çalışan üyeler adına bir nebze olsun yakınmaların dineceği ve iyileşmenin artacağı kanatindeyim.Üye sayısı bir hayli fazla olan tüm bağımlı smmm lerinde öneri vererek destek olmasını rica ederim.Odalar tüm üyelerin menfaatlerini düşünmeli kanatindeyim.
Evet hocam standart bir tarife olması lazım bağımlı çalışanlar için. Ben ruhsatımı alalı 2 yıl oldu yaklaşık 8 yıl tecrübem var. Şu anda bir inşaat şirketinde çalışıyorum ve aldığım maaş 3500 tl. Birçok yere başvurdum ve çalıştım ancak bu rakamın üzerine bir türlü çıkamadım. İş aramaya devam ediyorum, 4500-5000 aralığında ücret talep ediyorum ancak dönen olmuyor uzun süredir. Nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum, ama piyasada çok daha iyi maaşa çalışanlar var. Bu arada İstanbuldayım. Uzun süredir iş başvurularıma dönen olmuyor. Piyasa bu kadar kötü mü oldu
muhasebe alanından referans olmadan iş bulmak (maaş bandının 4.000 - 4.500 olduğu şartları kastediyorum) imkansız derecede zor.
ben de bir kaç iş görüşmesi yapmıştım. koca koca kurumsal firmalarda. pozisyon muhasebe şefi 18 şubenin işlemlerini takip edeceksin maaş talebin ne dediler. başlangıç olarak 4.000 olabilir dedim.
şuan bu işi yapan arkadaş 2.500 alıyor. dedi.
zaten o arkadaş bu yüzden ayrılıyor. ya adamın şartlarını iyileştir ya da uzun soluklu kalabilecek şartlarda birini al...
malesef buna benzer 2-3 görüşmem oldu. Referans lazım herşeyden önce... Gerisi bir şekilde yürüyor.
Kimsenin mali müşavire hürmeti yok. parayı idare edebilmek de lazım. yani ister istemez finans konusunda da çalışmak gerekiyor ki patronun asıl kıymet verdiği şey bu.
muhasebe bir şekilde yapılır şeklinde düşünülüyor.
Üzücü ama gerçek bu.
muhasebe alanından referans olmadan iş bulmak (maaş bandının 4.000 - 4.500 olduğu şartları kastediyorum) imkansız derecede zor.
ben de bir kaç iş görüşmesi yapmıştım. koca koca kurumsal firmalarda. pozisyon muhasebe şefi 18 şubenin işlemlerini takip edeceksin maaş talebin ne dediler. başlangıç olarak 4.000 olabilir dedim.
şuan bu işi yapan arkadaş 2.500 alıyor. dedi.
zaten o arkadaş bu yüzden ayrılıyor. ya adamın şartlarını iyileştir ya da uzun soluklu kalabilecek şartlarda birini al...
malesef buna benzer 2-3 görüşmem oldu. Referans lazım herşeyden önce... Gerisi bir şekilde yürüyor.
Kimsenin mali müşavire hürmeti yok. parayı idare edebilmek de lazım. yani ister istemez finans konusunda da çalışmak gerekiyor ki patronun asıl kıymet verdiği şey bu.
muhasebe bir şekilde yapılır şeklinde düşünülüyor.
Üzücü ama gerçek bu.
Arkadaşlar yeni senede 3200 olan maaşımı 3700 yapacaklarmış. Daha fazla veremiyorlarmış. Ruhsat sahibiyim ve bir inşaat firmasında çalışıyorum. A dan Z ye tüm muhasebe işlemlerini yapıyorum. Defterleri bende, 7 sene tecrübem var. Yüksek lisans mezunuyum. Ancak bu firmada çok rahatım kimse bana karışmıyor. Çok fazla sinir stres yok. Yeni evliyim ve evimi geçindirmekte de zorlanıyorum bu maaşla. Sizce iş değiştirmeli miyim ? Piyasa nasıl, iş bulmakta yada 4000 tl üzerine iş bulmakta zorlanır mıyım ? Not: İstanbulda yaşıyorum.