2017 İşkur İşbaşı Eğitim Programı

Üyelik
19 Ağu 2010
Mesajlar
16
Konum
sakarya
merhaba forumdaşlar,
14.02.2017 tarihinde işkur'un işbaşı eğitim programı kapsamında 2 kişi istihdam ettim. ancak işkur'dan edindiğim bilgiye göre bu program dahilinde istihdam ettiğim personelin maaşını işkur 3 ay ödeyecekmiş. yani program süresi 3 ay imiş. internet üzerinden yaptığım araştırmalarda işkur işbaşı eğitim programı 2016 yılında 12 ay süreliymiş. 2017 yılında işkura yapılan bildiride bu süre 3 aya düşürülmüş.

benim sıkıntım 2017 yılında bu sürenin 3 aya düşürülmesi ile ilgili herhangi bir kanun,bakanlar kurulu kararı, tebliğ vb. gibi resmi bir yazıya ulaşamamak. bu bilgiye işkur'dan edindiğim bilgi ile sınırlı kaldım. bu durumu işverenime anlatamıyorum. konu ile ilgili resmi bir yazı istiyor. bende böyle bir resmi yazıya ulaşamıyorum.
2017 yılındaki işbaşı eğitim programının 3 aya düşürülmesi ile ilgili resmi bir yazıya nereden nasıl ulaşabilirim. bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum. şimdiden teşekkürler...
 
İnternette herhangi bir yazı bulamadım bende. Bağlı olduğunuz işkur ile görüşerek bu konuyla ilgili resmi bir yazı var ise size mail atmalarını isteyebilirsiniz. Eğer onlarda da yoksa işverene söyleyin işkuru arayıp kendi görüşsün madem size güvenmiyor.
 
bağlı bulunduğum işkur'dan resmi yazı istedim ancak bana "kurum içi yazışmaları size veremeyiz" dediler. işverenim ise "işkurla görüşürüm ancak görüşmeden önce elimde resmi bir yazı olsun, ona göre görüşeyim" diyor. arada kaldım işi çözemiyorum.
 
bağlı bulunduğum işkur'dan resmi yazı istedim ancak bana "kurum içi yazışmaları size veremeyiz" dediler. işverenim ise "işkurla görüşürüm ancak görüşmeden önce elimde resmi bir yazı olsun, ona göre görüşeyim" diyor. arada kaldım işi çözemiyorum.
Sanırım Ankaradan onlara yazı geliyor ve bu yazıya göre devamlı sürelerle oynayıp duruyorlar. Dolayısıyla sanal alemde bu tür şeyleri boşa aramayın bulamazsınız. İşkur yetkilisinin dediği gibi kurum içi yazışmalar. En mantıklı olan personeli işe almadan önce sürekli işkuru arayıp değişiklik var mı diye sormak.
 
Valla o zaman işverene diyeceksiniz bu konuyla ilgili resmi bir genelge yayınlanmıyormuş işkur kendi içerisinde yazışma yapıyor konuyla ilgili bunuda bize vermiyor.

Niye yokuşa sürüyorki işveren bu meseleyi. Arayıp işkuru soracak bu kadar basit.
 
Valla o zaman işverene diyeceksiniz bu konuyla ilgili resmi bir genelge yayınlanmıyormuş işkur kendi içerisinde yazışma yapıyor konuyla ilgili bunuda bize vermiyor.

Niye yokuşa sürüyorki işveren bu meseleyi. Arayıp işkuru soracak bu kadar basit.
Düz mantık patronlar. Memurlarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu bilmedikleri için bol keseden sallıyorlar.
 
sormayın, nette bu konuyu aramaktan telef oldum resmen. işveren eski devlet çalışanı biraz egolu. bu sebepten laf anlatılmıyor. teşekkürler yinede.
 
arkadaşlar 2017 iep en fazla 160 gün ve katılımcıların %50sini kurs süresi kadar istihdam zorunluluğu kapsamında yapılıyor. katılımcılar için 2016 yılı için 6 ay işsiz olması şartı 2017 için 3 aya indirildi. aslında bu işler büyük oranda il müdürlerinin inisiyatifinde olan durumlar. işkur'un aşamadığı tek nokta 3 ay işsizlerin proğrama dahil edilmesi. bunu da çalışma bakanlığından denetimler oluyor onun için aşamadıkları kanaatindeyim. diğer fabrikalarımız başka illerde faaliyet göstermekte ik olarak görüşmelerimizde enteresan istekler ve durumlarla karşılaştıklarını söylüyorlar. yani sonuç olarak il müdürleri istedikleri gibi düdük öttürme yetkisine sahipler.
 
sayın ikferit, sözlediklerinizden şunu anlıyorum. işbaşı eğitim programı maksimum 6 ay olabilir. ama bize sakarya işkur dan verilen işbaşı eğitim programı süresinin 3 ay olması, tamamen sakarya işkurun belirlediği bir süre midir?
 
2 haftada bir komisyon toplanıyor. Başvuruları değerlendiriyor. Bu komisyon neye karar verirse o oluyor arkadaşlar.
 
sayın economist1309; aynen bahsettiğim gibi işkur il müdürü ne derse o oluyo. bizim il müdürü birkaç ay önce değişti Allah razı olsun 23 ocak itibariyle 30 katılımcı olan iep başlattım. ancak bundan önceki il müdürü 10 kişiden fazla vermiyordu, ayrıca önceki müdür başka il ve ilçeden katılımcı da kabul etmiyordu illa ki il merkezindeki işsizler için yapacaz diyordu yoksa yaptırmıyordu. lakin her şey il müdürünün elinde olduğundan bu dönem o tarz bir sıkıntıyla karşılaşmadık çok şükür. %50 istihdam garantili 160 günlük iep programımız 30 katılımcıyla beraber devam etmektedir.
 
kardeş bu gün işkurdaki arkadaşlarla görüştüm. genelge ellerine ulaşmamış ancak bakanlığın belirlediğine göre program en fazla 3 ay yapılabilecek...
 
Arkadaşlar güncel bilgiyi vereyim;

-Programa katılabilmek için son 1 ay işsiz olmanız gerekmekte. Aynı işyerinde başlanacaksa bu süre 3 ay'a yükselir.

-Program süresi ağır ve tehlikeli işler hariç 3 aydır. Açılacak meslek Ağır ve tehlikeli işler sınıfındaise halk eğitim Modülündki (HEM Modülü) modül dikkate alınır. ve maksimum 160 fiili güne kadar bu süre uzatılabilir.

-Bu konuda bir genelge bulmanız mümkündeğil şartlar bazen bakanın isteğine bazen de genel müdürlüğün isteğine göre değişebiliyor.

Detaylı bilgi için ........................ yazımı inceleyebilirsiniz.

NOT : Link vermek yasaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,


Bu işbaşı eğitim teşviğinden bilgisi olan var mı? 3 aylık işbaşı eğitim kapsamında tüm giderlerini işkur karşılıyormuş. Bu destekle ilgili her tarafta farklı bir metin var. Bu destekte işbaşı eğitimine alacağım kişi 2016 aralıktaki işçi sayımıza ek olmak zorunda mı? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var?
 
İşbaşı eğitim programı için ortalama sayısına bakılmıyor. İşyerinde en az 2 kişi çalışan varsa işkura başvurarak işbaşı eğitim programına dahil olabilirsiniz.
 
Üst