fonradar

2018-11 Sayılı Sgk Genelgesi Otomatik İşyeri Sgk Tescili hakkında

cetvel

Tanınmış Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
1,384
Konum
İSTANBUL
2018-11 Sayılı Genelgenin Yapı Ruhsatları ile alakalı kısmında;

Bilindiği üzere, 5510 sayılı Kanunun 11 inci maddesinin altıncı fıkrasında yapılan değişiklik ile Kuruma verilen yetki doğrultusunda Kurum; valilikler, belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kamu ve özel hukuk tüzel kişilerince verilen yapı ruhsatlarına istinaden otomatik işyeri tescili yapılmasına karar vermiştir. denilmektedir.
Yine aynı genelgede ;
Ruhsat vermeye yetkili merci tarafından bu bilgiler Kuruma on-line olarak aktarılacak tır. Bu aktarma sonucunda yapı ruhsatına istinaden işyerinin otomatik tescil işlemi ve e-Sigorta aktivasyon işlemi yapılacak ve işveren Kuruma müracaat etmeden e-Sigorta işlemlerini yapabilecektir. denilmektedir.

Sorum :
Bu genelge öncesi yapı ruhsatı alan ancak henüz sgk dosyası açtırmamış özel bina inşaatı sahipleri yada kat karşılığı inşaat sözleşmenin tarafı olan müteaahhitler nasıl bir yol izleyerek sgk tescil işlemlerini yapacaklar.
tşk.
 
Genelge çıktıktan sonra yeni ruhsat alanların otomatik olacak. Daha önceden çıkanlar yine eskisi gibi kendi dosya açacak.
 
Yani otomatik olarak SGK işyeri tescili mi yapılmış olacak. Sadece personel çalıştırmaya başlanacağı zaman şifre için mi kuruma başvurulacak?
 
Aynen dosya tescil olacak ama işe başlama olmayacak. Daha sonra şifre alınıp sigortalı girişi yapılınca sigorta girişi yapıldığı tarih işe başlama tarihi olacak.
 
Üst