2021 Vergi Dilimi Hakkında

Üyelik
2 Eyl 2010
Mesajlar
28
Konum
ceyhan
MERHABA HOCALARIM

YIL İÇERİSİNDE RESMİ VE DİNİ BAYRAMLARDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİMİZE 2 KATI ÖDEME YAPIP BUNU İŞÇİ BODROSUNDA GÖSTERDİK.

ŞİMDİ YIL İÇERİSİNDE EK ÖDEMESİ OLAN KİŞİLER VERGİ DİLİMİ YÜZÜNDEN ASGARİ ÜCRETİN ALTINA DÜŞMESİ SEBEBİYLE İLAVE AGİ UYGULAMASI OLURMU?

YIL İÇERİSİNDE EK ÖDEMESİ VAR AMA AĞUSTOS AYINDA YOK. BU KİŞİLERİN MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINA DÜŞMESİ GEREKMİ YOKSA İLAVİ AGİ Mİ VERİLECEK

TEŞEKKÜR EDERİM
 
Öncelikle yazılarınızı büyük harflerle yazmayınız. Sorunuza gelince ek ödemelerden dolayı vergi dilimi yükseldiğinde ücretleri asgari ücretin altına düşen çalışanlara ilave agi verilmez.
 
(7103 Sayılı Kanunun 6 ncı maddesiyle eklenen fıkra; Yürürlük: 27.03.2018)Net ücretleri, bu Kanunun 103 üncü maddesinde yazılı tarife nedeniyle bu maddedeki esaslara göre sadece kendisi için asgarî geçim indirimi hesaplanan asgarî ücretlilere, içinde bulunulan yılın Ocak ayına ilişkin ödenen net ücretin (ilgili yılda geçerli asgarî ücretin dönemsel olarak farklı tutarlarda belirlenmiş olması halinde, yeni asgarî ücretin geçerli olduğu aylar için artışın uygulandığı ilk aydaki ücret üzerinden Kanunun 103 üncü maddesinde yer alan tarifenin ilk dilimindeki oran baz alınarak hesaplanan net ücretin) altında kalanlara, bu tutar ile bu tutarın altında kalındığı aylara ilişkin olarak aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgarî geçim indirimine ayrıca ilave edilir. Bu fıkrada geçen net ücret, yasal kesintiler sonrası ücret tutarına asgarî geçim indiriminin ilavesi sonucu oluşan ücreti ifade eder.
 
Üst