uyumsoft

24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Sınav Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

• 24 Ocak

Kullanılan: 0 0.0%
  • 25 Ocak

• 26 Ocak

• 27 Ocak

• 28 Ocak

• 30 OCAK

• 31 OCAK

• 1 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT SONRASI...

• Kullanılan toplam oy
    0
Ynt: 24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

can aradın mııııııııııııııııı

beyazzafer ' Alıntı:
gülümse1907 ' Alıntı:
Bence siz de gülün. Çünkü başka çare yok.
gülümse kardeş evet bende gülecem ama daha sonra kafayı yiyince akıl hastanesinde kesin gülerim

Bence bugüne kadar sabırlı olduk bundan sonra da olalım. Ve gelecek haftayı bekliyip odaklanalım. Bu hafta açıklanırsa zaten süpriz olmuş olur ve güzel olur

elli alırsanız bana ne alıyonuz deyin bakalım.

Tebrikler??
SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVI YETKİLİLERİNE:
Siz kazandınız. Sizin istediğiniz kitapları alacağım, sizin istediğiniz dershanelere gideceğim, sizin istediğiniz formatlara uyacağım. Son 4 yılı akademik, 7 yılı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi olmak üzere toplam 17 yıl aslında boşa okumuşum. Üniversite diplomamın, üniversite hocalarımın ve kütüphanede geçirdiğim onca saatlerin hiçbir değeri yokmuş. Onları hiçe saymak size yakışırdı. Hayatım boyunca hep bana A, B, C, D, E şıklarından birini tercih etmemi söylediler. Tüm sınavları geçtim ama sizin koyduğunuz kurallar kadar, sorduğunuz konular kadar ağır, mesleğim ile ilgisiz bir düzeyde ve daha staja başlama aşamasında böyle bir zorlukla karşılaşmadım. Memleketin dört bir yanından gelip sınava giren yaklaşık 20 arkadaş ile sınavdan sonra konuştuk ?ben bu sınavı kazanırım? diyeni hiç duymadım, hep bir belirsizlik vardı gözlerinde. Ailelerinin alınteri ile biriktirmiş olduğu paralarla geliyorlardı. 2003 yılında girmiş oldukları sınavdan ve soru sisteminden tamamen farklı olduğunu ve zorlaştığını söylediler. ?Bu insan sınav komisyonundan olduğu için onun kitabı ile çalıştım, şu kursa gittim, şu paraları harcadım, acaba gelecek sınav bu sınavdan daha mı zor olacak, sonraki sınavda uzay bilimleride sorulacakmı acaba? staja başlamadan bize yapılan bu eziyet niye?..gelecek sınav ingilizce de sorulacakmış.? diye birçok feryatlar kulağımdan gitmiyor. Otobüste gelirken yemek parası olmadığı için evine aç dönen arkadaşımı görünce artık benim de sinirlerim bozuldu. Kendisi sınavı o kadar çalışmasına rağmen kazanamayacağını daha şimdiden biliyordu. Tüm ümitlerimizi kırmanıza daha yolun başında ne hakkınız var? Hayatımız boyunca bize yaptığınız sınavlar yetmedimi? Biz çalışan insanlarız. 2,5 yıldır özel bir şirkette muhasebe elemanıyım. Ne sorduğunuz soruların çoğu benim şu an yaptığım işle alakalı, ne de patronlarım benden sizin sorduğunuz sorularla ilgili bir şey talep ediyor. Ya sınava giren tüm arkadaşlarım ve bende gerçekten bir eksiklik var, ya da sizin ne yapmak istediğinizi anlayamadık. Okul bilgilerimi de göze alarak yaklaşık 1.000-1.200 saat bu sınava çalıştım. Ama kazanabilirim diyemiyorum. Sorular öyle çok ustalıkla hazırlanmış ve staj adaylarının çözememesi için proğramlanmış ki sizi gerçekten tebrik ediyorum. LÜTFEN BİZİM MORALİMİZİN DAHA STAJA BAŞLAMADAN BOZULMASINA İZİN VERMEYİN? her konuda konusuna uzman kişilere hazırlatılıp bizlere çözmemiz için verilen soruları piyasadaki bir SMMM yeminler olsun çözemiyor. Bizler ülkemize dürüst, vergisini veren ve bu yolda elimizden gelen herşeyi yapacak insanlar olmak için hayatımızda binlerce sınav verdik. Bu sınavı da vereceğiz, sizin her türlü zorlamalarınız, konu genişletmeniz vs. nedenlerde olsa. Neyse ben yinede sizi tebrik ediyorum. Biz bu ülke için daha nice sınavlara gireriz. Bu yazdıklarımın gerçi sizin gözünüzde hiçbir değeri olmayacak ve ?es? geçeceksiniz. Ama olsun ben yazayımda birkaç kulağa küpe olur. Sizlere iyi çalışmalar diliyorum. Aşağıda bizlere diğer sınavda yapabileceğiniz sistemi şimdiden veriyorum lütfen dikkate alın çünkü ben bunlara da çalışacağım.
SINAV SÜRESİ 300 DAKİKA.
SINAV YERİ HABUR SINIR KAPISI KARAKOLU.
GENEL KÜLTÜR SORULARI: TÜRKÇE, FARSÇA, OSMANLICA, İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI, TARİH (M.Ö VE M.S), MATEMATİK (ANALİTİK GEOMETRİ, TÜREV, İNTEGRAL), FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, ATOM BİLİMLERİ?. VS. VS.
ALAN BİLGİSİ SORULARI: MESLEK HUKUKU, ROMA HUKUKU, CEZA HUKUKU, DIŞ ÜLKELERLE YAPILAN ULUSLAR ARASI ANTLAŞMALAR, STAJ YERİ BULMADA KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR, BEDEN EĞİTİMİ VE KÜLTÜR, MÜZİK, RESİM VS. VS.

Gönderen : sınavdan yılmaz [E-posta: [email protected] ] Tarih : 2005-03-07 10:05:10

3 yıl önce bizle benzer durumdaki bir stajer adayının isyanı ilginizi çeker diye düşündüm
onda konu staja başlama sınavı

Burası bu gidişle 200. sayfayı da görür, daha da geçer maalesef :'(

bu ülkede bürokrasinin gücü insan haklarının önünde ,yav herşeyin önünde
adam açıklamıyorum diyor açıklamıyor bitti ;kanun yasa yönetmelik hikaye .

Komisyon üyeleri yetiştirmeye çalışcaz diye acele okuyup yalan yanlış not vermeseler bari. Geç olsunda güç olmasın derim ben.

bi bildiri yayınla bi tamim termin özelge genelge de biz 60 gün yattık, 59 .gün başladık okumaya ,bitmiyo o yüzden,
yav kardeşim 55 ytl vermeden sınava almazlar bilmem 900 ytl vermeden dosya açmazlar
dekont olmazsa sen niye yaşıyosun derler, sonucu açıklamaya geldimi git 10 gün sonra web ten bak oldu ya valla iyi durdu böyle.

beyazzafer ' Alıntı:
gülümse1907 ' Alıntı:
:))) Arkadaşlar çok komiksiniz yaa:))
evet çok komiğiz ama biz gülemiyoruz nedense delircem ya bu nasıl sistem bahtsız bedevi gibi çölde geziyoruz allahtan kutup ayısı yok

vaaayy zafer bey itirafçıyız aynı zamanda heeee...

Arkadaşlar bazılarımız kendini fazlasıyla kaptırmış. Strese gerek yok yani yapabileceğimiz bişe yok. Tesmeride sıkıştırmanın manası yok. Ordaki elemanlarda bilmiyorlardır. Sonuçta komisyondan gelecekki açıklansın. Demekki halen komisyondan gelmemiş. Hep dedim yine diyorum dedelerimizden kalan mevzuatlarla uygulamalarla işlem yapıyoruz. 7 kişilik komisyonmu olur? O yedi kişi 70 kişinin mali müşavirliğe hazırlandığı dönemdeydi. Bir öğretmene soralım komple sınıfın yazılı kağıdını kaç günde okuyor. Haa deniliyorki asistanları okuyor ama mevzuatları öyle demiyor şayet öleyse yasallığı nerde? Biz yeni nesil muhasebeciler olacazya bizi yönetenler eski nesil nasıl olcek bilmiyorum. Zaten şimdiden patlamaya başladı allah sonunu hayra getire.

3 yıl öğretmenlik yaptım hemde ticaret lisesinde
1 kağıdı 1,5 en fazla 2 dakikada okurum.
Sözelde gözleriniz bazı kelimeleri arar.
Sayısaalda rakam ve baı işlemleri.
Kağıt kendini belli eder. Bazı kağıt 3-4 dakikanızı albilir ama bunun yanın da bazı kağıdıda 30 saniyede okursunuz
Sonuç ortalama 2 dakikada 1 kağıt okunur
(hatta 2 dakika bile abartılı süredir.)

hem 2 aylık süre çok ciddi bir süredir bunu da untmayalım

''sorumluluk bilinci'' olacak insanda o zaman herşey olur hemde zamanında en iyi şekilde

Arkadaşlar

Bazen düşünüyorum bu foruma bakıyorum ama ya diyorum burda olanlardan hiç birisi belgeyi alamazsa şu anda belki birileri aranıyor ama haberimiz yok.O kadarda olmaz herhalde içimizden en az bir iki kişi alır değilmi....

Bu sınavın geç açıklanacağı belliydi mart sınavının 29-30 una çekilmesinden

Ama şöyle bir durum olacak 29-30 martta sınava giren adayın sonucu ortalama haziranın onunda açıklanacak o zaman da temmuz ayındaki yeterliliğe bir ay kalacak ne yapacaklar temmuzdakinide ayın sonuna alacaklar

Tebi sonra kasımıda almaları gerekecek Ramazan'ın tam tersine bu sınavlarda her yıl 15-20 gün ileriye doğru atacak

Başka bir yolu yok eğer böyle giderse yada ikiye düşürecekler

Kısacası bu sene sınav sistemiyle ilgili bir değişklik bence kesinlikle olur.

eziyet bu eziyet başka birşey değil

Ayrıyetten biraz önce telefon çaldı 212 li bir numara açtım akın beyle görüşecektik dedi evet dedim sonra birine bağladı işte dedim budur sonra adamın biri çıktı dediki ben avukat orhan hay dedim senin ........

Bir iş için dava açmıştık hazırlamış bir bak diyor dedim olmuştur olmuştur beni bir daha cebinden ara sakın işyerinden arama sonra senin için kötü olur

Anlamadı ama tamam dedi

Bu bekleyiş, son bekleyiş olsun

Mart sınavına gireceğim, beklenmez bu kadar :o

evet bu tel sıkıntısı bendede baş gösterdi.her gün sabah ile öğlen arası her çalan telefonla irkiliyorum hele bide dediğin gibi 212 ile başlıyorsa dahada stresli oluyor.bu gidişle haftaya telefonu kapataçam açıklanana kadar böyle kafam daha rahat olacak....

Ben de kesin mart sınavına gireceğim, vergiden kesin kaldım eminim. 3 derste belirsiz. İlk girişimdi, sınav stresinden ciddi bir hastalık geçirdim, ders çalışacağım yerde sınava kadar fizik tedavilerle uğraştım, şükür geçti. ama şimdi bu stresten yakınlarımın ödü koupyor tekrarlayacak diye. ama elimde diil, yine hastanelik olmasam bari :-\