Ynt: 24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
Tebrikler??
SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVI YETKİLİLERİNE:
Siz kazandınız. Sizin istediğiniz kitapları alacağım, sizin istediğiniz dershanelere gideceğim, sizin istediğiniz formatlara uyacağım. Son 4 yılı akademik, 7 yılı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi olmak üzere toplam 17 yıl aslında boşa okumuşum. Üniversite diplomamın, üniversite hocalarımın ve kütüphanede geçirdiğim onca saatlerin hiçbir değeri yokmuş. Onları hiçe saymak size yakışırdı. Hayatım boyunca hep bana A, B, C, D, E şıklarından birini tercih etmemi söylediler. Tüm sınavları geçtim ama sizin koyduğunuz kurallar kadar, sorduğunuz konular kadar ağır, mesleğim ile ilgisiz bir düzeyde ve daha staja başlama aşamasında böyle bir zorlukla karşılaşmadım. Memleketin dört bir yanından gelip sınava giren yaklaşık 20 arkadaş ile sınavdan sonra konuştuk ?ben bu sınavı kazanırım? diyeni hiç duymadım, hep bir belirsizlik vardı gözlerinde. Ailelerinin alınteri ile biriktirmiş olduğu paralarla geliyorlardı. 2003 yılında girmiş oldukları sınavdan ve soru sisteminden tamamen farklı olduğunu ve zorlaştığını söylediler. ?Bu insan sınav komisyonundan olduğu için onun kitabı ile çalıştım, şu kursa gittim, şu paraları harcadım, acaba gelecek sınav bu sınavdan daha mı zor olacak, sonraki sınavda uzay bilimleride sorulacakmı acaba? staja başlamadan bize yapılan bu eziyet niye?..gelecek sınav ingilizce de sorulacakmış.? diye birçok feryatlar kulağımdan gitmiyor. Otobüste gelirken yemek parası olmadığı için evine aç dönen arkadaşımı görünce artık benim de sinirlerim bozuldu. Kendisi sınavı o kadar çalışmasına rağmen kazanamayacağını daha şimdiden biliyordu. Tüm ümitlerimizi kırmanıza daha yolun başında ne hakkınız var? Hayatımız boyunca bize yaptığınız sınavlar yetmedimi? Biz çalışan insanlarız. 2,5 yıldır özel bir şirkette muhasebe elemanıyım. Ne sorduğunuz soruların çoğu benim şu an yaptığım işle alakalı, ne de patronlarım benden sizin sorduğunuz sorularla ilgili bir şey talep ediyor. Ya sınava giren tüm arkadaşlarım ve bende gerçekten bir eksiklik var, ya da sizin ne yapmak istediğinizi anlayamadık. Okul bilgilerimi de göze alarak yaklaşık 1.000-1.200 saat bu sınava çalıştım. Ama kazanabilirim diyemiyorum. Sorular öyle çok ustalıkla hazırlanmış ve staj adaylarının çözememesi için proğramlanmış ki sizi gerçekten tebrik ediyorum. LÜTFEN BİZİM MORALİMİZİN DAHA STAJA BAŞLAMADAN BOZULMASINA İZİN VERMEYİN? her konuda konusuna uzman kişilere hazırlatılıp bizlere çözmemiz için verilen soruları piyasadaki bir SMMM yeminler olsun çözemiyor. Bizler ülkemize dürüst, vergisini veren ve bu yolda elimizden gelen herşeyi yapacak insanlar olmak için hayatımızda binlerce sınav verdik. Bu sınavı da vereceğiz, sizin her türlü zorlamalarınız, konu genişletmeniz vs. nedenlerde olsa. Neyse ben yinede sizi tebrik ediyorum. Biz bu ülke için daha nice sınavlara gireriz. Bu yazdıklarımın gerçi sizin gözünüzde hiçbir değeri olmayacak ve ?es? geçeceksiniz. Ama olsun ben yazayımda birkaç kulağa küpe olur. Sizlere iyi çalışmalar diliyorum. Aşağıda bizlere diğer sınavda yapabileceğiniz sistemi şimdiden veriyorum lütfen dikkate alın çünkü ben bunlara da çalışacağım.
SINAV SÜRESİ 300 DAKİKA.
SINAV YERİ HABUR SINIR KAPISI KARAKOLU.
GENEL KÜLTÜR SORULARI: TÜRKÇE, FARSÇA, OSMANLICA, İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI, TARİH (M.Ö VE M.S), MATEMATİK (ANALİTİK GEOMETRİ, TÜREV, İNTEGRAL), FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, ATOM BİLİMLERİ?. VS. VS.
ALAN BİLGİSİ SORULARI: MESLEK HUKUKU, ROMA HUKUKU, CEZA HUKUKU, DIŞ ÜLKELERLE YAPILAN ULUSLAR ARASI ANTLAŞMALAR, STAJ YERİ BULMADA KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR, BEDEN EĞİTİMİ VE KÜLTÜR, MÜZİK, RESİM VS. VS.
Gönderen : sınavdan yılmaz [E-posta:
[email protected] ] Tarih : 2005-03-07 10:05:10
3 yıl önce bizle benzer durumdaki bir stajer adayının isyanı ilginizi çeker diye düşündüm
onda konu staja başlama sınavı