24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Sınav Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

• 24 Ocak

Kullanılan: 0 0.0%
  • 25 Ocak

• 26 Ocak

• 27 Ocak

• 28 Ocak

• 30 OCAK

• 31 OCAK

• 1 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT SONRASI...

• Kullanılan toplam oy
    0
Ynt: 24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

serengeti ' Alıntı:
ben en zorlara çalıştım spk
nerden aklıma gelisn gelirtablosu ilkeleri
iç kontrolü birbirine karıştırdım zaten anlamsız şeyler

y.m.m. bir tanıdığım , kasım 2007'de girdiğim sınavdan önce Ömer Dumanın kitabını bul sadece boş zamanında oku ezberlemeye çalışma dedi.Dediğini yaptım baya bi faydası oldu ben bu sınavdan onun için umutluyum biraz...

keşke yapacaklarımız yada yaptıklarımızın bir tesiri olsada cemi cümleten yapsak. güzel ülkemin güzide yöneticileri... hergün inandıgım, severek yaptığım bu meslege şuan nefretle bakıyorum. örgün, ergin, gergin aöf , vs ayırmaksızın hepimiz yıllarca sınavlara girdik çıktık, hiç böyle bi lakayitlikle karşılaştık mı? ben bu saatten sonra bu psikolojiyle mali müşavir olsam nolur, yeminli olsam nolur, turmob başkanı olsam nolur. ve eminim yine ağam paşam olanlar dayısı emmisi olanlar herşeylerini öğrendiler, kırıklarını çıkıklarınıda düzelttirdiler.
AMA ELBET, ELBET BU DÜZEN BİGÜN ADAM GİBİ İNSANLARIN ELİNE GEÇECEKTİR.
bizler yaşadık gerisi beni ilgilendirmez, ruhsatı aldım tamam demeyin arkadaşlar. oda seçimlerinde oyunuzu düzgün insanlara verin. verin ki bizden sonrakiler bu çektiklerimizi çekmesin.

yapabileceginiz(miz) iki şey var arkadaşlar :

1- makam sahibi olunca bu yaşadıklarınızı unutmamak ve aynısını yapmamak.
2- bunları yapmayacak bir nesil yetiştirmek.

Selam ile ...

zaf ' Alıntı:
serengeti ' Alıntı:
ben en zorlara çalıştım spk
nerden aklıma gelisn gelirtablosu ilkeleri
iç kontrolü birbirine karıştırdım zaten anlamsız şeyler

y.m.m. bir tanıdığım , kasım 2007'de girdiğim sınavdan önce Ömer Dumanın kitabını bul sadece boş zamanında oku ezberlemeye çalışma dedi.Dediğini yaptım baya bi faydası oldu ben bu sınavdan onun için umutluyum biraz...

denetimden son soruyu ne yaptınız...

ben ilkine gerekmezz, sonraki 3 üne düzelteme gerekir dedim....

ben hepsine dipnot dedim
onlara göre ne acaba?

aslan81:denetimden son soruyu ne yaptınız...ben ilkine gerekmezz, sonraki 3 üne düzelteme gerekir dedim....

Aynen bende senin gibi yaptım ama yanlış oldu büyük ihtimal.kurs hocaları sadece 'alacaklı olunan firmanın iflas etmesi' şıkkında düzeltme gerekir diyolar diğerleri için açıklama dipnotları eklemek yeterli olurmuş ama onlarda çok emin değiller yoruma açık bir soruymuş vs.vs. dur bakalım noolcak kalpten gitmezsek görücez...

serengeti ' Alıntı:
ben hepsine dipnot dedim
onlara göre ne acaba?

ya ben hiç birine dipnot demedim...

islam çankayanın kitabında bilançoda düzeltilmesi gereken olaylar diye bir bölüm var. soruyu oraya göre yapmaya çalıştım.

2 tanesi tutsa yeter bence ;D

bide bence gelir tablosu ile ilgili soruyu yapan çok çıkmamıştır.çok ters soruydu.

denetimden geçsem smmm olmuş kadar sevinecem herhalde

zaf ' Alıntı:
aslan81:denetimden son soruyu ne yaptınız...ben ilkine gerekmezz, sonraki 3 üne düzelteme gerekir dedim....

Aynen bende senin gibi yaptım ama yanlış oldu büyük ihtimal.kurs hocaları sadece 'alacaklı olunan firmanın iflas etmesi' şıkkında düzeltme gerekir diyolar diğerleri için açıklama dipnotları eklemek yeterli olurmuş ama onlarda çok emin değiller yoruma açık bir soruymuş vs.vs. dur bakalım noolcak kalpten gitmezsek görücez...

zaf yinede bir tansei tutuyo kesin , geriye kalanlardan da 1 tane tutsa eder 12.5 puan. yırtarız belki ;D

bilmiyorum mart 2007 sınavına girdiniz mi .o sınavda bütün sorular spk 22 nolu genel tebliğinden çıktı herkes gibi bende şok oldum.sınava ilk kez giren 5 arkadaşım o sınavda denetimden geçtiler ben de o sınavda denetimden en yüksek notumu almıştım(42).o kadar saçma şeyler yazmıştım ki , arkadaşlar sordu ne yazdın diye yazdığım hiçbişeyi hatırlamıyordum.cevapların hiçbirini bilmediğim için rahatça stres'e girmeden sallamıştım.ama diğer sınavlarda çıkan soruları az çok bilmeme rağmen 30 puanı geçemedim.gel de kafayı yeme. :-\
Sonuç:sınavda bildiğin sorular çıkınca kendini daha çok kasıyorsun,stres yapıyosun
Çözüm:sınavlara ders çalışmadan girmek ;D ;D ;D

ben o sınavdan 40 almış sonrada askere gitmiştim. temmuzda kine giremedim.

o sınavda hani kalem dağıtan bir kurs var istanbulda bana sınavdan sonra cevapları email atmışlardı ve ordaki cevaplara göre 3 sorum kesin doğruydu.bende geçtik herhalde deim. ama gel gör ki 40 la kaldım. kusrun cevap anahtarıda yanlış çıktı anlayacağınız. o sınav denetim tarihinin en zor sınavıydı...

Mart sınavına ben de girmiştim, gayet rahattım 40 almıştım, hiç ezber yapmamıştım.

ogün bey hiç haber yokmu sınav ile ilgili siz ben bilgi aldım falan demiştiniz ne oldu son durum

işin enterasan tarafı o dönemde hatırlarsanız türmobun sitesinde başkan mehmet timur'un bir bir duyurusu vardı 'başbakana açık metup' başlıklı.Orda bağımsız denetim yetkisinin mali müşavirlerden ve ymm lerden alınıp spk ya verilmesini eleştiriyordu sayın başkanımız.sonrasında sınava bi girdik bütün denetim soruları sayın türmob başkanın eleştirdiği spk nın tebliğinden çıktı.buna ne dersiniz? ;D ;D ;D

Meslek giderek denetime kaydığı için SPK tebliğinden soru çıkması normal geliyor bana,
Duyum olarak daha önce yazdıklarım harici bir gelişme yok , ben de bekliyorum , daha önce yazdığım gibi,
maliyet sınavı
yaklaşan seçim
giren kişi sayısı sanırım açıklanma tarihi üzerinde etkin oldu
ancak maliyetten dökecekler gibi...

Anlaşıldığı kadarı ile Finansal, Maliyet, Tabloları hazırlayan komisyon üyeleri değişti...
Onun için sorular pek tersti... Şimdi de kendilerini ispat derdine düşmüşlerdir....
Extra sıkıntımız da bu....

Ben komisyon üyelerine öğrendiğimde yıl 2005 ti, yanlış hatırlamıyorsam üyeler iki yıl için seçiliyor, tüm üyeler değişmiş olabilir ancak temmuz 2007 döneminde komisyon üyelerinin 2005 te öğrendiğim kişilerle aynı kişiler olduğunun teyidini almıştım.

sınav inşallah pazartesi açıklanır çünkü benim dayanacak gücüm kalmadı. merak ta her geçen gün artıyor...

ahhh denetim ne hallere soktun dağ gibi adamı...

aşık olsam bukadar acı çekmem ;D

ogün bey siz kaç dersten giriyosunuz?

bence herkes moralini yüksek tutsun.sen de aslan81 kardeş.evet geçeceğiz,geçeceğiz,geçeceğiz...ogün kardeş , kıyım var filan deme nolur zati millet dokunsan ağlayacak(ben de dahil) bize moral lazım. öyle kıyım falan dedin bak içim kıyıldı walla :-[ :-[ :-[

bu günde elimiz boş maalesef iyi geceler

eşimi staj sınavına girmeye ikna ettim.Akşamları şimdi ders çalışıyor 4000 soruluk sınav bankası var ondan çalışıp duruyor. Hepsi güzelde ben bu ekonomi iktisat sorularını napıcam unuttum hepsini deyip sızlanıyordu. Dün yaptığı şeyi duydum dudağım uçuklayacaktı valla. Ne yapmış anadolu üniversitesinin sitesinde ders videoları varmış ordan iktisat ve hukuk dersini video olarak indirmiş netten de sesle görüntüyü ayıran bi program bulmuş videodan sesleri ayırmış mp3 aktarmış şimdi arabada yolda her boş bulduğu anda takıp dinliyormuş şaşuurduuuum (şahika versiyon)valla.

Zaten e-use tıklama zamanı bana otomatik tıklama programı yapmış 10 günde 4 cd yi bitirmiştim.