25-2 Maddeye Dayanılarak Yapılan Haksızlıklar

İlk dava sonucunda karar neydi? Eğer temyize gönderdiğiniz kararda kıdem ihbar tazminatına hak kazanmadığınız yönündeyse ve buna itiraz ettiyseniz, temyiz sonucu yargıtaydan da aynı yönde karar çıkıp, sadece fazla çalışma sürelerinin yeniden hesaplanması yönündeyse yargıtay kararı,
her iki aşamada da işverenin haklı sebeple feshi olarak değerlendirilmiş dmektir olay,
bu durumda da kıdem ihbar tazminatları için pek şansınız kalmıyor.

iyi akşamlar sayın keremcem dava karara bağlandı gibi sadece mesailerimin %50 olan miktarını alabilecekmişim 2 kez temyiz yaptık karar usulden bozulmuş esas dan değil o yüzden tazminat hakkımı yitirmişim size 3 tane sorum var cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler 1) Davamın açılış tarihi 2011 alacağım miktar 4000 tl bunun 3yıllık faiziyle beraber sizce alacağım tahmini rakam ne olur. 2) 2011 de işsizlik ödeneği için başvuru yapmıştım şimdi davayı kısmi olarak kazandığım için isşizlik ödeneğinden para alabilme şansım varmı. 3) Yapmış olduğum dosya masrafı temyiz giderleri ücretlerini alabiliyormuyum ve Karşı tarafın avukatına herhangi bir ücret ödeme zorunluluğum varmı. sanırım biraz uzun oldu teşekkürler sayın keremcem saygılar.. :)

Geçmiş olsun,
daha önce de dediğim gibi, tazminata hükmedilmediğine göre işverenin haklı sebeple feshi olarak değerlendirilmiş. Bu durumda işsizlik ödeneğinden faydalanma şansınız yok ne yazık ki.
Mahkeme kararınızda harc vs. giderlerin karşı taraftan alınıp size ödetilmesine dair bir karar varsa elbette alabilirsiniz masraflarınızı,bu yönde bir karar yoksa, alamazsınız.
Faiz konusunu bilmiyorum,
saygılar

iyi akşamlar sayın keremcem nasılsınız..aşagıda yazan yargıtay kararına göre karşı tarafın avukatına 1200 tl ücret ödemek zorundamıyım

Dairemizce eski görüşümüzden dönülmüş ve fazla çalışma, hafta tatili ile ulusal bayram ve genel tatil ücretlerinden yapılan indirimler sebebiyle reddine karar verilen miktar bakımından kendisini vekille temsil ettirmiş olan davalı yararına avukatlık ücretine hükmedilemeyeceği kabul edilmiştir.

Kısmen reddedilen miktar Borçlar Kanunu'nun 43, 44, 161/son ve 325/son maddelerinin uygulanmasından kaynaklanan indirimler sebebiyle reddine karar verilen miktar için kendisini vekille temsil ettirmiş olsa da davalı yararına vekâlet ücreti takdir edilemez.

avukatım bana maille attığı kararı yazıyorum size fazla mesai tutarı 4000 tl resmi tatil tutarı 200 tl dava tarihinden itibaren yasal faiziyle karşı taraftan alınıp bana ödenmesine davacı vekil ile temsil edildiğinden kabul edilen miktar ve karar tarihindeki avukatlık asgari ücret tarifesi nazara alınarak davacı vekili için takdir edilen 516 tl nin nispi vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine. Davalı vekil ile temsil edildiğinden red edilen miktar ve karar tarihindeki avukatlık asgari ücret tarifesi nazara alınarak davalı vekili için takdir edilen 1203 tl nin nispi vekalet ücretinin davacıdan alınarak davalıya verilmesine Ve benim tüm yapmış olduğum 1200 tl mahkeme masraflarının sadece 125 tl sinin arşı taraftan alınarak bana ödenmesine karar çıkmış bu nasıl adalet beni aydınlatırsanız sevinirim saygılar sayın keremcem

avukatım bana maille attığı kararı yazıyorum size fazla mesai tutarı 4000 tl resmi tatil tutarı 200 tl dava tarihinden itibaren yasal faiziyle karşı taraftan alınıp bana ödenmesine davacı vekil ile temsil edildiğinden kabul edilen miktar ve karar tarihindeki avukatlık asgari ücret tarifesi nazara alınarak davacı vekili için takdir edilen 516 tl nin nispi vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine. Davalı vekil ile temsil edildiğinden red edilen miktar ve karar tarihindeki avukatlık asgari ücret tarifesi nazara alınarak davalı vekili için takdir edilen 1203 tl nin nispi vekalet ücretinin davacıdan alınarak davalıya verilmesine Ve benim tüm yapmış olduğum 1200 tl mahkeme masraflarının sadece 125 tl sinin arşı taraftan alınarak bana ödenmesine karar çıkmış bu nasıl adalet beni aydınlatırsanız sevinirim saygılar sayın keremcem
Eğer süreyi kaçırmadıysanız, karşı taraf avukatına verilmek üzere takdir edilen red edilen kısım üzerinden hesaplanan vekalet ücretine itiraz edin derim

iyi akşamlar sayın keremcem red kısmı falan bilmiyorum ama avukatım bana şeffaf olamıyo sanırım 1203 tl vekalet ücreti karşı tarafa vermek zorundaymışım bunu bana 1 ay önce söyledi itiraz hakkım varsa ve bu parayı karşı tarafa verme zorunluluğum yoksa süreyi avukatın ayarlayıp itiraz etmesi gerekir ben açıkcası artık avukatıma güvenmiyorum çünkü şeffaf değil ne yapmam gerekir saygılar.

Sn.yiğit,
öncelikle, her detayı bilen avukatınızla durumunuzu değerlendirip ne yapmanız gerektiğine- ne yapabileceğinize karar vermelisiniz.
Avukatınızla şu red edilen kısım için karar verilen vekalet ücreti konusunda görüşmüşsünüzdür mutlaka diye düşünüyorum. Avukatınız ne diyor bu konuda ??

selamlar sayın keremcem avukatın bana söylediği red edilen kısım üzerinden değil kazandığım 4000 tl üzerinden karşı tarafa kesin olarak vermem gerekiyormuş bu nasıl iştir

az evvel telefonla görüştüm 1 ay geçti uyap tan bakıyım karşı taraf temyize falan gitmişmi diyo avukat neden şeffaf olamıyo

Herkese iyi akşamlar sayın Keremcem ve konu hakkında bilgisi olanların bilgisine başvurmak üzere yazıyorum şimdiden teşekkürler icradan çekilen net 7295 tl nin içinden 1200 tlsini karşı avukata vekalet kendi avukatima 516 tl ve icradan gelen 808 tlnin ve anlasmis olduğumuz 500 tlnin kesintisini yapmak benim avukatimin hesabına göre ne kadar doğru canım çok sıkılıyor.