25-2 Maddeye Dayanılarak Yapılan Haksızlıklar

Ynt: 25-2 maddeye dayanılarak yapılan haksızlıklar

Yasal olarak , avukatlık ücret tarifesinde belirtildiği üzere, red edilen miktar üzerinden bir vekalet ücreti kararı verilmesi gerekir, ancak yargıtay bu duruma yukarıdaki kararıyla açıklık getirmiş ve karşı vekalet ücretine karar verilemeyeceğini belirtmiştir.
( Karşı taraf avukatının masrafının yarısı değildir , mahkemece karar verilen , avukatlık vekalet ücretidir o ücret.)

avukatlık vekalet ücreti olan bu ücret 500 lira gibi bişeymi yani :) bir sorumda şu sayın keremcem temyiz duruşmasız olacakmış karar avukatımıma geliyor yoksa iş mahkemesinden dönüşmü yapılıyor aydınlatırsanız sevinirim..

Sn. Yiğit;

Temyiz için daha çok uzun bir süreniz var. Hemen heyecanlanmayın.
Kararın onaınıp onanmadığı avukatınız tarafından öğrenilir.
Ayrıca ilgili mahkemeye de yazı gider.
hele o zamanlar bir gelsin (yazdığım gibi en az 1 ila 3 yıl) . Kararı nasılsa öğrenirsiniz. :)

:) teşekkürler nizam bey inanın bende hakimin % 50 kararından sonra heyecan falan kalmadı :) gülüyorum sadece ağlanacak halime

ben temyiz hakkımı kullandım işverenin temyiz edip etmemesi daha fazla kararı etkilermi temyiz süresi daha da uzarmı 4 yıl gibi

Hangi kriterlerle incelemeye alındığının bilinmediği temyiz aşamasının ne kadar süreceğini bilebilmek müm kün de ğil sn.yiğit.
işveren temyiz hakkını kullanırsa, sizin yararınıza bozulup geri dönme ihtimali bile var( küçük te olsa),

İşeveren ve siz bir davanın iki tarafısınız zaten. Taraflardan birinin temyiz etmesi yeterlidir.
Süre konusunda birşey söylemek mümkün değil. Şimdi Yargıtayda yeniden yapılanma var. Belki süreler kısalır.

sayın keremcem ve nizam bey bilgilendirmeleriniz için teşekkürler temyiz sürecinde karar bozulup tekrar değerlendirilirse alacaklarımın tamamını alırım inşallah yoksa avukatımın dediği gibi en kötü ihtimal en son elime geçecek miktar fazla mesailerimin sadece % 50 si gelişmeleri siz değerli üstadlarla ve forum üyeleriyle paylaşmaya devam edicem saygılar sunarım..

stonhand ' Alıntı:
Bu memleketin en büyük sorunu işte kraldan çok kralcı olmak. Birde müfettiş derseniz ben daha işçi tarafında olanına rast gelmedim onlara göre varsa yoksa parton haklıdır raporlarında bazen patronların iyi niyetlerinden bile bahsederler patronlar onlara göre en temiz kapıdır.

Memleketimin kralcıları iyidir hoştur ama devletin mahkemesinde o cübbeyi giymiş hakim karşısına çıktılarmı dut yemiş bülbül olurlar eebebebebebe demeye başlarlar. Hakim milleti ters millettir ortada bir yalan varsa zaten iki soruda adamı aptal eder o yüzden siz müfettiş raporuna yada haybedeb tutulan tutanaklara bakmayın hakkınızı mahkemede arayın. Patron milleti ölüyü diriyi halleder gözü işçinin tazminatına diker hakkınızı yedirmeyin.
şuan iş müfettişleri bu şekilde ise genelde yandık bende mobbing ve ödenmeyen fazla mesaim için şikayette bulunacam elimde belgem ve şahidim var mahkeme çok uzun sürüyor deniliyor ve işyerinde müfettişe başbaşa konuşan kişi (şahit) mahkemeye gelmez deniliyor kafam karıştı

sayın legend bence vazgeçmeyin ve hakkınızı sonuna kadar arayın velhasıl ben öyle yapıyorum temyizi beklemekten başka çarem yok size tavsiyem sonuna kadar gidin vazgeçmeyin..

günaydınlar uzun bi süredir foruma giriş yapamamıştım sayın keremcem ve nizam bey forumda yazmış olduğum sorularıma vermiş olduğunuz cvplar için sizlere teşekkür ederim gelişmeleri buradan paylaşmak ve sizlerin bilgilerine ve tecrübelerine başvurmak için sonunda tekrardan siteye girebildim.

sayın keremcem ve nizam bey benim davam halen sürmekte temyize gidip geliyoruz ocak ayında tekrar dava görülecek avukatımla görüştüğümde tatminkar bi cvp alamıyorum avukatımın bana söylediği artık sadece mesaileri alabiliriz tazmitanı alamayız bu nasıl oluyo anlamıyorum davayı 2011 açtık edevlet şifremle bakıyorum dava açılış tarihi 2013 oluyo eskisi gibi gözükmüyo bilgilerinizi rica ederim..

[öncelikle ben yeni üye oldum nereye yazacagımı bulamadım. ben 5yıldır bir işyerinde calısıyorum ssklı. işyerinde diger calısan arkadas bana hakaret ediyordu agzından cıkanı kulagın duyuyormu dedim sol gözümün altına yumruk attı ve kan geldi gözümden ve eline aldıgı bıcakla bana saldırmak istedi ayırdılar ben olay yerinden diger bölüme gectigimde üzerimi degişecekken çalısan arkadas bana hakaret etmeye devam ediyordu bende tezgahta gördügüm bıcagı belime koydum kamara kayıtlarıda aldıgımı gösteriyor . arkadas üzerime dogru kosarken tabureyi aldı bana vuracaktı bende bıcagı aldım korkutma amclı salladım o an karın bosluguna gelmiş ama ben bıcagın arkadası yaraladıgını anlamadım sonra arkadas bana vuracakken bende bıcagı sag kasının üstüne vurdum saplamadım. polisi aradım ve gelinceye kadar ayrılmadım arkadas ambulansla hastaneye gitti bende polislerle karakola şikayetci olmadıgı icin ifademi verdiim bende sikayetci degilim dedim cıktım bana kagıt imzalattılar kasten yaralama diye. sonradan gördüm ben. işten çıkısımı vermisler olay esnasında işvereni aradım cevap vermediler bende mesaj attım böyle olay oldu diye işten cıkısımı verdiler iş ahlakına aykırı diye not düşmüşler işssizlik maasına basvurdum red geldi. tazminat gibi vs hicbirsey almadım daha dogrusu kimse görüsmek istemedi benimle beni dinlemediler bile birde calsıtıgım süre zarfında bana agi ödenmedi asgari gecim indirimi. ben işten cıkarıldım ama olayı baslatan arkadas işe calısmaya devam etti. ev kiramı ödeyemedim bankalara kredi kartı ve kredi borcum var hicbirini ödeyemedim. siz bilir kişiler ve yardımcı olacak arkadaslar bu konu hakkında beni aydınlatmalarını rica ediyorum tşk ederim şimdiden

olayın baslama sebebi ise calıstıgım arkadasla daha önce calıstıgımız yerden tanıdıgımız ortak arkadasla konusmuyor olması. ve o arkadasının ona bayramın mubarek olması demesi.bayram gününde düşman bile olsa bayramın muberek olsun der. arkadas o gun cok şiddetli sinirliydi ben selam aleykum dedim yanından cay aldım cayı karıstıyorken arkadas hakaret ediyordu o arkadasa sonra hakaret bana dogru döndü bana etmeye basladı bana edince bende kendisine agzından cıkanı kulagın duyuyormu yeter be dedim benim gözüme yumruk attı bıcakla saldırmak istedi ayırdılar sonrasıda malum

Geçmiş olsun,
üzgünüm ama tazminat veya işsizlik maaşı için yapılabilecek herhangi bir şey yok,
işyerinde kavga-bıçaklama, tazminatsız feshe imkan tanıyan sebepler, bu sebeplerle fesihte işsizlik sigortasından da yararlanabilmek mümkün değil .

iyi akşamlar sayın keremcem ben tüm alacaklarımı istemiştim ihbar kıdem fazla mesai bayramlar v.s davayı bu şekilde açmıştım şuan avukatım davayı sürdüreli 3 yıl 2 ay oldu hakim sadece mesailerimin %50 sine karar verdi sonra %70 oldu davam sürüyo dosya yargıtaya gidip geliyo temyizle uğraşıyoruz avukatımın bana dediği artık sadece mesaileri alabiliriz dava ne kadar uzarsa uzasın garanti olan tek şey mesailerim olduğunu söyledi bu nasıl oluyo anlamıyorum avukata güvenemiyorum artık açıkcası ne yapabilirim bilgilerinizle yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler..

Kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanmadığınız anlaşılıyor bu durumda, yani işverenin haklı sebeple feshe gittiğine hak verilmiş.
Fazla çalışmalarda daha önce dediğimiz gibi, hakim takdir indiriminde bulunmuş.