29-30 Haziran Yeterlilik Sınavı Hakkında

sidarta_77

Katkı Sunan Üye
Mart sınavında sadece maliyet ve finansal muhasebeye çalışabilmiş biri olarak söylüyorum.Haziran sınavına ilk defa girecek olanlar ders elemeden bütün derslere bakabildikleri kadar baksınlar çünkü sınavda gördük ki bu iş biraz şans işi.Mart sınavında biraz çalışarak denetim,vergi,maliyet ve muhasebe hatta analiz çok rahat geçilirmiş.sonuçlar 2 ay sonra açıklanıyor en geçilmeyecek dersten bile belki geçerim diye umut duyuyor insan o yüzden de derslere çalışmama hatasına düşüyor.kalınca da 1 ay kaldığı için hangisine çalışacağını bilemediğinden panikliyor.o yüzden ben 1 hafta tatilden sonra çalışmalara başlıyorum.kesin geçerim demiyorsanız çalışmalara siz de başlayın.herkese kolay gelsin.bu dönem daha aktif paylaşımlar olması dileğiyle herkese iyi çalışmalar...

bir öneri daha sınavdan çıkınca sınav hakkında konuşulanları dinlemeyin cevaplara bakmayın ki diğer sınavlara moral bozukluğuyla girmeyin ;)

Mart sınavında sadece maliyet ve finansal muhasebeye çalışabilmiş biri olarak söylüyorum.Haziran sınavına ilk defa girecek olanlar ders elemeden bütün derslere bakabildikleri kadar baksınlar çünkü sınavda gördük ki bu iş biraz şans işi.Mart sınavında biraz çalışarak denetim,vergi,maliyet ve muhasebe hatta analiz çok rahat geçilirmiş.sonuçlar 2 ay sonra açıklanıyor en geçilmeyecek dersten bile belki geçerim diye umut duyuyor insan o yüzden de derslere çalışmama hatasına düşüyor.kalınca da 1 ay kaldığı için hangisine çalışacağını bilemediğinden panikliyor.o yüzden ben 1 hafta tatilden sonra çalışmalara başlıyorum.kesin geçerim demiyorsanız çalışmalara siz de başlayın.herkese kolay gelsin.bu dönem daha aktif paylaşımlar olması dileğiyle herkese iyi çalışmalar...

Kesinlikle katılıyorum sınav sonuçlarının geç yayınlanması çok kötü.Bende hemen tekrar ders çalışmaya başlamayı düşünüyorum.Sonuçlardan sonra çok az bir zaman kalıyor olduki hepsinden kaldım 1 ayda 7 ders nasıl yetişir.Umarım bu sefer süpriz yaparlar ve 2 aydan önce yayınlarlar ama umudum yok.İlk sınava girişimdi sorular çok aşırı zor değildi belki çok iyi çalışmadığım için bana öyle gelmiş olabilir herkezin emeklerinin karşılığını almayı allah nasip etsin

arkadaşlar bende ilk kez haziranda giricem sınava. uzun bir çalışma döneminin ardından beklenen sınav dönemi geldi benim için. bu zamana kadar hep başka arkadaşların heyecanına ortak olurken bu dönem ben artık onlardan biriyim :) herkes için hayırlısı olsun.
ama olsun yaaaaa :)

arkadaşlar bende ilk kez haziranda giricem sınava. uzun bir çalışma döneminin ardından beklenen sınav dönemi geldi benim için. bu zamana kadar hep başka arkadaşların heyecanına ortak olurken bu dönem ben artık onlardan biriyim :) herkes için hayırlısı olsun.

Hayırlı olsun ama bu heyecan son bulsun yeter artık diyeceğin günlerde gelecektir.. Hazır ol.. :)

sınava ilk defa girecek arkadaşlara benden tavsiye. Bütün derslere çalışmak için kendinizi mahvetmeyin. Seçtiğiniz birkaç derse kesin verecekmiş gibi çalışın. Diğer derslere de çalışın ama bazı dersleri daha çok ağırlık verin. Eğer hepsine birden aynı tempoda çalışırsanız bu sefer bütün dersleri tam çalışmamış oluyorsunuz ve bütün dersler hüsranla sonuçlanıyor. Bol bol sorun çözün. Sözel sorulardan geçmiş yıl sorularına bakmasanızda olur. Ama en azından sayısallarda 2010 dan itibaren geçmiş yıl sorularına bakın. Ne kadar çok soru okadar yüksek başarı.

Sayın canan_ieu bende kısmet olursa haziranda gireceğim. Siz dosyanızı açtırdınızmı?

arkadaşlar 30.04.2013 de benimde stajım bitiyor. ilk sınav haziranda. ancak hazirandaki sınava girmek istemiyorum. haziran dan sonraki ilk sınava girmeyi düşünüyorum.sınav dosyasını bir sonraki dönemde açtırabilir miyim. haziranda girmek gibi bir zorunluluğum var mı?

Yarın İSMMMO ya gideceğim ekik evraklarımla bilrlikte, hem onları teslim edeceğim hemde bilgi alıcam.İSMMM Kurtuluşta bende Taksimde çalıştığım için aramız çok yakın.Neler yapılıp yapılmayacağını öğrenip burda da paylaşırım.

Sınav ile ilgili de;

3 yıllık bekleyiş sona eriyor.Haziran sınavına bende giricem inşallah.3 yıl geçer mi diye diye tünelin sonundaki ışığı görmeye başladım.Uzun bir bekleyişin ardından çalışmaları da hızlandırdım.Bu 3 yıl içinde boş durmadım, geçmiş yıl soru ve cevaplarını arşivledim, ders ders ayırdım.Baskılarını yaptırdım.İnternetten kaynaklar buldum, derledim, düzenledim.Notlar almaya başladım.Derslere çalışmaya başlamadan önce de kendime bir ders programı hazırladım.Hangi gün hangi dersi çalışacğımı belirledim onu bir tablo yaptım ve disipli şekilde uyuyorum.Bu yöntemi staja başlama da da uygulamıştım ve 2. sınavda 105 e yakın doğru soru ile geçmiştim.

Sınava girecek tüm devrelerime başarılar diliyorum.Koaly gelsin herkeze

İZMİR SMMMO TESMER ŞUBESİ nden alıntıdır

SMMM SINAVLARINDA İLK SINAVDA BÜTÜN DERSLERDEN SINAVA GİRMEK ZORUNLU OLUP DERS GEÇME NOTU 50 7 DERSİN ORTALAMASININ 60 OLMASI GEREKMEKTEDİR.ADAYLAR İLK SINAVINDA BAŞARILI OLAMADIKLARI DERSLERE İLK SINAVIN SONUÇ TARİHİNDEN İTİBAREN 2 YIL İÇİNDE 4 ER KEZ DAHA GİRERLER.TÜM HAKLARINDA SINAVDA BAŞARILI OLAMAYAN ADAYLAR 2 YIL BEKLER VE 2 YIL SONRA TEKRAR SINAV DOSYASI HAZIRLIYARAK TÜM DERSLERDEN SINAVA GİRERLER.

Yarın İSMMMO ya gideceğim ekik evraklarımla bilrlikte, hem onları teslim edeceğim hemde bilgi alıcam.İSMMM Kurtuluşta bende Taksimde çalıştığım için aramız çok yakın.Neler yapılıp yapılmayacağını öğrenip burda da paylaşırım.

Sınav ile ilgili de;

3 yıllık bekleyiş sona eriyor.Haziran sınavına bende giricem inşallah.3 yıl geçer mi diye diye tünelin sonundaki ışığı görmeye başladım.Uzun bir bekleyişin ardından çalışmaları da hızlandırdım.Bu 3 yıl içinde boş durmadım, geçmiş yıl soru ve cevaplarını arşivledim, ders ders ayırdım.Baskılarını yaptırdım.İnternetten kaynaklar buldum, derledim, düzenledim.Notlar almaya başladım.Derslere çalışmaya başlamadan önce de kendime bir ders programı hazırladım.Hangi gün hangi dersi çalışacğımı belirledim onu bir tablo yaptım ve disipli şekilde uyuyorum.Bu yöntemi staja başlama da da uygulamıştım ve 2. sınavda 105 e yakın doğru soru ile geçmiştim.

Sınava girecek tüm devrelerime başarılar diliyorum.Koaly gelsin herkeze

iyi güzel hoş yapıyorsunda unutmaki bu sınav test değil .klasik ve hocaların mantığı sürekli değişiyor ve her yazdığından testteki gibi kesin doğru diyebilme şansın yok ..hayırlısı olsun diyelim ama çalışmaya devam edelim

iyi güzel hoş yapıyorsunda unutmaki bu sınav test değil .klasik ve hocaların mantığı sürekli değişiyor ve her yazdığından testteki gibi kesin doğru diyebilme şansın yok ..hayırlısı olsun diyelim ama çalışmaya devam edelim

Altını çizmek istediğim şey programlı çalışmak.İş, ev ve sosyal hayatıma göre ders programı oluşturdum.En azından hangi dersi hangi tarihe kadar çalışmam gerektiğini biliyorum ve o tarihler arasında mutlaka bitirmeye çalışıyorum.

Programlı çalışmak ne olursa olsun daha iyidir diye düşünüyorum. Bende 29-30 haziran da gireceğim kısmetse. 29-30 hazirana girecek olan arkadaşlar ne durumdasınız?

Programlı çalışmak ne olursa olsun daha iyidir diye düşünüyorum. Bende 29-30 haziran da gireceğim kısmetse. 29-30 hazirana girecek olan arkadaşlar ne durumdasınız?

Bir hafta moladan sonra pazartesi çalışmaya başlıyorum.Sınav sonuçları çok geç açıklanıyor bu bizim için çok kötü.Maalesef düzen böyle.Maliyetten başlamayı düşünüyorum.2 soruyla sınavın değerlendirilmesine de ayrıca çok haksız buluyorum.Ben sadece 1 soruyu cevapladım.2 soru hakkında hiçbir fikrim yoktu.Otomatik olarak kaldım anlıycağınız.

Bir hafta moladan sonra pazartesi çalışmaya başlıyorum.Sınav sonuçları çok geç açıklanıyor bu bizim için çok kötü.Maalesef düzen böyle.Maliyetten başlamayı düşünüyorum.2 soruyla sınavın değerlendirilmesine de ayrıca çok haksız buluyorum.Ben sadece 1 soruyu cevapladım.2 soru hakkında hiçbir fikrim yoktu.Otomatik olarak kaldım anlıycağınız.

bende maliyet ve vergi kesin kaldım gibi maliyetten başlayacağım haftaya artık hakkımızda hayırlısı olsun.evet geç açıklanıyor açıklanma tarihi ile yeni sınav arası 1 ay çok az süre en iyisi erken başlamak bencede...

erken başlamanın tek bir kötü yanı olabilir o da kalacağınızı düşündüğünüz sınavdan geçmiş olmanızdır.tabi bu ne kadar kötüdür o da ayrı konu :)