29-30 Haziran Yeterlilik Sınavı Hakkında

haziran ayında giricem sınava ilk kez. çalıştığım kaynalar:
mali tablolar : deha + geçmiş yıl soruları
maliyet : son 13 yılın cıkmış soruları (tekrar tekrar bıkmadan çözüyoruum )
hukuk : son geçmiş 13 yılın sorularını ezberledim.
vergi : ozan bingöl + uygulamalar deha son hamleden çözdüm.
finansal : çıkmış yıl soruları + odanın notları
denetim : deha
meslek : deha
sözel derslerin hepsinin özetini çıkardım kitaptan. ve her birine soru cevap hazırladım. artık kitaba dönüp bakmıyorum elimdeki özetleri ve hazırladığım soruları cevaplıyorum.
umarım 7de 7 olur. olurda bu çile biter.

maşallah arkadaşım sen bitirmiş konuların hepsini, bende haziran da ilk kez gireceğim. Yazdıklarını görünce panik oldum resmen (:

canan hanım çalıştığınız kaynaklar 6 dersi geçmeye yetebilir ama son 13 yılın soruları temel hukukta yeterli olmayabilir bence temel hukuka arif kocamanın kitabından hazırlanmanız daha iyi olur.bir de elinizdeki notları bizimle paylaşırsanız seviniriz.iyi çalışmalar...

haziran ayında giricem sınava ilk kez. çalıştığım kaynalar:
mali tablolar : deha + geçmiş yıl soruları
maliyet : son 13 yılın cıkmış soruları (tekrar tekrar bıkmadan çözüyoruum )
hukuk : son geçmiş 13 yılın sorularını ezberledim.
vergi : ozan bingöl + uygulamalar deha son hamleden çözdüm.
finansal : çıkmış yıl soruları + odanın notları
denetim : deha
meslek : deha
sözel derslerin hepsinin özetini çıkardım kitaptan. ve her birine soru cevap hazırladım. artık kitaba dönüp bakmıyorum elimdeki özetleri ve hazırladığım soruları cevaplıyorum.
umarım 7de 7 olur. olurda bu çile biter.

Bu mesajdan sonra bunalıma girdim canan hanım ya siz çok hızlısınız yada ben çok tembelim

Hazırda notlarınız varsa paylaşırsanız sevinirim.Gerçekten siz bu işi çok hızlı bitirmişsiniz.

merhaba tekrardan öncelikle çok önceden başladım çalışmaya. bir işte de çalışıyorum. ama bnm bir an evvel vermem lazım bu sonavı ki başka önceliklerimi erteleyip durdum artık erteleme şansım pek yok. o nedenle sıkı çalışıyorum ha ama derseniz hepsi kafandamı şuan direk bişey sorsanız afallarım hiç birşey bilmiyo gibiyim ama sınav esnasında umarım farklı olur. hukuk için önerinizi dikkate alıcam ancak dikaat ettiyseniz bende 13 yıllık soru olduu için biliyorum en az 3 soru birebir geliyor. diğerleride zaten günlük bilgilerden bişeyler azda olsa yazılabilir. benide son maliyet sınavındaki 3. dağıtım şaşırttı. ilk soru kolay tamam ama 2. soru biraz kıyı bucak mı olmuş bilemedim. ama yusuf sürmenden sonra finansal muhasebe daha kolay gibi geliyo bana. mali analiz yoruma dayalı bariz şekilde denetimde soru şekli değişti allahtan :) meslekted e el mahkum kanun ezberlencek başka yolu yok. artık düşünmek bile sıkıyor oldu beni sınavı açıkçası. sizlerde de öyle tahminimce.

merhaba tekrardan öncelikle çok önceden başladım çalışmaya. bir işte de çalışıyorum. ama bnm bir an evvel vermem lazım bu sonavı ki başka önceliklerimi erteleyip durdum artık erteleme şansım pek yok. o nedenle sıkı çalışıyorum ha ama derseniz hepsi kafandamı şuan direk bişey sorsanız afallarım hiç birşey bilmiyo gibiyim ama sınav esnasında umarım farklı olur. hukuk için önerinizi dikkate alıcam ancak dikaat ettiyseniz bende 13 yıllık soru olduu için biliyorum en az 3 soru birebir geliyor. diğerleride zaten günlük bilgilerden bişeyler azda olsa yazılabilir. benide son maliyet sınavındaki 3. dağıtım şaşırttı. ilk soru kolay tamam ama 2. soru biraz kıyı bucak mı olmuş bilemedim. ama yusuf sürmenden sonra finansal muhasebe daha kolay gibi geliyo bana. mali analiz yoruma dayalı bariz şekilde denetimde soru şekli değişti allahtan :) meslekted e el mahkum kanun ezberlencek başka yolu yok. artık düşünmek bile sıkıyor oldu beni sınavı açıkçası. sizlerde de öyle tahminimce.

kaynakları bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. word yada pdf olarak eski yıl soruları varsa çok seviniriz.

arkadaşlar bilmiyorum daha önce okudunuz mu ama güzel bir fıkra sizle de paylaşmak istedim

Büyük bir şirketin üst düzey yöneticilerinden biri bir gün New York
üzerinde balonla dolaşmaya çıkar.

Aksilik ya, pusulasını aşağıya düşürür ve kaybolur. İnmek için uygun bir yer ararken bir gökdelenin tepesinde sigara içen bir adam görür ve alçalır. 'Pardon. Ben neredeyim acaba?' diye sorar.

'Yerden 500 feet yükseklikte bir balonun içindesin' der adam.

Yönetici sinirlenir;
'Sen MUHASEBECİSİN değil mi?' diye sorar.
'Evet.' der adam. 'Nereden bildin?'

'Çünkü başım belada ve sana bir soru soruyorum. Verdiğin cevap % 100 doğru fakat hiç bir işe yaramıyor.'
Muhasebeci gayet rahat bir tavırla;

'Sen de yöneticisin değil mi?'

'Evet, sen nereden bildin?'

'Çünkü yerden 500 feet yükseklikte bir balonun içindesin, kaybolmuşsun, pusulan yok, berbat durumdasın. Fakat bu şimdi benim suçum oldu.'

Arkadaşlar kısmetse 2013/29-30 Haziranda sınava gireceğim. Ama çok endişeliyim. Çalışıyorum ama hiç birşey yok. Şu an sınav olsa birşey yazamam. 3 Ay kaldı nasıl toparlayacağım bilmiyorum. Sizlerin çalışmalar nasıl gidiyor. Kendinizi hazır hissedebiliyormusunuz?

Arkadaşlar kısmetse 2013/29-30 Haziranda sınava gireceğim. Ama çok endişeliyim. Çalışıyorum ama hiç birşey yok. Şu an sınav olsa birşey yazamam. 3 Ay kaldı nasıl toparlayacağım bilmiyorum. Sizlerin çalışmalar nasıl gidiyor. Kendinizi hazır hissedebiliyormusunuz?

Günaydın

2013/Martta ilk sınava girdim.Çok hazırlandığım söylenemez.Sonuçları beklemeden derslere tekrar çalışmaya başladım.Forum sitesinde bir arkadaş önce sayısallara çalışın sözelleri sınav zamanına kadar unutursunuz diye yazmıştı.Ben yine aynı şekilde önce sayısal derslere başladım maliyet ilk sırada.Sözelleri sona bırakmayı düşünüyorum.Sınavdan 10 gün önce baş ağrısından uykusuzluktan mahvolmuştum.Sana tavsiyem çok stres yapma açısı sonra çok çıkıyor.

merhabalar canan hanım hazırlamış olduğunuz ders özetlerinizi bizlerle de paylaşırsanız çok sevinirim.
şimdiden hepimize başarılar...

arkadaşlar çalışmalar ne alemde ben daha başlayamadım bu haftasonu kendimi zorlayıp başlayacağım yoksa bu ertelemenin sonu yok sınavlar açıklanınca tutuşacağız sonra

mayısın 17 sinde öğreneceğiz şuan için bilmiyorum ama maliyet ve muhasebe haric hepsine bakacağım

arkadaşlar çalışmalar ne alemde ben daha başlayamadım bu haftasonu kendimi zorlayıp başlayacağım yoksa bu ertelemenin sonu yok sınavlar açıklanınca tutuşacağız sonra

Bende her hafta ders çalışmaya başlıyorum ama bir türlü olmuyor.Zaman daralıyor sınav sonuçlarının açıklanmasını beklersek işin içinden hiç çıkamıycaz.Bende pazartesi başlıycam inşallah.Diyete başlayan bayanlar gibi oldu sanki :)

çalışmaya çalıştığım vakti ders çalışarak geçirseydim 7/7 yapardım kesin.bir de şöyle bir durum var ne zaman ders çalışmaya niyetlensem hava bir anda ısınıyor gün ışığı kuş sesleri derken bir dışarı çıkıp kafa dağıtayım diyorum (sanki çok ders çalışmış gibi) sonra yine ders çalışma yalan oluyor.biliyorum bu haftada yaz habercisi bir haftasonu olacak ama ben dışarı çıkmayacağım (dedi ama çıktı olacak kesin)

arkadaşlar ders notlarını nasıl yollayacağım bilemiyorum çünkü tarayıcı yok ofiste ama deha 707 soru x2 kitabını alın derim. harika bir kitap bence. ben artık sadece ona ve cıkmış yıl sorularına bakmaya başlıcam pazartesiden itibaren. gayet detaylı geldi bana. bakalıum sınav sonucunda işe yarayıp yaramadığını görücem. şuan denetime çalışıoyorum tekrar ama hukuktan bişey sorsanız pat diye cevap veremem bunu nasıl aşıcam inanın bilmiyorum ve beni bu çok panikletiyor.
gerçekten şans işi biraz da diyorlar ya galiba haklılar.
sevgiler.