29-30 Haziran Yeterlilik Sınavı Hakkında

Sorum önceden sınava giren arkadaşlara. Finansal Muhasebe dışındaki sınavlarda cevap kağıdı boş a4 kağıt mı?

Sorum önceden sınava giren arkadaşlara. Finansal Muhasebe dışındaki sınavlarda cevap kağıdı boş a4 kağıt mı?

Yok a4 değil. Daha büyük bir kağıt. Sağ tarafta üste isminizi yazacağınız ve imza atılacak bölüm var. Mutlaka sınav sırasında yanınızda tükenmez kalem bulundurum ve o bölümleri tükenmez kalemle doldurun.

2012 temmuz yeterlilik sınavı marmara üniversitesi göztepe kampüsünde oldu yoksa ben mi yanlış yerde girdim:) Bence haziran yeterlilik göztepe kampüsünde olacak. Staja başlama büyük ihtimal Bahçelievler'de olur.

Hımm o dönem ben girmemiştim. Giren arkadaşların söyledikleriydi. Hatta kopya çekmek daha bi kolaymış orada..:D Temmuz sınavı sıcak bir ortamda yapılıyormuş :D.. Klimasız sınıflar düşünsenize Muhasebe sınavında 3 saat o sıcakta o sınıflarda..

Siz çok şanslıymışsınız. Marmara da ben sınavlara hep farklı sınıflarda girdim hiç birinde klimaya rastlamadım??? İnşallah olanlara denk gelirim bu dönem girersem..

Evet bu sınavda sadece klima açısından şanslıyım:) Dersler açısından son derece şanssız. Klimamı ,ders mi bilemedim şimdi:))))))

Stratejik olarak nelere dikkat etmeliyiz? Ben ilk kez gireceğim de :) sınava girdiğimde neyle karşılaşacağımı, önüme ne geleceğini bilmiyorum :) Finansal Muhasebe sınavında cevap kağıdı olarak bi kitapçıktan bahsediyorlar. Finansal Tablolar analizinde tablo kısmen boş verilip üzerini siz dolduracaksınız diyen var. Bu konularda biraz acemiyim doğrusu...

Stratejik olarak nelere dikkat etmeliyiz? Ben ilk kez gireceğim de :) sınava girdiğimde neyle karşılaşacağımı, önüme ne geleceğini bilmiyorum :) Finansal Muhasebe sınavında cevap kağıdı olarak bi kitapçıktan bahsediyorlar. Finansal Tablolar analizinde tablo kısmen boş verilip üzerini siz dolduracaksınız diyen var. Bu konularda biraz acemiyim doğrusu...

Finansal muhasebede kitapçık veriyorlar. Sayfalar oldukça geniş. İlkbaştaki boş sayfalara yevmiye maddelerini yapıyorsunuz. Sonraki sayfalarda T'ler yer alıyor. Benden tavsiye her yevmiye maddesini yaptıktan sonra T'lere hemen geçirin sona bırakırsınız çok karışıyor. T'ler bittikten sonra gelir tablosu hazır şekilde veriliyor yanlarını dolduruyorsunuz. En sonda bilanço yer alıyor.

Bütün derslerde sınav çıkışı soru kağıtları sizde kalıyor. Sadece analizde alamıyorsunuz. Çünkü dikey,yatay, trend analizinden mutlaka bir soru geliyor. Bunun cevabını yani hesaplamaları soru kağıdına yapıyorsunuz. Soru kağıdını görevliye teslim etmek zorundasınız.

Sınavla ilgili kafanıza takacak pek birşey yok. Görevliler yardımcı oluyor.

Sn. Filizoyku1 çok teşekkür ederim. Son sorum :) şu ? Mesela T'ler sıralımı olmak zorunda yoksa karışıkta yapabilirmiyiz? Mesela ilk yevmiye mal satış, ikinci yevmiye mal alış diyelim. T'leri 600-391-100-153-191 olarakta açsak olurmu yoksa 100-153-191-391-600 diye mi açmalıyız :) şimdiden çokk teşekkürler...

Sn. Filizoyku1 çok teşekkür ederim. Son sorum :) şu ? Mesela T'ler sıralımı olmak zorunda yoksa karışıkta yapabilirmiyiz? Mesela ilk yevmiye mal satış, ikinci yevmiye mal alış diyelim. T'leri 600-391-100-153-191 olarakta açsak olurmu yoksa 100-153-191-391-600 diye mi açmalıyız :) şimdiden çokk teşekkürler...

Siz T'lerin hepsini açında nasıl açarsanız açın:) Açılış maddesindeki hesaplardan dolayı sıralı açma şansınız pek yok zaten:)

bir de muhasebede gelir tablosu bilanço yetiştireceğim diye hiç kasma kendini ben sınavın başından sonuna kadar sürekli yazdığım halde yetiştiremedim sürenin diğerlerinin 2 katı ama sürenin yetmediği tek sınav :)

Bu arada ilk kez girecek arkadaşlar başvurlarını yapmadıysalar 2013/2. dönem için başvuru süresi 15 Nisan son gün bilgileri olsun...

Muhasebe şekil olarak en fazla dikkat edilen sınavmış arkadaşlar. Örn:2012-3 dönem dönem içi yevmiye maddeleri sorulmuştu açılış kaydı yoktu. Bu yüzden Defteri Kebirler e ilk işlem bakiye kaydı olarak işlenmeliymiş. Cevap kağıdında da dikkat etmişsinizdir. Bir diğeri Kapanış kaydı nın Bilanço dan sonra yapmanız. Kapanış kaydı yapıldıktan sonra Bilanço nun çıkarılamayacağı mantığından hareketle aynısı Gelir Tablosu içinde geçerli.. Defteri kebir yapmadan bilanço çıkarmak ne kadar mantık dışı olduğunu düşünün... Kısaca Muhasebe de start deyip ezbere her şeyi yapıp çıkmamak gerekli..
Yevmiye maddesine tarih atılmayacaksa tarih bölümüne / atılması gerekliliği..
Cetvel kullanımı çok önemli bence. Son maliyet sınavından çıkarken diğer adayların cevap kağıtlarına bakıyordum bir çoğunun kağıdı borsa endeksi gibiydi. :)

Muhasebe şekil olarak en fazla dikkat edilen sınavmış arkadaşlar. Örn:2012-3 dönem dönem içi yevmiye maddeleri sorulmuştu açılış kaydı yoktu. Bu yüzden Defteri Kebirler e ilk işlem bakiye kaydı olarak işlenmeliymiş. Cevap kağıdında da dikkat etmişsinizdir. Bir diğeri Kapanış kaydı nın Bilanço dan sonra yapmanız. Kapanış kaydı yapıldıktan sonra Bilanço nun çıkarılamayacağı mantığından hareketle aynısı Gelir Tablosu içinde geçerli.. Defteri kebir yapmadan bilanço çıkarmak ne kadar mantık dışı olduğunu düşünün... Kısaca Muhasebe de start deyip ezbere her şeyi yapıp çıkmamak gerekli..
Yevmiye maddesine tarih atılmayacaksa tarih bölümüne / atılması gerekliliği..
Cetvel kullanımı çok önemli bence. Son maliyet sınavından çıkarken diğer adayların cevap kağıtlarına bakıyordum bir çoğunun kağıdı borsa endeksi gibiydi. :)
dostum aynı sınıfta mıydık :)

gözetmenlerin gözü üzerimdeyken nasıl kopya vereyim sen olsan hiç tanımadığın biri için bu riski alır mıydın ;)