stajyeradayi
Katkı Sunan Üye
Sorum önceden sınava giren arkadaşlara. Finansal Muhasebe dışındaki sınavlarda cevap kağıdı boş a4 kağıt mı?
Sorum önceden sınava giren arkadaşlara. Finansal Muhasebe dışındaki sınavlarda cevap kağıdı boş a4 kağıt mı?
2012 temmuz yeterlilik sınavı marmara üniversitesi göztepe kampüsünde oldu yoksa ben mi yanlış yerde girdimBence haziran yeterlilik göztepe kampüsünde olacak. Staja başlama büyük ihtimal Bahçelievler'de olur.
Hımm o dönem ben girmemiştim. Giren arkadaşların söyledikleriydi.. Sıcak bir ortamda yapılıyormuş sınavlar.. Klimasız sınıflar düşünsenize Muhasebe sınavında 3 saat o sıcakta o sınıflarda..
o biraz şansa bağlı. Bizim sınıfta klima vardı buz gibiydi soğuktan kalem tutamadık![]()
Siz çok şanslıymışsınız. Marmara da ben sınavlara hep farklı sınıflarda girdim hiç birinde klimaya rastlamadım??? İnşallah olanlara denk gelirim bu dönem girersem..
Stratejik olarak nelere dikkat etmeliyiz? Ben ilk kez gireceğim desınava girdiğimde neyle karşılaşacağımı, önüme ne geleceğini bilmiyorum
Finansal Muhasebe sınavında cevap kağıdı olarak bi kitapçıktan bahsediyorlar. Finansal Tablolar analizinde tablo kısmen boş verilip üzerini siz dolduracaksınız diyen var. Bu konularda biraz acemiyim doğrusu...
Sn. Filizoyku1 çok teşekkür ederim. Son sorumşu ? Mesela T'ler sıralımı olmak zorunda yoksa karışıkta yapabilirmiyiz? Mesela ilk yevmiye mal satış, ikinci yevmiye mal alış diyelim. T'leri 600-391-100-153-191 olarakta açsak olurmu yoksa 100-153-191-391-600 diye mi açmalıyız
şimdiden çokk teşekkürler...
dostum aynı sınıfta mıydıkMuhasebe şekil olarak en fazla dikkat edilen sınavmış arkadaşlar. Örn:2012-3 dönem dönem içi yevmiye maddeleri sorulmuştu açılış kaydı yoktu. Bu yüzden Defteri Kebirler e ilk işlem bakiye kaydı olarak işlenmeliymiş. Cevap kağıdında da dikkat etmişsinizdir. Bir diğeri Kapanış kaydı nın Bilanço dan sonra yapmanız. Kapanış kaydı yapıldıktan sonra Bilanço nun çıkarılamayacağı mantığından hareketle aynısı Gelir Tablosu içinde geçerli.. Defteri kebir yapmadan bilanço çıkarmak ne kadar mantık dışı olduğunu düşünün... Kısaca Muhasebe de start deyip ezbere her şeyi yapıp çıkmamak gerekli..
Yevmiye maddesine tarih atılmayacaksa tarih bölümüne / atılması gerekliliği..
Cetvel kullanımı çok önemli bence. Son maliyet sınavından çıkarken diğer adayların cevap kağıtlarına bakıyordum bir çoğunun kağıdı borsa endeksi gibiydi.![]()
dostum aynı sınıfta mıydık![]()