29-30 Haziran Yeterlilik Sınavı Hakkında

arkadaslar az kaldı napcaz bılmıyorum ve ılkez gırcem kendımdne pek emın degılım ıns hepımız tek seferde hallderız...
 
sanırım dediğin gibi henüz sistemi açmamışlar.3 haziran son gün yazıyordu işe güce dalıp unutmayayım diye erken yatırmak istemiştim

Arkadaşlar bu 3 hazirana kadar olan şey ne:) odaya bankaya filan parasını yatırdık oda tamm başvurunu yaptık dedi:S acaba sizin bahsettiğiniz tekrar sınava girenler için mi( ben ilk kez giriyorum)
 
3 hazirana kadar olan tekrar sınava girenler için.sınav başvuru belgesi alabilmek için geçerli olan süre o.sınava giriş belgesini ise sınavdan birkaç gün önce alıyoruz
 
arkadaşlar ilkk defa giricem derslerim bitti tekrara dönüyorum ama sözeller sürekli gi,diyor aklımdan özellikle vergi. ya ne olur bir yol gösterin bana. uzun uzun yazack kadar bilgi kalmıyor aklımda konularla ilgili. benim gibi başka depresyonda olan var mı :) günde max 4 saat baakabiliyorum derse. almıyo artık aklım . ya benim aklım kıt yada bu sınavda bi sorun var :S
 
ben sözel dersleri soru cevap şeklinde çalışıyorum.okuyup geçiyorum ezberleyeceğim diye uğraşmıyorum.belli bir zaman sonra aklında birşeylerin kaldığını farkediyorsun.soruları birebir yapmak zorunda değiliz zaten yarısını doğru cevaplasak yeter.o yüzden çok da stres yapmamak lazım.vergi hukuku ayrı bir ders onu aralık sınavına bıraktım onla ilgili yorum yapamayacağım.tüm dersleri bitirdin madem o halde bu aralar sayısal derslere yoğunlaş sınava 2-3 hafta kala da sözellere ağırlık verirsin
 
arkadaşlar ilkk defa giricem derslerim bitti tekrara dönüyorum ama sözeller sürekli gi,diyor aklımdan özellikle vergi. ya ne olur bir yol gösterin bana. uzun uzun yazack kadar bilgi kalmıyor aklımda konularla ilgili. benim gibi başka depresyonda olan var mı :) günde max 4 saat baakabiliyorum derse. almıyo artık aklım . ya benim aklım kıt yada bu sınavda bi sorun var :S

:) Malesef Canan herkeste aynı sıkıntı var, bende bitirdim şimdi tekrarlara geçtim onlarda bitmek üzere ama ilk çalıştıklarımdan eser yok, ama arkadaşın dediği gibi aklımda kalanla idare edicem artık:(
 
:) Malesef Canan herkeste aynı sıkıntı var, bende bitirdim şimdi tekrarlara geçtim onlarda bitmek üzere ama ilk çalıştıklarımdan eser yok, ama arkadaşın dediği gibi aklımda kalanla idare edicem artık:(

günde dört saat ders çalışıyorsan illaki kalıyordur aklında.sana öyle geliyordur bence
 
Çok fazla da kasmanın anlamı yok.

Bizim kursta birisi 2 dönem öncesinde h.içi ve h.sonu olmak üzere 2 farklı kursa gitti. Sınava gireceği dönemdede farklı bir kursa gitti.

Yani sınav öncesi 3 kursa gitti.

Ama 7 de 7 yapamadı.

Bu sınav işi biraz da kısmet.
 
tövbe yarabbim millet şaşırmış. neyin kafası bu yaa : akşam akşam çok güldüm teşekkürler arkadaşım güldürdüğün için
 
Herkese Merhaba,

Yeni TTK'nın DEHA'nın kitabından çıkardığım özeti aşağıdadır. Yaklaşık 3 Sayfa.

İyi Çalışmalar,

Ticari İşletme : Esnaf işletmesi için öngörülen sınırı aşan düzeyde gelir sağlamayı hedef tutan ve faaliyetlerin bağımsız,devamlı olarak yürütüldüğü işletmedir.
Unsurları; Gelir sağlamayı hedef tutma, bağımsızlık,devamlılık,esnaf işletme sınırını aşma. Şube bağımsız olmadığı için ticari işletme sayılmaz.
Merkez Kavramı: her ticari işletmenin bir merkezi olmak zorundadır ve merkezin bulunduğu ticaret siciline tescil ettirilir. TTK da tanımlanmamıştır.
Şube: Merkeze iç ilişkileri yönünden bağımlı, dış ilişkileri yönünden bağımsız, merkezin ticaret unvanını şube olduğunu belirterek kullanan, aynı gerçek veya tüzel kişi tacire bağlı, merkez ile arasında fiziki mekan ayrılığı olmak zorunda değil.
Şube Olmaya Bağlanan Hukuki Sonuçlar; İşletme devri şube devrinide kapsamaktadır (Ancak tartışmalı bir konudur) Şube Merkezin ticaret unvanını şube olduğunu belirterek kullanabilir. Ticari mümessilin temsil yetkisi şubenin işleri ile sınırlandırılabilir. Şubenin taahhütleri açısından bulunduğu yer ifa yeri sayılır. Şube davada taraf olabilir ancak iflas davası şubeye değil merkeze açılır. Şubenin bulundukları yerin ticaret sicilinde tescil ve ilanı gerekir. Her şube bulunduğu yerdeki ticaret ve sanayi odasına kaydolunur.
Ticari İşletmenin Devri: İşletmeye ait tüm aktif ve pasiflerin devrini kapsayan bir işlemdir. Yazılı yapılması ve tescil - ilan edilmesi gerekir. Ayrı bir hükme gerek kalmaksızın tüm maddi ve gayrimaddi haklar devralana geçer. Ticaret unvanı işletmeden ayrı devredilemez.
Devrin hüküm ve sonuçları: Ticari işletmesini devredenin başka bir işletmesi mevcut değilse tacir sıfatını kaybeder.İstisna edilmemiş tüm unsurlar devaralana geçer. Devreden rekabet yasağına tabi olur. Devralan tüm borçlardan sorumludur. devreden eski borçlardan dolayı 2 yıl müteselsil sorumludur.
Ticari İşletme REHNİ: Rehin sözleşmesi kanunun belirlediği kapsamda sicil çevresindeki noterce reesen düzenlenir. Rehnin kurulması için esnaf işletmesnin esnaf siciline ticaret işletmesinin de ticaret siciline tescil edilmiş olması gerekir. Rehne dahil olmayanlar: Taşınmazlar, hammadde, Üretilmiş mamül Stoku, özel bir sicille rehin kurulabilen durumlar. Rehne zorunlu dahil olanlar: Ticaret Ünvanı/İşletme adı, taşınır işletme tesisatı
İhtiyari olanlar; Sinai Haklar.(Marka, patent,Lisanslar gibi)
Rehnin Sona Ermesi: Rehinli alacağın sona ermesi, Alacaklının rehin hakkından vazgeçmesi, İşletmenin ticaret sicilinden silinmesinin alacaklıya bildirilmesi halinde alacaklının ıkı ay içinde icra takıbı yapmaması.
Ticari İş: Türk Ticaret Kanununda düzenlenen tüm işler, Bir Ticari işletmeyi ilgilendiren iş ve işlemler, Ticari İş karinesi, Bir taraf için ticari nitelikte olan akitler ticar iş sayılmaktadır.
Ticari İş Olmaya Bağlanın Hukuki sonuçlar: Zaman Aşımı, Teselsül Karinesi( Müteselsil Kefalet-Borçlıluk), Faiz,
Ticari Hüküm: TTK da düzenlenmemiş olsa bile bir ticari işletmeyi ilgilendiren fiil,işlem ve işlere ilişkin başka kanun hükümleride ticari hükümdür.
Ticari Hükümlerin Uygulanma Sırası: Emredici,Sözleşme,Ticari,Örf Adet,Genel Hükümler.
Tüzel Kişi Tacir: Ticaret Şirketleriyle, amacına varmak için ticari bir işletme işleten vakıflar,dernekler,kendi kuruluş kanunları gereğince ticari şekilde işletilmek üzere Devlet,il özel idaresi,belediye ve köy ile diğer kamu tüzel kişileri tarafından kurulan kurum ve kuruluşlar tacir sayılırlar.
Amacına ulaşmak için ticari işletme işleten dernekler; Kazanç paylaşma dışında, belirli ve ortak bir amacı yerine getirmek üzere (amaç kanunlarla yasaklanmış olmamalı), en az yedi gerçek ve ya tüzel kişinin çalışmalarını birleştirmek amacıyla oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kişi topluluğudur. Kamuya yararlı dernekler tacir sayılmaz.
TACİR olmanın Sonuçları: İflasa tabi olma, Ticaret ünvanı seçme ve kullanma, ticaret sicili ve odalara kayıt, defter tutma,basiretli iş adamı gibi davranma, ücret ve cezanın indirilmesini isteyememe, Fatura verme isteme itiraz, İhtar veya ihbar yükümlülüğü, ücret ve fazi isteme hakkı, hapis hakkı,
TİCARET ÜNVANI: Taciri diğer tacirlerden ayırt etmeye hizmet eder. tacilerin işlerini yaparken kullandığı, deveredilebilinen, ekonomik değeri olan addır. Her tacir icari işletmesine ilişkin işlemleri, ticaret ünvanıyla yapmak zorundadır. T.C ,Milli kelimeleri ticaret ünvanına bakanlar kurulu kararı ile konulabilir.
TİCARET SİCİLİ; Gümrük ve ticaret bakanlığının gözetim ve denetiminde ticaret ve sanayi odaları bünyesinde kurulacak sicil müdürlükleri tarafından tutulur. Ticaret sicili müdürü tarafından yönetilir. Ticaret sicilinin tutulmasından doğan bütün zararlardan devlet ve ilgili oda müteselsilen sorumludur. Gümrük ve ticaret bakanlığı tic.Sic.Faaliyetlerini denetlemeye yetkilidir. Kural tescilin talep üzerine yapılmasıdır.
TİCARET-TAPU SİCİLLERİ: Her iki sicildede tutulmadan doğan bütün zararlardan devlet ve kusurlu olmaları halinde sicil memuru sorumludur. Her iki sicilde alenidir. Herkes her iki sicilide inceleyebilir. Ticaret sicilinin tapu sicilinden tek farkı ilandır.
Her iki sicilde resmidir. Her iki sicilinde doğruluğuna güvenilir. Hukuki işlemler bu sicillere kayıt edilmedikçe geçerlilik kazanmazlar.
HAKSIZ REKABET: Rekabet edenler veya tedarikçi ile müşteriler arasındaki ilişkileri etkileyen aldatıcı veya dürüstlük kuralına aykırı davranışlar ile ticari uygulamalar haksız ve hukuka aykırıdır. Amaçları; rakipleri,müşterileri ve Mesleki kuruluşlar ile kamu yararının korunmasıdır.Eylemleri (Halleri): Dürüstlük kuralına aykırı reklam ve satış, ve diğer hukuka aykırı davranış, Sözleşme İhalali veya sona erdirmeye yönlenmek, Başlarının ürünlerinde yetkisiz yararlanmak, Üretim ve iş sırlarını hukuka aykırı şekilde ifşa etmek, İş şartlarına uymamak, dürütlük kuralına aykırı işlem şartları kullanmak.
HAKSIZ REKABET DAVALARI: Tespit, Men,Eski halin iadesi,Tazminat Mesleki ve ekonomik birlikler tazminat davası açamazlar. Zaman aşımı öğrendikten sonra 1 yıl toplamda 3 yıldır.
TİCARİ DEFTERLER: Tacirler ticari işletmesinin iktisadi ve mali durumunu borç ve alacak ilişkilerini ve her iş yılı içinde elde edilen sonuçları tespit etmek amacıyla işletmesinin nitelik ve öneminin gerektirdiği bütün defterleri türkçe tutmak zorundadır. Uzmanlara işletmenin faaliyetleri ve finansal durumu hakkında bilgi verecek şekilde tutulur. Kısaltma ve sembollerin açıklamaları mutlaka belirtilmelidir. Kayıtlar eksiksiz doğru ve zamanında yapılmalıdır.
Genel olarak zorunlu olanlar: Yevmiye,Envanter ve Defteri Kebir. şahıs şirketlerİ: Yevmiye,Envanter,Kebir,Genel Kurl Top.ve Müz
Anonim ve sermayesi Paylara Bölünmüş komandit: Yevmiye,Envanter,Kebir,Genel Kurl Top.ve Müzakere,pay ve Ynt Krl Karar
Limited: Yevmiye,Envanter,Kebir,Genel Kurl Top.ve Müzakere,pay defterlerini tutar.
Kollektif ve Komandit şirketlerde ortağın ve ortakların şirket yönetimi ile ilgili aldıkları kararlar Genel krl toplantı ve müzakere defterine kaydedilir.Limitedde aynı durum geçerlidir aynı zamanda müdürler kurulu karar defteride tutabilir.
KAYIT düzeni ve zamanı: kayıtlar 10 günden fazla geciktirilemez ancak yetkili imza ile 45 günden daha geç olamaz.
ŞİRKETLER HUKUKU
Şirket: İki veya daha fazla kişinin ortak iktisadi bir amaca erişmek için emek ve mallarını bir sözleşme ile birleştirmek suretiyle oluşturdukları topluluktur.
Ticaret Şirketlerinin Özellikleri: Tüzel kişiliğe sahiptirler, tacir sıfatı,
Tüzel Kişiliğe sahip olmanın sonuçları: haklar Kazanıp borçlar üstlenme, ayrı mal varlığı ikametgah ve tabiyet, ticaret şirketleri alacaklılarına karşı gerçek kişiler gibi sınırsız ve mal varlıgı ile sorumludur.Şirkete ait bağımsız mal varlığı alacaklılar için garanti oluşturmaktadır. şirketin iflası ortakların iflasını gerektirmez.
Sermaye: Yeni ttk ile şahıs şirketlerinde emek ticari itibar dahil bilançolaştırılamayan değerler sermaye olarak taahhütü mümkünken sermaye şirketlerinde mümkün değildir.
BİRLEŞME: malvarlıkları tasfiye edilmeksizin ya içlerinden birinin yada yeni kurulan şirkette bir araya gelmeleri ve bu işletmeye katılan şirketlerin yeni şirkette değiş tokuş ölçülerine göre pay sahibi olmalarıdır. 2 şekilde olur yeni kuruluş ve katılma yoluyla.
KOLLEKTİF ŞİRKET: Ticari bir işletmeyi ticari unvan kullanarak gerçek kişiler arasında kurulan ve ortakların sorumluluğunun sınırlandırılmadığı şirkettir. Sözleşmenin hazırlanması, noterden onaylanması,ve tescil ile kurulur.
Özellikleri: Genel özellikleri ile adi şirkete benzer. ancak tanımındaki durumlar adi şirketten ayırır.Gerçek kişiler tarafından kurulur tüzel kişiler ortak olamaz. şirket iflas etmeden ortakların iflası istenemez. kar ve zarar paylaşımında serbest irade söz konusudur. tüm ortaklar rekabet yasağına tabidir. ancak ortakların oybirliği ile bu kaldırılabilir. ortakların bilgi edinme amaçlı bilgi edinme ve defter inceleme hakkı vardır. ortakların sorumluluğu ıkıncı derecedir.tüm kararlar oybirliği ile alınır.
Sona erme: Şirket amacının elde edilmesi veya amacın imkansız hale gelmesi, mirasçılar ile devam sözleşmesi olmadan ortağın ölmesi. ortağın iflas istemesi veya kısıtlanması, sözleşmede belirlenen sürenin sona ermesi, şirketin iflası,başka şirket ile birleşme, şirket sermayesindeki kayıplar, ortakların iradesi, haklı sebeplerin varlığı halinde mahkeme kararı.
ADİ KOMANDİT
Komandit şirket 2 veya daha çok kımse tarafından müşterek ticari işletme işletmek ve ticaret ünvanı kullanmak üzere ortaklardan bir kısmının sınırsız bir kısmının sınırlı olduğu şirket türüdür. sorumlulukları sınırsız olanlar komandite sınırlı olanlar komanditer ortaktır. sözleşme serbestisi geçerlidir.
SERMAYESİ PAYLI KOMANDİT
Sermayesi paylara bölünen ve ortaklardan bir veya birkaçı şirket alacaklarına karşı kollektif şirket, diğerleri ise anonim şirket ortağı gibi mesul olan şirkettir. paylı komanditte temsil yetkisi komandite ortaklara aittir.Kurucu sayısı en az 5 tir. en az birinin komandite olması zorunludur. her türlü iktisadi amaç için kurulurlar.
ANONİM ŞİRKET:
Bir ünvana sahip, esas sermayesi belirli ve paylara bölünmüş, borçlarıdan dolayı yalnız malvarlığı ile sorumlu olan şirkettir.
Unsurları; Ticaret ünvanı kullanmak zorundadır. Sermayesi 50.000 TL'den Halka arz olunanlarda ise 100.000 TL'den az olamaz. Taahhhüt edilen sermayenin 1/4 ü hemen kalanı 24 ay içinde ödenir. Anonim şirket borçlarından dolayı mal varlığı ile sorumludur. en az 1 kurucu ortak ile kurulabilir. Kanunen yasak olmayan her türlü iktisadi amaç için kurulabilir. Ticaret siciline tescil ile tüzel kişilik kazanır.
Kuruluşu;Esas sözleşmenin düzenlenmesi ile başlar ve ticaret siciline tescil ve ilan ile son bulur. tedrici kuruluş tamamen kaldırılmıştır. Bunun yerine sermayenin bir kısmının nakdi paylara dönüştürülerek, şirketin kurulmasından itibaren 2 ay içinde halka arz edilmesi modeline geçilmiştir.
Organları; Genel Kurul, Yönetim kurulu ve denetçiler
GENEL KURUL: Yılda en az 1 kere toplanır. aksine hüküm yoksa sermayenin 1/4 ünü elinde bulunduran pay sahiplerinin hazır bulunması ile toplanır.
Genel Kurul Kararlarının İptali ve Dava Açılması: Emredici Kanun hükümlerine, ana sözleşme hükümlerine,objektif iyi niyet esaslarına ,genel kurul kararlarına karşı iptal davası açılabilinir.
Dava Açabilecek olanlar: Yönetim Kurulu, YK üyeleri ve denetçiler, genel kurula katılmış ola ve muhalifliklerini kayda geçiren pay sahipleri, oy kullanmasına haksız olarak izin verilmeyen pay sahibi, genel kurula yetkili olmayan kişilerin katıldığını iddia eden pay sahibi. genel kurulun iptaline ilişkin karar tescil ettirilir.
YÖNETİM KURULU: idare ve temsil işlerinden sorumlu olan organdır. ana sözleşme veya genel kurul tarafından seçlmiş en az 1 kişiden oluşur. pay sahibi olmak zorunda değildir. en çok 3 yıl için seçilebilir. ana sözleşmede aksine hüküm yoksa tekrar seçilebilir ancak süre uzatılamaz. YK üyeleri reşit ve mümeyyiz olmalı, pay sahibi olmak zorunda değiller, devlet memuru olmamak, iflasına karar verilmemiş olmak, hacir altına alınmamış olmak, hüküm giymemiş olmak,ana sözleşme veya özel mevzuattaki diğer şartları taşımak.
DENETÇİLER: Genel Kurulca seçilir. Ticaret sicilinde tescil ettirilir.Asliye ticaret mahkemesi başka denetçi atayabilir.
Anonim şirketlerde pah sahibinin hakları: kar payı, tasfiye payı, RüçhanHakkı, Oy hakkı, Bilgi alma hakkı,

LİMİTED ŞİRKET: Bir veya daha çok gerçek ve tüzel kişi tarafından bir ticaret ünvanı altında kurulur. esas sermayesi belirli olup bu sermaye esas sermaye paylarının toplamından oluşur. en az bir en fazla 50 gerçek veya tüzel kişinin belirli bir amaç ve ekonomik konu ile uğraşmak üzere bir ünvan altında bir sözleşme ile kurdukları esas sermayesi belirli olan borçlarından dolayı yalnızca malvarlığı ile sorumlu ve ortakların sorumluluğu taaahhüt ettikleri sermaye ile sınırlandırılmış şirkettir.
Unsurları: Kişi, Ticaret Ünvanı, ortakların sınırlı sorumluluğu, Sermaye sistemi( En az 10.000 TL ile kurulur. Sermaye paylara değil kişilere bölünmüştür. Paylar 25 TL ve katları olabilir.), Konu unsuru,
Kuruluşu: Sözleşme yazılı yapılır, noter onayı şarttır.30 gün içinde tescil ettirilir.
Organları: Genel Kurul ve Yönetim organı (müdürler) Ayrıca genel kurul tarafından denetçi atanır.
Genel kurul: Pay sahiplerinden oluşur. müdürler tarafından toplantıya çağırılır. her yıl hesap dönemi sonrası 3 ay içinde yapılır. oyların salt çoğunluğu ile karar alınır.
Müdürler: şirketin yönetimi ve temsili şirket sözleşmesinde düzenlenir. idare ve temsil müdür sıfatını taşıyan bir veya birden fazla ortağa veya tüm ortaklara yada 3.kişilere verilebilir. en az bir ortagın yönetim yetkisi verilmiş olması gerekir. Müdürler kanunun ve şirket sözleşmesinin genel kurula görev ve yetki vermediği tüm konualrda görevli ve yetkilidir.
Denetçiler: Genel kurulca seçilir. A.Ş lerin denetçi hükümleri LTD ler içinde uygulanır.
Pay Sahipliği: A.Şlerdeki gibi aslen kazanılabileceği gibi devrende kazanılabilinir.
Ortakların Hakları: Kar payı ve kar payı avansı, tasfiye payı ve yeni pay almak hakkı, oy hakkı, bilgi alma ve inceleme hakkı, iptal davası açma hakkı.
Ortakların Borçları: Sermaye koyma, Rekabet yasağı, haksız alınan kar payının geri ödenmesi, ek ödeme ve yan edim.
TİCARİ SENETLER
Kıymetli Evrak: Öyle senetlerdirki bunların içerdikleri hak senetten ayrı olarak ileri sürülemediği gibi başkalarınada devredilemez.
Özellikleri; Hak devredilebilir, Senet ile senedin içerdiği hak arasında kuvvetli bir bağ vardır. soyutluk ilkesi geçerlidir. şekil şartına tabidir. kanunda düzenlendiği sayı ile sınırlıdır. Hak nakden değerlendirilebilinen bir hak olmalıdır.
Devri; Nama, Emre, Hamiline
Nama Yazılıda Devir; alacağın temlikindeki devir beyanı ve zilyetliğin devri ile el değiştirebilir.
Emre Yazılıda Devir; ciro ve teslim ile olur
Hamiline Yazılıda Devir; teslim ile gerçekleşir
Senedin ziya olması halinde açılacak davalar: İstirdat ( geri alma), iptal davası
Kambiyo (Ticari senet) Senetlerinin ortak özellikleri (Poliçe Bono Çek) : Emre yazılıdırlar, senet ibraz ve teslim edilmedikçe ödeme yapılamaz, şekle tabidirler, müteselsil sorumluluk esası geçerlidir, sebepten soyutturlar, beyan ve imzaların bağımsızlığı söz konusudur. uluslar arası nitelik taşırlar.
POLİÇE: Üçlü bir ilişki vardır. karşılık,bedel,havale ilişkisi. Zorunlu Unsurları: poliçe kelşmesi, beliri bir bedelin ödenmesi hususunda kayıtsız şartsız havale, muhatabın adı ve soyadı, keşide tarihi, keşidecinin imzası Alternatif Unsurları: Keşide Yeri, ödeme yeri, ihtiyari unsurlar. Aval: Bir tür kefalettir. kimimn için aval verildiğini aval şerhinde açıklamak gerekir. aksi takdirde keşideci için verilmiş sayılır.
BONO: İkili ilişkiyi gösterir. Borçlu senet sahibine alacağı vadesinde ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Kabul söz konusu değildir.
Zorunlu Unsurlar: Bono ve emre yazılı senet ibaresi, kayıtsız şartsız belli bir meblağın ödenmesi hususunda vaat, lehdarın ismi, deüznleyenin ismi, ihdas günü.
Alternatif Unsurlar: İhdas Yeri, Ödeme Yeri
ÇEK: Üçlü bir ilişi vardır. Çek ancak banka üzerinden çekilebilir.Başka yerden çekilirse havale hükmündedir.
Şekil Şartları: Çek kelimesi , Kayıtsız şartsız bir bedelin ödenmesi emri, ödeyecek kımsenın adı ve soyadı, ödeme yeri, keşide günü ve yeri, keşidecinin imzası.
 
Rica ederim.Ben TTK için artık sadece bu notlara çalışıyorum. Umarım ihtiyacı olanların işine yarar.
 
ben kıymetli evraktan bu dönem bir soru bekliyorum.ince bir soru olursa daha önce sordular mı bilmiyorum ama çizgili çeki yada avali sorabilirler
 
arkadaşlar ltd lerde genel kurul zorunluluğu 3 .ayda idi ama yasa değişikliği oldu ve artık 6.ayın sonuna kadar yapılması zorunlu. yani 3.ay değil 6.ay sonu bilgilerinize iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar GİB de vergi uygulama sorularına nasıl ulaşabilirim. yani uygulama şeklindemi yoksa mevzuatmı o dedikleri uygulamalar...?
 
Üst