Ynt: 3-4 Aralık 2011 tarihlerinde yapılan SMMM Sınav Sonuçları
Arkadaşlar TEOS e böyle bir mesaj gelmiş. sizede geldi mi acaba
Sayın,
Muhasebe Meslek Mensubu Adayı,
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu?nun ?Denetçi Olabilecekler? başlıklı 400. maddesinde, ?yeminli mali müşavir? ve ?serbest muhasebeci mali müşavir? unvanlı muhasebe meslek mensuplarının ?denetçi? olabilecekleri düzenlenmiştir.
660 sayılı ?Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname?nin 2/a maddesinde de, yeminli mali müşavir ve serbest muhasebeci mali müşavir ruhsatını almış meslek mensuplarının bağımsız denetçi olarak yetkilendirilebileceği belirtilmiştir.
Bu düzenlemeler çerçevesinde, Birliğimizce; meslek mensuplarının katılacağı eğitim programı oluşturulmuş ve eğitime katılım talepleri alınmaya başlamıştır.
?Aday Meslek Mensuplarımızın? bu eğitim programına katılabilmek amacı ile Birliğimize ve Odalarımıza yapmış olduğu yoğun başvurular, mesleğimizin gelişimi ve geleceği adına bizleri heyecanlandırmış ve umut vermiştir.
Ancak, anılan yasal düzenlemeler nedeniyle; ?TTK, KOBİ TFRS ve Bağımsız Denetim? alanları için Birliğimizce yürütülecek eğitimlere, ruhsat almış meslek mensuplarımız katılabilmektedir.
Eğitim başvuruları ve eğitimler düzenli olarak tekrarlanacaktır. Bu nedenle; staj ve sınav sürecini tamamlayarak, ruhsat almanızdan sonra eğitimlere katılımınız olanaklı olacak ve eğitimden yoksun kalma durumu olmayacaktır. ortaya çıkmayacaktır. Bununla birlikte, eğitimlere ilişkin mevcut zaman planlamasının elverdiği ölçüde ?Aday Meslek Mensuplarımıza? yönelik eğitimler yürütülmeye çalışılacaktır.
Stajınız süresince tabi olduğunuz ?zorunlu eğitim? programı, ?Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları?, ?Ticaret Hukuku? ve ?Denetim? konularını da içermektedir. Zorunlu eğitim faaliyetlerine düzenli olarak katılan aday meslek mensuplarımız, belirtilen konular için temel oluşturacak bir düzeyde mesleki yetişmeyi sağlayabileceklerdir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Ymm. Nail Sanlı
Merkez Başkanı