3-4 Aralık 2011 tarihlerinde yapılan SMMM Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan atellia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 3-4 Aralık 2011 tarihlerinde yapılan SMMM Sınav Sonuçları

Alfabetik siraya göremi arıyorlar acaba. Bu İstanbulda da sıra gelmez ki be kardeşim.

gerçekten aranan kimse yok mu henüz,,, sanırım soyadı sırasına göre arıyolar... bir de kesin arıyorlar mı yani...ondan da emin olamıyorum...ama bursa odası bir gün önceden arıyorsa istanbul odasının bugün başlaması lazım dimi ama ;D

valla benim A harfi soyadım aramadılar :) Vergi biraz kırıtik ti inşallah geçerim 3 dersim vardı

bide vergiden şu İndirimli yi yapan oldumu acaba ben ona İndirilecek olanları yazdım sizce puan veriri mi ?

Arkadaşlar TEOS e böyle bir mesaj gelmiş. sizede geldi mi acaba
Sayın,
Muhasebe Meslek Mensubu Adayı,

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu?nun ?Denetçi Olabilecekler? başlıklı 400. maddesinde, ?yeminli mali müşavir? ve ?serbest muhasebeci mali müşavir? unvanlı muhasebe meslek mensuplarının ?denetçi? olabilecekleri düzenlenmiştir.
660 sayılı ?Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname?nin 2/a maddesinde de, yeminli mali müşavir ve serbest muhasebeci mali müşavir ruhsatını almış meslek mensuplarının bağımsız denetçi olarak yetkilendirilebileceği belirtilmiştir.

Bu düzenlemeler çerçevesinde, Birliğimizce; meslek mensuplarının katılacağı eğitim programı oluşturulmuş ve eğitime katılım talepleri alınmaya başlamıştır.

?Aday Meslek Mensuplarımızın? bu eğitim programına katılabilmek amacı ile Birliğimize ve Odalarımıza yapmış olduğu yoğun başvurular, mesleğimizin gelişimi ve geleceği adına bizleri heyecanlandırmış ve umut vermiştir.

Ancak, anılan yasal düzenlemeler nedeniyle; ?TTK, KOBİ TFRS ve Bağımsız Denetim? alanları için Birliğimizce yürütülecek eğitimlere, ruhsat almış meslek mensuplarımız katılabilmektedir.

Eğitim başvuruları ve eğitimler düzenli olarak tekrarlanacaktır. Bu nedenle; staj ve sınav sürecini tamamlayarak, ruhsat almanızdan sonra eğitimlere katılımınız olanaklı olacak ve eğitimden yoksun kalma durumu olmayacaktır. ortaya çıkmayacaktır. Bununla birlikte, eğitimlere ilişkin mevcut zaman planlamasının elverdiği ölçüde ?Aday Meslek Mensuplarımıza? yönelik eğitimler yürütülmeye çalışılacaktır.

Stajınız süresince tabi olduğunuz ?zorunlu eğitim? programı, ?Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları?, ?Ticaret Hukuku? ve ?Denetim? konularını da içermektedir. Zorunlu eğitim faaliyetlerine düzenli olarak katılan aday meslek mensuplarımız, belirtilen konular için temel oluşturacak bir düzeyde mesleki yetişmeyi sağlayabileceklerdir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Ymm. Nail Sanlı
Merkez Başkanı

vergiden ben indirimli kurumlar vergisine : ülkenin bazı bölgelerinde ekonomik kalkınmanın sağlanması,yatırıma teşvik ya da sanayinin gelişmesini sağlamak amacıyla, kurumlar vergisi mükellefi olan bazı kurum veya kuruluşlara devletin tanımış olduğu ayrıcalıklı bir durum dedim. Son soruda da hani şu sanatçı kendi bestesi filan dediği , ondada ,yapılan harcama şirketin personeli ile ilgili olduğu için gider pusulası düzenlenerek gider olarak yazılıcak dedim.Muhtasarda da brüt tutar bulunarak üzerinden %20 vergi kesintisi yapılarak bildirilecek dedim. burdaki oran %17 imiş. kendim hesaplamıştımda netten brüte filan. Finansal Kiralamalı soruya ise ,şirkette gelen leasing faturalarından yola çıkarak birşeyler yazdım. belki 5-10 puan verir. ilk sorudakilerinde 2 şıkkına doğruya yakın birşeyler yazdım.Şimdi diyorum ki, hani genelde boş kağıt veren filan çok oldu, bu cevaplara bi 50 puan çıkarsa,olabilirmi ki! öyle birşey olursa süper olur:)

valla bende sizin gibi düşünüyorum bizim sınıfta sınavı erken bırakanlar çok oldu. Bende hepsine cevap yazdım son sorunun sadece KDV ni hesaplamadım. Lesing birşeyler yazdım. ilk sorudada şıkkın biri net yaptım diğerlerini salladım. Kaptı kaçtı MTV de bildiğim herşeyi yazdım sadece kaptı kaçtı hariç :)

ah ah ... keşke öyle olsa..bence umutlarınızı kırmak istemiyorum ama zaten bu sorular sorulurken kasıtlı sorulmuş kalmamız için :((( bence kolay kolay geçirmezler ..bende arkadaşın dediği gibi ilk soruda 2 şıkkı doğruya yakın yaptım indirimli kurumlar vergisinide arkadaşın dediği gibi yaptım zaten baktım ve o şekilde olcakmış ama tam hukuk terimleri kullanarakl yazmadım:( finansal kiralamada da kiracının belli müddetle kiraladığını bakımından sorumlu olduğunu belli bir ücretle...gibi aklıma geleni yazdım 4 soruyuda yanlış yaptım büyük ihtimalle ...ama işte umut:)))desemde pek kolay geçirçeklerini sanmıyorum.benimde 2 dersim vardı maliyet ve vergi maliyetten 100 alırım herhalde ama vergi yazık etti bana okadar çalışmaya:(galiba ruhsat marttaki sınava kaldı:(

arkadaşlar ben finansal muhasebeden tedirginim tüm yevmiye kayıtları yaptım buyuk defter kayıtlarını yaptım gelir tablosu bilançoyu yaptım 5000 TL zarar bulmuştum fakat kapanış kaydını yapmayı unutmuşum birde bilanço tutmuyordu :-\ 50 puan verirler mi acaba

eğerki sözel soruyu yaptıysan alırsın. Yevmiye kayıtları önemli yanlış hatırlamıyorsam 60 puan felandı orda punalama vardıya

Bende bilonçayu yetiştiremedim. Hiç başlamadım bile. Ama gelir tablosunu yaptım. Sözel soruyu yaptım. Yalnız ben 5800 kar buldum. T ye aktarırken yanlışş aktamışım ama finansaldan geçerim. Kayıtlarım doğru çünkü

arkadaşım bence yevmiye kayıtların doğruysa en çok puanı ordan alıyorsun bende geçen dönem verdim muhasebeyi benim de bilonço tutmuyordu ama yevmiye kayıtlarımda 1 yada 2 tane hatta vardı geçmiştim inşallah geçersin ..

Evet bana da gelmiş tesmer teos tan mesaj sanırım herkeze gelmiştir.

bence iyi niyetle hazırlanmış sorular değildi bunlar.Ruhsat almış kişiler olsun ,vergi denetmenleri olsun ,kaçı bilir ki değilmi. Bu arada finansaldan geçersiniz sanırım arkadaşlar bazı önemli noktalara bakıyorlar.Tabiki kapanış çok önemli ama 50 puan verirler sanırım.Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah.

inşallah hepimiz emeğimizin karşılığını alırız

ya arkdaşlar ben dershaneyi aradım daha kimseyi aramamışlar.

demekki yarın aramaya başlıcaklar..

arkadaşlar galiba sınav sorularını yüğklüyorlar dönem açılmış ama sorular daha çıkmıyor..demekki bugün onları yüklüyorlar yarında aramaya başlıyacaklar ...zaten bu saatten sonra aranmaz artık

Bencede yarın ruhsat almaya hak kazananları ararlar.

sabahtan beri elimde telefonla dolaşıyorum ama bugün aramazlar herhalde :(

arkadaşlar az önce ismmmo yu aradım,henüz ellerine liste gelmemiş...gelir gelmez aramaya başlayacaklarmış,sanırım yarın aramaya başlarlar...bunun haricinde de sonuçlarla ilgili bilgi vermiyorlar...mecburen bekleyeceğizz.....arayın artııkkk...... :o