fonradar

3 Ortaklı Adi Ortaklık Şirketi Kurulacak Ortaklardan Birinin Ticari Geçmişi Kötü?

Üyelik
30 May 2013
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

3 Ortaklı bir adi şirket kurma yolundayız daha doğrusu ben ve benim şu anki ortağım ile var olan bir şirkete yatırım yapıp aynı isimde yenibir şirket kurulacak 3 ortaklı benm ve ortağımın %30 / %30 diğer iş yapacağımız ortağın %40 şeklinde hisse dağılımı var. Yalnız yatırım yapıcağımız diğer arkadaşın ticari geçmişi kötü vergi borçları bulunmakta (5-6BinTL civarında) ve 10BinTL de cezalar yemiş.

Şimdi yeni kuracağımız 3 ortaklı adi şirkette bu arkadaşın ticari geçmişinin bize bir zararı olurmu görüştüğümüz birkaç muhasebeci ve maalimüşavir arkadaşımız bize bu işin usulünü anlattığı kadarı ile bize karşı bir bağlayıcı ve zarar ziyan tarafı olmuyor. Ama tabi yinede bazı şüphelerim var bu arkadaşın ticarigeçmişi iyi olmadığı için ve kendi firmasının yine aynı isimde yeni bir firma olarak devam edeceğimiz için vergi dairelerinde, bankalarda vs. yerlerde sorun olurmu olmazmı diye düşünüyorum.

Sizler bu konuda ne önerirsiniz?

Teşekkürler.
 
Sayın lostx,

Size bu konu ile ilgili verebileceğim en kesin ve net cevap en yakın tarihte belirtmiş olduğunuz işlemlerinizi meslek mensubu ile sözleşme yaparak birlikte ilerlemeniz şeklinde olacaktır.

Konuyu fazla bilgi kirliliği olmadan tek bir yerden devam ettirmeniz şeklinde en uygun olanıdır.

İyi Günler.
 
Görüştüğümüz muhasebeci arkadaş bize usulü ile anlattı zaten ticari geçmişinde vergi borcu olan arkadaşın borçları bizi bağlamıyor. Ben bundan sonraki ticari faaliyetleri düşünerekten ileride bunun bir sıkıntısı şirket adına olurmu diye merak ediyorum çünki aynı isim ile devam edilecek adres ve ofis değişikliği yapılacak bu konuda tavsiyelerinizi almak isterim.
 
Selamlar
Usulü ile size anlatılan nedir? Usulden kastınız nedir.Söylemeye çalıştığınız "kafamızdaki sorular cevaplandı" şeklinde mi,yoksa "sorunsuz bir şekilde bu işlemin nasıl yapılacağını" anlattı anlamında mı?
Elbetteki hukukçu değiliz,o konuda ahkam kesmek gibi bir ukalalığa kalkışmak haddimiz değil..Fakat nacizane bilgim şöyledir ki;
Sorunlu olan ortağın vergi (veya genel anlamda kamu) borcu yeni kurulacak firmayı etkileyeceğini zannetmiyorum. Fakat ticari (3.şahıslara) borçlar kapsamında hissesi nispetinde yeni firmaya gidilebilir.
Bu arada "aynı isimle" devam edilecek derken yeni firma adi ortaklık şeklinde kurulmayacak mı? "lostx ve ort" şeklinde?
Bu halde de aynı isim mi oluyor,merak ettim?
Saygılar
 
Üst