3.Şahıstaki Çekler

Selamlar.Bir iş karşılığı toplam 120.000 tl lik çek aldık.İş teslim edildi.Gerekli şeyler yapıldı. Ancak çeklerin ödeme günü yaklaşınca karşı taraf çekleri ihtiyati tedbir kararıyla durdurmuş. Bizde çekleri kullanmıştık.Çekler 3.şahısta. Çekleri durdurma nedeni ise işi zamanında teslim etmemek diye yazıyor. Ancak çekler 3.şahıslarda.Ve bildiğim kadarıyla bu çekleri durdurmak 3.şahısları bağlamaz.3.ŞAHISLAR dava açıyor şimdi çekleri durdurma kararını iptal etmek için lütfen bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.Teşekkür ederim

Ynt: 3.Şahıstaki Çekler

Özgür bey;
Ne şekilde sözleşme yaptınız tam bilmiyorum konuyu tam anlamıyla incelemeden yorumda yapmak istemiyorum ancak size bir çek verildi ise bu borçlar hukukunda illetten mücerret evrak olarak değerlendirilir.Yani karşı taraf o çekin parasını vadesinde ödiyecek sonra eğer siz teslimat yapmadı iseniz size edimi yerine getirmediğiniz gerekçesiyle dava açacaktır.Dediğim gibi işin yerine getirilmemesi illetten mücerret hükmünü ortadan kaldırmaz.Ama yinede bir hukukçuyla konuyu görüşmenizde fayda var.

Ynt: 3.Şahıstaki Çekler

eğer çeki namınıza yani hamiline olmayarak düzenlemişlerse ihtiyari tedbir aldırmaları zordur
mahkemeden hemen ihtiyari tedbir kalkabilir (çekler hamiline değilse yani nama yazılı ise)