31.12.07 açılışlı ltd.şti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cemoja
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemoja

Katkı Sunan Üye
merhaba.arkadaşlar bir ltd.şti.kuruluşu yaptım.şirketin odadan tescil tarihi 31.12.07 fakat aynı gün vergi dairesine yetiştiremedik.vergi dairesine başvurumuz 04.01.08 yoklama tutulması 10.01.08 vergi levhasıda ozaman tasdik oldu.vergi memuru şirket açılışını vergi levhasına 31.12.07 olarak yazmış.burada bir problem olurmu.çünkü ben o 2008 yılı için 2007 yılında defter tasdik etmedim.bilgisi olan arkadaşlarım ilgilenirse memnun olurum.birde smmm büro açılışı yaklaşık ne kadar mal olur.belde ücreti dahil.teşekkür ederim.

Ynt: 31.12.07 açılışlı ltd.şti

Ticaret odasından tescil tarihini düzeltmeye çalışsak nasıl olur? Vergi dairesiyle aynı tarihi
tescil edebilirler mi acaba? Aslında 1 gün bile olsa farkediyor.Yada noterle işinizi halledip 2007 yılı defterini bir şekilde tastik ettirmeniz gerekebilir? Bu benim fikrim tabii

sanmıyorum oda tescil tarihini düzeltemiyor.noterde eski tarihte tasdik edemiyor.ancak ocak ayı sonuna kadar tasdik etmemiz gerekiyor tabi cezalı olarak 75,00ytl.

Yaapabileceğiniz birşey yok, şirketin kuruluş tarihi olan 31.Aralıkta şirketin 2008 defterlerinide tastik ettirmeniz gerekirdi.

Cezasına katlanarak Vakit geçirmeden ocak ayı içinde tastik ettirin.

anladım.yalnız aralık kdv ve muhtasarı da o zaman vermemiz gerekecek tabii pişmanlıkla değilmi.teşekkürler

cemoja ' Alıntı:
anladım.yalnız aralık kdv ve muhtasarı da o zaman vermemiz gerekecek tabii pişmanlıkla değilmi.teşekkürler

Merhaba ;

Dönemi gelince kurum geçici vergi ve kurumlar vergisi beyanını da unutmayınız.

cemoja ' Alıntı:
merhaba.arkadaşlar bir ltd.şti.kuruluşu yaptım.şirketin odadan tescil tarihi 31.12.07 fakat aynı gün vergi dairesine yetiştiremedik.vergi dairesine başvurumuz 04.01.08 yoklama tutulması 10.01.08 vergi levhasıda ozaman tasdik oldu.vergi memuru şirket açılışını vergi levhasına 31.12.07 olarak yazmış.burada bir problem olurmu.çünkü ben o 2008 yılı için 2007 yılında defter tasdik etmedim.bilgisi olan arkadaşlarım ilgilenirse memnun olurum.birde smmm büro açılışı yaklaşık ne kadar mal olur.belde ücreti dahil.teşekkür ederim.

Şirket kuruluşunu takiben vergi dairesine yapılan başvuruda süre açısından bir sorun yok.Zaten şirket tescilini bildirim yükümlülüğü
Ticaret Sicil memurluğunundur.İşe başlamayı bildirme:
MADDE 153 -..............
(4884 sayılı Kanunun 12'nci maddesiyle eklenen fıkra)(17.6.2003 tarihinden geçerli olmak üzere) Ticaret sicili memurlukları, kurumlar vergisi mükellefi olup da Türk Ticaret Kanununun 30'uncu maddesi uyarınca tescil için başvuran mükelleflerin başvuru evraklarının bir suretini ilgili vergi dairesine intikal ettirir. Bu mükelleflerin işe başlamayı bildirme yükümlülükleri yerine getirilmiş sayılır. Bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen ticaret sicili memurları hakkında işe başlamanın zamanında bildirilmemesine ilişkin usulsüzlük cezası hükümleri uygulanır.

Defter Tasdiki yönünden ise
VUK?na göre :

VUK?na göre tasdiki zorunlu defterlerin hiç veya zamanında tasdik ettirilmemesinin müeyyidesi ise şöyledir :

* Açılış veya ara tasdikinin süresinde değil izliyen ay içinde yaptırılması, ikinci derece usulsüzlük cezasını gerektirir.

* Size tavsiyem bu gün hemen kuruluş mali yılı olan 2007 yılı için gerekli defterlerinizi onaylatınız. Söz konusu tasdiklerin süresi içinde yaptırılmadığı gibi izleyen ay içinde de yaptırılmaması, tasdikin hiç yaptırılmadığı anlamına gelir ve kazancın re?sen takdiri ile iki kat birinci derece usulsüzlük cezasını gerektirir.