31.12.2015 SGK Çıkış Bildirimi Hakkında

Üyelik
8 Mar 2016
Mesajlar
4
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar 31.12.2015 itibaren iscinin çıkış bildirimini yaptm.fakat ocak 2016 sgk tahakkuk hizmet bildiriminde işçi çalışıyor gözüküyor.bu durumda ocak sgk tahakkukunu mükellefim fazladan ödeme yaptı. Mükellefime mahçup durumdayım. Bu durumda ne yapmam gerekiyor.dilekçe yazıp iadesini isteyebilirmiyim?
 
Son düzenleme:
Ocak ayı için iptal bildirgesi düzenleyin. Bir dilekçe yazın durumu açıklayın ekine iptal bildirgesini ekleyerek sgkya verin. İptal olunca fazla ödeme oluşacak işverende. Dilekçeye bu fazla ödemenin sonraki aylarda çıkacak prim borcundan mahsup edilmesinide istediğinizi yazın. SGK fazla ödemeyi o şekilde iade eder. Ceza çıkmaz iptal bildirge için.
 
Son düzenleme:
Fakat yapmış olduğum çıkış bildirgesi doğru. Aralık 2015 tahakkukunda da sorun yok.çalışanın hizmet listesinde de çıkış tarihi de mevcut.ama ocak 2016 sgk tahakkukunda çalışıyor gözükuyor.bunu da bugün mükellefim fark etti.çok mahçup oldum kendisine.kendisi iscinin neden çıkışını yapmadığımı bile dile getirdi.durumu nasıl düzeltebilirim?
 
Son düzenleme:
Pardon ocak yazacağıma aralık yazmışım. Olur böyle şeyler hepimiz insanız bu meslekte hatalar olabiliyor herkes yapıyor. Mükellefin bunu bu kadar büyütmemesi gerekiyor. Tabi sizinde moralinizi bozmamanız lazım olacak her zaman böyle şeyler. Siz mükellefe açıklama yapın çıkışı yapıldı ancak yanlışlıkla ocak ayındada gösterilmiş diye. Yapacağınız şey yukarıda anlattıklarım. Ocak ayı için iptal bildirgesi düzenleyerek elden kuruma vereceksiniz. Ocak ayında o kişinin bildirgesini iptal edecekler. O kadar büyütülecek bir mesele değil.
 

Benzer konular

Üst