331 Hesap Alacaklı

tarkaniz72

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Eyl 2008
Mesajlar
785
Konum
İZMİR
arkadaşlar şirket ortağı şirket hesabına para yatırıyor ve buradan şirketin inşaat işlerinin borcunu ödüyor, şirkete araba vs. alıyor. 331 Hesap 950.000 TL. alacaklı durumda. acil ne yapmam gerek ? yapılan inşaatlardan satılan olunca bu borcu kapatacağım ama uzun sürecek borcu kapatmamız. tavsiyeleriniz nelerdir. syg.
 
Ynt: 331 Hesap Alacaklı

Eğer ortak şirketin kayıtdışı elde ettiği geliri bu yolla şirkete sokmuyorsa ve anlattığınıza benzer makul bir açıklaması varsa bu durumun hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Ancak bir önceki cümlede belirttiğim şartları taşımak koşulu ile.
 
Ynt: 331 Hesap Alacaklı

kayıt dışı yok. şirket ortağı ve eşi zaten. sermaye çok düşük. ortak ısrar ediyor sermaye artırmıyor. ortağın maddi durumu çok iyi olduğu açık. zaten şahsi hesabından şirketin hesabına EFT yapıyor. nakit değil. faiz işletmiyorum alacağına karşılık.
 
Ynt: 331 Hesap Alacaklı

sizin şirket kayıtlarında yapacağınız şey, üç yıl içinde bu hesapları tasfiye etmek olacak.. fakat bu parayı şirkete koyan ortağın kaynağı hakkında iyi bir açıklaması olmak durumunda, ileride sıkıntı yaşanmaması açısından..
 
Ynt: 331 Hesap Alacaklı

ilerde ltd. şti. borçlarından taahütlerinden vs. sermayesi kadar sorumlu sanıyor, oysa olan borca sermaye oranı kadar sorumlu değilmi ? bu yüzden sermaye artırımına gitmiyor...
 
Üst