fonradar

331 Ortaklara Borçlar

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
arkadaşlar bizim şirket 5 ortak 3 3 tane şirket var ortaklar aynı devamlı bu firmalar birbiriyle paslaşıyor diğerinden para çekiyoruz kasa şişiyor ama parayı diğer şirketin banka hesabına yatırıyoruz ordada kasa azalıyor kasa eksiye düşerse direk ortaklardan kasaya para girilmiş gösteriyoruz kasa çok şişincede ortağa ödenmiş gibi gösterip kasayı ve ortaklara borçlar hesabını dengeliyoruz.Yeni çıkacak olan ticaret kanunu herhalde hapis cezası getiriyor 131 ve 331 için sizce bu durum sorun oluşturur mu ortaklar istediği zaman bankadan para çektirp telefon,elektrik,su kira v.b. şahsi giderleri için kullanıyorlar.Şu an kasada 1milyon ytl 1 milyonda usd var 100000 de euro var görünüyor oysa kasa tam takır kuru bakır patronlar yıllardır böyle sen devam diyor sizce ne yapmalıyız sorun çıkarmı zira ortaklara yaptığımız ödemeler veya ortakların yaptığı ödemeler hep kasa durumuına göre ayarlanıyor karşılığında belge yok mesela geçen 300.000 usd kasa eksi bakiye vermiş bizde 300.000 usd kayıtlara 331 ortaklardan kasaya giriş yaptık 8000 ytl üzeri bankadan kuralı işlemedi burdan belge melge zaten yok sizce çözüm nedir ya da ortakları nasıl uyarabilirim saygılar teşekkürler.
 
Ynt: 331 ortaklara borçlar

??? Üffff
Battı onlar her bakımdan sakıncalı. Nerden tutsan elinde kalır. Bence bir kere bundan sonra tevsik sınırına dikkat edin. Sonrada yavaş yavaş geriye dönersiniz.
 
Ynt: 331 Ortaklara Borçlar

KV ilişkili kişi, örtülü sermaye konularına takılırsınız. (Yenilenecek GV kanunada girecekmiş.)
 
Ynt: 331 Ortaklara Borçlar

bencede sayın nguroy haklı ufff...yani.ta biz okurken bunaldık valla,bunların ipin ucu kaçmış.
 
Ynt: 331 Ortaklara Borçlar

çözüm nedir?

önce ortakların önüne vergisel riskleri dökün sonra da kasanın şişmesine neden olan hareketleri kesin sonra da bakiyeyi yavaş yavaş eritin.

Genel strateji bu olmak zorundadır yoksa bütün çözümler günü kurtarır.

ilk aşamada ortaklar kabul eder ve karşılıksız para çekişini kesince bilançonuza bakıp bir formül bulmak ikinci aşama.
 
Üst