fonradar

37.Hafta İşgöremezlik Raporu Hk.

Üyelik
24 Tem 2014
Mesajlar
4
Konum
istanbul
Doğum izni 37.Hafta İşgöremezlik Raporu Hk.

32.hafta çalışabilir raporumu 21.06.2014 tarihinde (32+0) aldım, 37.hafta işgöremezlik raporum bayrama denk geldiği için, bayram sonrası(31.07.2014) 37+5 iken alsam izin yada doğum parası açısından herhangi bir sıkıntı olur mu? Doğum iznim raporu alacağım tarih olan 31.07.2014'ten itibaren mi başlar, yoksa her halükarda geriye yönelik 37+0'dan mı başlatırlar?
 
Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla siz doğuma 3. hafta kalana kadar çalışabilir raporu almışsınız.Doğuma 3 hafta kaldığı zaman asıl raporu yani istirahate ayrılacağınız raporu almak zorundasınız.Çünkü doğuma 3 hafta kaldığında çalışmanız yasak.İşverene ceza çıkar.Doktor sizi ne zaman çağırdıysa gidip raporunuzu almanız ve istirahate çıkmanız gerekiyor.Bekleme şansınız yok.
 
Evet, 32.haftamda son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu almıştım, 3 hafta kalınca da izne çıkıyorum. Ancak izin başlangıcım bayram tatiline denk geldiği için işgöremezlik raporunu bayram sonrası aldığımda sürecin nasıl işleyeceğini öğrenmek istemiştim. İlgili tarihte hafta olarak yine 37.haftanın içinde oluyorum, sadece birkaç gün gecikmiş oluyor rapor tarihim.
 
Siz bayramdan sonra gidin doktora.O geriye dönük olarak verecek zaten raporu.Yani gerçek izin başlangıç tarihiniz ne ise o güne verecek raporu.Rapor başlangıç gününüz bayram tatiline denk geldiği için daha sonrada gitseniz geriye dönük rapor verir sorun olmaz.
 

Benzer konular

Üst