4-5 Aralık Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alev34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları

sm³ ' Alıntı:
finansaldan geçenlerin % 99 u gibi ben de 50 ile geçtim çok şükür, yusuf sürmen gitti diyolar ama ben yine de her ihtimale karşı tecrübelerimi sizlerle paylaşayım.

1- finansal muhasebeden geçmek için y.s.nin özellikle sorduğu soruları yapmak gerekiyor,

2- mart ve temmuzda bu soruları yapmadığım için 39 ve 37 aldım,

3- aralıkta ise yapılmasını istediği kayıtlar olan 493 nolu hesap, nazım hesap kullanımı,tahvil ihraç kaydı ve dönem sonunda itfası gibi kayıtları doğru yaptığım için hoca diğer basit yanlışları göz önünde tutmadan 50 ile geçirdi,

4- tabi bunda kağıdımın düzenli olması, tarih ve madde numaraları yazımı, yevmiye maddesi açıklaması, hesapları tam isimleri ile yazman kasa hesabı gibi, ve rakamları 1.000,- şeklinde yazmam etkili olmuştur diye düşünüyorum,

5- normalde aralıktaki yanlışlarım ise şöyle, yenileme fonunun kapatılması,vadeli mal satışı, vergi borcunun ertelenmesi, makine bakım gideri, menkul kıymet satışı, amortsiman kaydı ve 493 hesabın itfası, bu yevmiye kayıtları ya işlem hatasından dolayı ya da 671 veya 649 yerine 679 kullanmamdan dolayı yanlış oldu,

6- dolayısıyla bu sınavdan ben şu sonucu çıkardım, hoca tek tek puan vermiyo, veriyosa da her yevniye maddesinin puanı aynı değil, hoca kağıdın geneline bakıyo, istediği özellikli hesapları doğru yapıp yapmadığımıza bakıyo, mesela diyo ki 493 nolu hesabı bilmeyebilir ama arkada hesap planı var en azından ordan araştırıp bulmuş mu ?

7- kaynak olarak trabzondan hocanın notlarını getirttik ve sitesini takip ederek öğrencilerine sorduğu soruları çözdük, ama yine de yetmiyor bütün bunlar, hoca öyle tuzaklı sorular soruyo ki bence doğru cevabı bulmanın ilk yolu soruyu 5 defa okuyarak önce soruyu anlamak, zaten soruyu anladıysanız doğru cevabı % 50 bulursunuz.

kalan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum, inşallah yardımcı olmuşumdur...

smmm olan arkadaşları tebrik ederim.Kağıt düzenliydi.kardeş bir tek 493 hesabın yerine 380 kullandım geri kalanların hepsi doğruydu.Ben bu sınavın adetletli bir şekilde okunmadığının inancındayım.

[/quote]
çok teşekkür ederim mailinizi aldım. siz naaptınız dersleri, aldınızmı belgeyi?

[/quote]

sadece finansal muhasebe kaldı.bir buçuk ay aralıksız çalışmama rağmen malesef 37 aldım.
sizlere başarılar.

Merhaba finansal muhasebe konusunda çelişkide kalıyorum yusuf sürmenin kitabınamı çalışayım normal şekildemi çalışmaya devam edeyim?????? yanısıra mart sınavına kısa bir süre kaldı.ne kadar hazırlanabileceğim bilmiyorum stres yapmaya başladım:(((
ayrıca vergi notlarını banada yollarsanız sevinirim email [email protected]

belge alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.Bende yusuf sürmenzedeyim muhasebeden 2 hakkım kaldı.Bi de vergi dersim var.Bana da vergi notlarınızı göndermeniz mümkün mü?mailim: [email protected]

bu sınav 3. hakkımdı
ilk girişimde 3 ikinci girişimde 2 ders vermiştim
bu sınavda yusuf hocanın yine gazabına uğrarım maliyetten geçirim temennisi ile sonuçlara baktım
tam tersi oldu finansal 50 maliyet 38
itiraz edeceğim ama birşey değişeceğini pek ümit etmiyorum
itiraz edipte sonucu değişen arkadaş var mı aranızda

SELAM ARKADAŞLAR
BENDE BU SINAVADA MUHASEBEYİ VEREREK MALİ MÜŞAVİR OLDUM.BÜRO AÇMAK İSTİYORUM, NASIL VE NE ŞEKİLDE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM. HEMEN AÇABİLİRMİYİM AÇARSAM NASIL AÇACAĞIM, SEVGİLİ SAYIN MALİ MÜŞAVİR ARKADAŞLARIM BANA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.

arkadaşlar ben aralık sınavından ilk girişimde 3 te 2 yaptım. mart sınavında da 3 dersten giricem bunlardan 2 si finansal la denetim ama diğerini seçemiyorum siz tecrübelilerden yardım istiyorum sizce vergi hukukuna mı yoksa hukuk a mı çalışsam bilemedim hangisi daha kolay. evli bide 2 küçük çocuklu olunca çalışmak ta çok zor oluyor. Akıl verirseniz sevinirim.
bu derslerden elindeki notlarla yüksek puan alanlar lütfen bana da yollarmısınız.

arkadaşlar bir sorum olacak, benim 6 dersim 50 puanın altında, bir tane dersimde 50, diğer sınavlarda ortalamamı yükselttiğimde bu 50 aldığım dersten geçmiş olacakmıyım, yoksa bu dönem ortalamayı tutturamadığım için o dersin sınavınada girmek zorundamıyım? Bilen arkadaşlar cevap yazarsa çok sevinirim, teşekkürler...

bu dönemde bitti gitti ümitler mart ayına kaldı finansalın palasıyla işimiz bitti notlar amacına ulaştı şimdi maliyetin palasıyla uğraş başladı.
adam bana 37 vermiş ilk soruya puan vermemiş amenna ikinci soruda tek hatam son şıkta malın yarısı yerine hepsini satmış göstermemdi adam55 puanlık soruyu bölmüş 3 e ettimi 18.33 onuda 3 ile çarpmış al demiş sana 36.66 oda eder 37 haydi yallah demiş gidiş yolu falan hikaye olmuş.
Demekki sınav kolay sorulduğunda bu vatandaş gidiş yoluna puan falan vermiyor ancak temmuzdaki zor sınavda geçen arkadaşlarımın cevapları hep hatalı ancak hepsi gidiş yolundan 50 ile geçtiler.
Çölde bedevi oldum ama yapacak birşey yok artık bu işe el atma zamanı geldi arkadaş finansal canımıza yetmişti şimdi maliyet canıma tak etti adamın gönlünü yapamadık diye kaldık iyimi

Bugünden sonra artık ders çalışmak lazım hergün altın değerinde

slm isolde kardeş.7 dersinin ve staj notunun toplamının ortalamasının en az 60 olması ve tek bi ders notunun da en az 50 olması lazım.iyi akşamlar

isolde78 ' Alıntı:
arkadaşlar bir sorum olacak, benim 6 dersim 50 puanın altında, bir tane dersimde 50, diğer sınavlarda ortalamamı yükselttiğimde bu 50 aldığım dersten geçmiş olacakmıyım, yoksa bu dönem ortalamayı tutturamadığım için o dersin sınavınada girmek zorundamıyım? Bilen arkadaşlar cevap yazarsa çok sevinirim, teşekkürler...
50 aldığınız dersten bir daha sınava girmenize gerek yok tüm derslerinizin ve staj notunuzun ortalamasının 60 olması yeterli

stonhand kardeşim üzüldüm maliyet den kalmana.mart da inşallah geçersin.emeklerinin karşılığını fazlasıyla alırsın.ben temmuz da vermiştim.dediğin gibi zor sorunca gidiş yoluna da puan veriyorlar.benim bi sorum doğruydu.diğerinin yarısı doğruydu kalırım derken geçtim.hakkın da hayırlısı olsun.iyi akşamlar

banada vergi notlarından gönderebilirmisiniz... teşekkürler...

bu arada smmm belgesini almaya hak kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyorum... darısı bizlerinde başına...

[email protected]

denetim ve maliyet kalmıştı denetimden 71 maliyetten 30 almışım , önümüzdeki maçlara bakacağız..

semyıl ' Alıntı:
arkadaşlar ben aralık sınavından ilk girişimde 3 te 2 yaptım. mart sınavında da 3 dersten giricem bunlardan 2 si finansal la denetim ama diğerini seçemiyorum siz tecrübelilerden yardım istiyorum sizce vergi hukukuna mı yoksa hukuk a mı çalışsam bilemedim hangisi daha kolay. evli bide 2 küçük çocuklu olunca çalışmak ta çok zor oluyor. Akıl verirseniz sevinirim.
bu derslerden elindeki notlarla yüksek puan alanlar lütfen bana da yollarmısınız.

aslında vergide hukuk da zor dersler diil yalnız vergi çok kapsamlı hukuka oranla daha fazla çalışma ister..
bana göre hukuk daha kolay geçmiş dönem sorularına çalışmak dahi yeter..
birde ders seçeceksen finalsala bu dönem girme derim sürmen hoca gittiyse bile kim gelecek ne sorcak riske atma derim ben..

Anlaşılan o ki bu dersleri vermek sadece o dersi bilmekten değil,sağlam strateji belirlemekten geçiyor.Herkesin şartları farklı olduğuna göre de herkesin stratejisi de farklı oluyor elbet.Yani illa ilk girişte 7/7 yapıcam diye kastırmanın manası yok.Elbette olsa güzel olur ama hangi koşullarda çalışabiliyoruz kolay mı,asıl olan sonuç bence.Belgesini almaya hak kazanan tüm arkadaşlarada hayırlı uğurlu olsun.Darısı bizlerin başına!En büyük rakibim dünkü bendir!ü.ş