Ynt: 4 aralık maliyet muhasebesi hakkında
Arkadaşlar az önce maliyet muhasebesi sorularına baktım ve bu sınavı düzenleyenlere bir kere daha beddua ettim. Temmuz sınavında 3 dersten geçtim, Bu sınavda maliyet muhasebesine istediğim gibi çalışamadığım için ve bir YMM'nin bile çözemeyeceğini düşündüğüm vergi sorularını görünce sınava girmedim. Fakat soruların ne kadar basit olduğunu görünce sinir krizi geçirmemek için kendimi zor tuttum. Bukadar sorumsuzca davranan kişilere kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. İşimiz yoksa 3 ay daha stres yaşayıp çalışmaya devam edelim. Bunlar hangi hakka dayanarak insanların geçip kalmasına yönelik sınav hazırlıyorlar anlamıyorum. Vergiden kalan sayısı %80, maliyetten geçen sayısı %80-90 olacak. Bu ne kadar aptalca bir durum, vergiden kursa gittim, kitapları resmen ezberledim ve sadece uygulama çıktı. Dersane hocaları bile bu durumu kestiremiyorsa biz nasıl yapacağız. Yok kaptıkaçtı, yok indirimli kurumlar vergisi. Bu kadar dandik ve özensiz soruların hazırlandığı ve bu kadar sorumsuzca, fütürsuzca insanların hakkının yenildiği başka bir kurum bilmiyorum. Sanki 3-4 sınav milleti süründürüyorlar, sonrada gönlünü alıyorlar. Böyle olmaz, insan gibi, adam gibi soru hazırlanacak çalışan insanda hakkının karşılığını alacak. Piyasada 50 TL'ye defter tutturan, serbest muhasebecileri mali müşavir yapan sistem, kalkmış utanmadan, sıkılmadan meslek hukukunda etikten bahseder oldular. Şuan içimdeki nefreti anlatmaya kelimeler yetmiyor, İNŞALLAH insanların hakkını böyle fütürsuzca yiyenler, cezalarını en ağır şekilde çekerler.