4 aralık maliyet muhasebesi hakkında

Ynt: 4 aralık maliyet muhasebesi hakkında

gelir tablosu bilanço reeskont tanımlarını ehh kendi çapımda yaptım
yani tam kitabi cümlelerde değilde anlaşılacak şekilde yazdım
yevmiyelerimi yaptım ama açılış bilançosundan sonraki reeskontlarımda sorun var e yine de yevmiyelerimde de yanlış olanlar çıkacaktır
kebirlerimi yaptım kapattım
o kadar
50 alırmıyım acaba yaa :(

mrhaba bende tanımları söyle böyle yazdım.reeskont tanımınada bı iki cumle yazdım borç ve alacak senetleri reeskont kaydını yaptım örnek olarka.
yevmiye kayıtlarının tamamını yaptım gelir tablosu bilançoyuda yaptım
fakat ben karı 48,000 tl buldum son hakkımdı 50 verirlermi acaba

size verirler ama bana 50 verirler mi bilmem :(

arkadaşlar benm, görmedim sınav telaşıyla..ben açılışta verilen rakamlarda reeskont kayıtları yapıcak bir hesaplar görmedim..Allah Allah...karımda 8000 tl ama bilanço tutmadı toplamda öle bıraktım.maliyetten 2 soruyuda yaptım. yalnız 1.soruda herşeyi yaptım formüller işlemler ayrıntılı olarak sadece bölerken gözüm aldanmış 9000 e bölmüşüm birim maliyette ve rakamlarım 5 - 4 - 4,6 çıktı 0 vermez değilmi o soruya.

nefesini__tut ' Alıntı:
arkadaşlar benm, görmedim sınav telaşıyla..ben açılışta verilen rakamlarda reeskont kayıtları yapıcak bir hesaplar görmedim..Allah Allah...karımda 8000 tl ama bilanço tutmadı toplamda öle bıraktım.maliyetten 2 soruyuda yaptım. yalnız 1.soruda herşeyi yaptım formüller işlemler ayrıntılı olarak sadece bölerken gözüm aldanmış 9000 e bölmüşüm birim maliyette ve rakamlarım 5 - 4 - 4,6 çıktı 0 vermez değilmi o soruya.

abicim açılışta reeskont kaydı falan yok tanım sorusunda reeskont sorduya orda açıklama yapmıştır arkadaşlar o yüzden diyorlardır. kar 8.000 tl çıkıyor doğru bende 610 satıştan iadeler kaydı vardı ondan sonra 153 b 621 a kaydı vardı bende onu atlamışım o yüzden ne kar çıktı ne zarar :) ben de bilanço tutmadı ama yevmiyeler de falan çok yanlışım yoktur geçerim diye tahmin ediyorum inşlallah en azından 50 verirler herhalde maliyet 1. soru tam olarka doğru ordan 50 yi aldım mı geri vergi kalıyor

arkadaşlar bir konuda bir yanlışlık var sanırım bazı arkadaşlar açılış kaydından sonra reeskont kayıtları yaptım diyor. ben reeskont hesaplanacak birşey görmedim ben mi yanılıyorum acaba bu konuyu bi çözelim lütfen açılıştan sonra sadece 590 b 570 a kaydı vardı o kadar

friko1907 ' Alıntı:
nurbanu ' Alıntı:
bence finansal dan geçersin arkdaş
daha önce kar yerine zarar çıkarını bile geçirmiler.inşlalah geçerisn

maliyet ne olur nurbanu sence 1.soru tam oalrak doğru ve puanı 50 bi aksilil olma ihitmali varmı sence

valla ben korkumdan maliyete girmedim ama , bu komisyonun notu nasıl dır ki , basit sordu diyorsunuz o halde geçirir.
geçen dönem de ki arkadaşalr notu çok kıt adamın ,cimri bayağı demilerdi. moral bozmak gibi olmasında.inşallh geçerisniz ya hem de60 alıp:))
siz bana akıl verin maliyete nereden çalışayom. benm 2,5 yaşında çocuğum var .işyerinden geç çıkıyorum.dershanale rateş pahası ben ne ypayım.
vergi-maliyet -analiz-meslek hukuku kaldı zannımca.
bu sınavda çünkü sadece denetim-hukuk ve finansala giridmilk giridğim de zaten hukuktan geçmiştim. bu 2. girişim sınava
sizce ben ne yapayım

ozturkadem ' Alıntı:
mrhaba bende tanımları söyle böyle yazdım.reeskont tanımınada bı iki cumle yazdım borç ve alacak senetleri reeskont kaydını yaptım örnek olarka.
yevmiye kayıtlarının tamamını yaptım gelir tablosu bilançoyuda yaptım
fakat ben karı 48,000 tl buldum son hakkımdı 50 verirlermi acaba

kağıdım altına son hakkım yazdınız mı, öyle yapmak gerkiyormuş diye duydm da

friko1907 ' Alıntı:
ben şimdiye kadar bütün sınavlarımı evde çalışarak verdim 3 dersim vardı düne kadar maliyet ve finansal geçerim diye düşünüyorum sadece verdi kalıcak hepsi bittiğinde notlarımı vereceğim lazım olan kişilere maliyet için bir yorum gelmemiş :)
maliyet dershane mi evde mi çalıştınız ?

Arkadaşlar az önce maliyet muhasebesi sorularına baktım ve bu sınavı düzenleyenlere bir kere daha beddua ettim. Temmuz sınavında 3 dersten geçtim, Bu sınavda maliyet muhasebesine istediğim gibi çalışamadığım için ve bir YMM'nin bile çözemeyeceğini düşündüğüm vergi sorularını görünce sınava girmedim. Fakat soruların ne kadar basit olduğunu görünce sinir krizi geçirmemek için kendimi zor tuttum. Bukadar sorumsuzca davranan kişilere kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. İşimiz yoksa 3 ay daha stres yaşayıp çalışmaya devam edelim. Bunlar hangi hakka dayanarak insanların geçip kalmasına yönelik sınav hazırlıyorlar anlamıyorum. Vergiden kalan sayısı %80, maliyetten geçen sayısı %80-90 olacak. Bu ne kadar aptalca bir durum, vergiden kursa gittim, kitapları resmen ezberledim ve sadece uygulama çıktı. Dersane hocaları bile bu durumu kestiremiyorsa biz nasıl yapacağız. Yok kaptıkaçtı, yok indirimli kurumlar vergisi. Bu kadar dandik ve özensiz soruların hazırlandığı ve bu kadar sorumsuzca, fütürsuzca insanların hakkının yenildiği başka bir kurum bilmiyorum. Sanki 3-4 sınav milleti süründürüyorlar, sonrada gönlünü alıyorlar. Böyle olmaz, insan gibi, adam gibi soru hazırlanacak çalışan insanda hakkının karşılığını alacak. Piyasada 50 TL'ye defter tutturan, serbest muhasebecileri mali müşavir yapan sistem, kalkmış utanmadan, sıkılmadan meslek hukukunda etikten bahseder oldular. Şuan içimdeki nefreti anlatmaya kelimeler yetmiyor, İNŞALLAH insanların hakkını böyle fütürsuzca yiyenler, cezalarını en ağır şekilde çekerler.

Her dönem silkeleyen bir ders tespit edip bir süre dut gibi milleti silkeliyorlar ve bunu önceden kestirmek mümkün olmuyor.Belkide ders seçip çalışılmasını önlemek sınavlar için bu sistemde yapılıyor(iyi niyetle düşünürsek :) Herkese başarılar.

nurbanu ' Alıntı:
maliyetten ders notu var mı acaba arkadaşlar evde çalışıp bu dönem girmek istiyorum. bu aralık sınavında maliyete çalışmadım diye girmedim. evde çalışıran acaba hallederbilir miyim sizce
önüm dedaha 3 snav var ve ben bir kere giridm.ama dershaneye gtmeye vaktim yok . beni rahat yönlendirecek bir imkan var mı acaba sizde ? maliyet ve vergi. malesef çok uğraştım ama göz göre göre vergiden geçemedim ya . tüm önerileninizi bekliyorum. teşekkürker

çalıştığım notları gönderebilirim, burdan yada özelden mail adresini verirsen,notları paylaşırım. evet sınav çooooook kolaydı ama ben daha önceki zorlara girmiş ve yeterince gözü korkmuş biri olarak maliyeti hatim ettim, zor gelsede çalışmamla üstesinden gelecektim eminim :)) benim en son maliyet kalmıştı allah ın izniyle oda bitti :D

arkadaşlar çok çok afedersiniz reeskont sonra demişim kafamda bir dünya şey aynı anda düşünürken karıştırmışım bide gizli yazıyorum vs.. önce diyecektim tanımını yaptım
kayıt kısmını göstermede sorunum var
açılıştan sonra da 570 590 kaydımıda yaptım
yevmiyeleriminde çoğu doğru kebirlerinde ama korkuyorum 50 gelirmi diye

hayrılı olsun ruhsatınız,darısı bizlerin başına olsun:)bu dönem hem vergi hem meslektede değişiklik var....en güvendiğim dersim meslek hukukuydu ama ters köşe yaptı...

Arkadaşlar herkese merhaba,

Son maliyet sınavına giren arkadaşlardan biri sınav sorusunu scan edip burada paylaşabilirmi acaba? Oda soruları çok geç açıklıyor, bir an evvel çalışmaya başlamak lazım.

Teşekkürler.

bence son sınavı baz almayın derim. çok kolaydı yığılma olduğu için bilerek kolay sorup yığılmayı erittiler. Son iki sınavdırda vergiden yığılma oldu.

arkadaşlar bende 3-4 aralıkta sınava girdim ilk kez heyecandan ölmek üzereydimm 1 sorunun saddece 2 si doğru
dağıtım sorusundada hepsi doğru hesaplamalar fln fakat en son dağıtım tablosunda 2 kere toplamışım yani a yı 53750 b yide 46250 yazmışım sizce maliyetten geçermiyim ???

YUBUCU ' Alıntı:
arkadaşlar bende 3-4 aralıkta sınava girdim ilk kez heyecandan ölmek üzereydimm 1 sorunun saddece 2 si doğru
dağıtım sorusundada hepsi doğru hesaplamalar fln fakat en son dağıtım tablosunda 2 kere toplamışım yani a yı 53750 b yide 46250 yazmışım sizce maliyetten geçermiyim ???
merhaba yubucu.normal şartlarda bırakmaya niyeti olmayan biri 1.soru 50 puan ise a)12,5 b)25 c)12,5 puan verir dersek en kötü ihtimal 1.sorudan 25 puan alman lazım.fakat ikinci soruda bence hocanın gözü direkt a ve b şıklarının maliyetlerini arayacaktır.seni üzmek istemem ama durum böyle.çünkü aralık sınavı dahil 5 kez maliyet sınavına girdim ve sonunda bende bu kanaat hasıl oldu.neden dersen cevap kağıdını okurken mutlak doğruyu arıyor gözleri kısaca değerlendirme yaparken olayı robota bağlıyor hoca şıklardaki mutlak doğru varsa tam puan ama yaklaşık bir değer yazdıysa sıfır puan veriyor.belki canınızı sıktım bunları söylemekle ama maalesef bunlar gerçek.son hakkınız değilse çok çok sıkı çalışın maliyete.