%5 İndirimden Yararlanma

Üyelik
23 May 2009
Mesajlar
4
Konum
istanbul
Merhaba
nisan 2009 e-bildirgemi süresi içinde verdim fakat verirken 5510 sayılı kanun ibaresini seçmeyi unuttum. bu durumda bildirgemi iptal edip indirimli seçerek bildirme şansım varmı?
Diğer bir sorumda işyeri açılışım 01.04.2009 tarihli yani ilk bildirgem bu indirimden yararlanma şansım varmı?

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Ynt: %5 İndirimden Yararlanma

iptal edebilirsiniz tabi, ama unutmayın pazartesi son gün. yanlızca fazladan 12,50 TL damga verginiz çıkar, diğer sorunuz ; ilk bildirgenizde de teşvikten yararlanabilirsiniz 2.ayı beklemenize gerek yok, iyi günler..
 
Ynt: %5 İndirimden Yararlanma

ilave olarak, ilk bildirgeyi iptal ettiğiniz zaman, damga vergisi iptal olmayacağı için yeni bildirgenizi, borcu var diye kabul etmeyebilir. etmezse önce önceki damga vergisi borcunuzu yatırıp tekrardan gönderebilirsiniz.
arada fazla bir farkta yoksa, yani bir işçi asgari ücretli ise, 33,30 indirimi var 12,50 damga vergisi, 20 tl için uğraşmayıp, bir sonraki aydan itibarende kanundan yararlanabilirsiniz
 
Ynt: %5 İndirimden Yararlanma

Arkadaşlar,bu aralar bazı borçlu firmalarıma bakıyorum bunlarda %5 lik indirimi kabul ediyor.Borç dökümüne bakıyorum geçen ayın primi borç görünüyor ama indirimli seçtiğimde borcun var demeden bildirge ekranı geliyor.Bununla ilgili herhangi bir genelge yayınlandı da bizim mi haberimiz yok.Böyle bir olay yaşayan var mı?
 
Ynt: %5 İndirimden Yararlanma

SGK için hava hoş. Borcunuz var iken %5 ind yararlanarak verirseniz bir süre sonra iptal/asıl uğraştığınıza mı yanacaksınız faizi ile birlikte ödeyeceğiniz paraya mı? kesilme ihtimali olan ipc cabası. SGK ister ise defter kayıtların hatalı olmasından ipc kesebilir.
 
Ynt: %5 İndirimden Yararlanma

Haklısınız o yüzden tereddüte düşüyorum,indirimden faydalandırayım mı yoksa olduğu gibi mi vereyim.
 
Ynt: %5 İndirimden Yararlanma

Her ne kadar sgk borç gözüksede elinizde zamanında ödediğinize dair dekont var ise tereddüt etmeyin. Zira bankaların yaptıkları tahsilatların sgk aktarılması ve gözükmesi zaman alabiliyor.
 
Üst