50 Üzeri İşçi Engelli Çalıştırılması

stajer611

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Ağu 2012
Mesajlar
261
Konum
ANKARA
Firmanın işçi sayısı 60 ı buldu. Fakat firma inşaat firması olduğu için 4 ayrı dosyası mevcut, işçilerden 20 tanesi aynı anda 2 dosyadada gözüküyorlar. Bu şekilde oluncada işçi sayısı 60 ı bulduğu için engelli işçi çalıştırılması gerekir mi? Yoksa herhangi bir uyarı geldiğinde gerçekte 30-40 ayrı işçimiz olduğu bunların 20 tanesi aynı anda 2 veya 3 dosyamızdada görünüyor dersek engellei işçi çalıştırma olayından kurtarırmıyız.

Teşekkürler.
 
engellei işçi çalıştırma olayından kurtarırmıyız demişsiniz çok da ayıp etmişsiniz kurtaramazsınız engelli işçi çalıştırmak zorundasımız
 
Ayıp bunun neresinde gerekmeyecek bir durum olursa neden boşu boşuna engelli işçi çalıştıralım. Neden bir ayıp olsun çalıştırmama isteğimiz.?

Bizim gerçekte 30 işçimiz varsa ve 2 dosyada da bu işçiler ayrı ayrı çalışarak 60 işçiyi tamamladığından 50 sayısını geçmişse bu durumun engelli işçi çalışması kapsamında olup olmadığını sorgulamak neden ayıp olsun?
 
Son düzenleme:
İş kanunu 30.maddesi sorunuzun net yanıtıdır.

ENGELLİ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU

Cevabınız için teşekkürler.
Bu kısma daha öncede bakmıştım. Fakat benim sorumun net yanıtı değil gibi. Zira burada aynı il içerisinde işçi sayıları toplamda 50 ve üzeri olduğunda mecburiyetten bahsediyor. Tamam burada hemfikirim. Fakat bizim durumumuz şöyle: Örneğin

30 işçimiz var bu 30 işçi aynı danda hem A işyerinde hemde B işyerinde (15 gün birinde 15 gün diğerinde) göründüğünden işçi sayımız 60 oluyor. Bu işçi sayısındaki amaç gereçekte 50 insanı, 50 bedeni anlatmak istemiyor mu? Bizde ise 30 gerçekte insan beden var?
 
bir gün engelli olursan anlarsın ne demek engelli işçi çalıştırmak istemiyoruz allahmısınız siz?
 
tövbe estağfirullah tövbe
sn.annika
engelli kardeşlerimiz yönünden hassasiyetinize saygı duyarım,(iletizi "bir gün engelli olursan anlarsın,ne demek engelli işci çalıştırmak istemiyoruz?"demeniz daha uygun olur du)
bendeniz vakti zamanında belki 10 yıl süreyle "down sendrom" lu kardeşimizi idare ettim,ne zaman yanıma gelse onunla oturdum, çay, kahva içtim, muhabbet ettim,biz toplum olarak da engelli kardeşlerimizi severiz,saygı duyarız,hürmette kusur etmemeye çalışırız,mevzuatımızda bu kardeşlerimiz için istihdam zorunluluğu,diğer mevzuatlar yönünden de sanırım pozitif düzenlemeler sözkonusudur.
Bu kardeşlerimiz için yasal ve toplumsal yükümlülüklerimizi en iyi şekilde ve zamanında yerine getirmeliyiz.
Kardeşlerimizin hepsine Allah dan acil şifalar,yakınlarına sabırlar dileriz.
 

Benzer konular

Üst