5510'a göre primleri 10.ayda mı,11.ayda mı hesaplayacağız..

accounter

Katkı Sunan Üye
Üyelik
7 Tem 2005
Mesajlar
204
Konum
İstanbul
merhaba arkadaşlar her tarafta bi belirsizlik hakim..kafamdaki sorular şunlar en önemlisi..Bildiğiniz gibi isteğe bağlı prim oranları ve bağkur primleri değişti. Şimdi yeni sisteme göre ekim/2008 dönemi olarak dikkate alıp kasım sonuna kadar ödeyeceğimiz primlerimi yeni sisteme göre yatırmalıyız,yoksa ekim sonuna kadar yatacak olan primlerimi yeni sisteme göre hesaplayarak yatırmalıyız,çıkaramadım..
bir ikincisi elden ödediğimiz şirket ortaklarına ilişkin yüzde 10 luk sgdp yüzde 12 oldu ama maaşlarının yüzde 12'si ondada artık elden yatırlmayacağı maaşlardan kesileceği söyleniyor ama hiç bi gelişme yok şuanda yatırcakmıyız keseceklermi hiç bi çalışma tebligat vs yok..nedir bu belirsizlik..bi kaç ay sonra gecikme cezzasıyla istemelerinden korkuyorum bunları..

bir de şu konu hakkındaki yorumlarınız nedir..işyeri personelleri arasında en fazla brüt ücreti alan sözleşmeli işyeri hekimi bağkurun prime esas kazancını belirlerken işyeri hekimide dikkate almalımıyım sizce çünkü açıkca bordrodaki en yüksek maaşı alan çalışandan az olamaz diyor,ama işyeri hekimini çalışan olarak kabul etmelimiyiz,fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
 
Ynt: 5510'a göre primleri 10.ayda mı,11.ayda mı hesaplayacağız..

belki çok temel bir soru olabilir ama kimsenin bi yorumu yokmu yaw.. :) Yoksa yorum yazılcak kadar kayda değer bulmuyormu kimse..
 
Ynt: 5510'a göre primleri 10.ayda mı,11.ayda mı hesaplayacağız..

87 nci maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen yükümlüler, her aya ait primlerini takip eden ayda Kurumca belirlenecek günün sonuna kadar Kuruma öderler. Bu kişiler primlerini en fazla 360 günle sınırlı olmak üzere peşin olarak erken ödeyebilir. Erken ödeme halinde erken ödenen her gün için 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usûlü Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesine göre erken ödeme indirimi hükümleri uygulanır. Ancak yapılan erken ödeme indirimi, prime esas kazançtan indirilmez. Erken ödemede sigortalılık süresi, sigorta priminin ait olduğu her ayın ilk gününden itibaren, prim ödeme gün sayısına dahil edilir. Erken ödeme yapılan ve prim ödeme gün sayısına dahil edilmeyen sürede isteğe bağlı sigortalılığın sona ermesi halinde, sigortalılık süresinden sayılmayan günlere ait primler ilgililere iade edilir.
 
Ynt: 5510'a göre primleri 10.ayda mı,11.ayda mı hesaplayacağız..

sgdp için ise ben banka yoluyla yatıracağım bu ay.
 
Ynt: 5510'a göre primleri 10.ayda mı,11.ayda mı hesaplayacağız..

Merhaba ;

Sn murat5701 ; sorulan soru ile bu yanıtınızın ilgisini pek anlayamadım.

Sn accounter , forumda birkaç kez görüşülen bu konu ile ilgili çok net açıklamalar olmadığı için yanıtlanamıyor.
 
Ynt: 5510'a göre primleri 10.ayda mı,11.ayda mı hesaplayacağız..

mükellefin aldığı maaşın % 12 si
 
Üst