fonradar

5921 Sayılı Kanunu

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,862
Konum
İstanbul
Merhaba

İşsizlik parası alan birini işe aldığımızda, sigorta prim teşviğinde faydalanabiliyor muyuz ? Bu kişi ortalama kişi sayısının üzerinde mi olması gereklidir ?

Teşekkür ederim
 
4447 Sayılı Kanunun 50 nci Maddesinin Beşinci Fıkrasında Öngörülen Teşvikten Yararlanma Şartları

4447 sayılı Kanunun 50 nci maddesinin beşinci fıkrasında öngörülen sigorta prim teşvikinden yararlanılabilmesi için;
Sigortalılar yönünden;

  • 01/10/2009 veya sonraki bir tarihte işe alınmış olması,
  • İşe giriş tarihi itibariyle işsizlik ödeneği almaya hak kazanmış olması,
İşyerleri yönünden;

  • Sigortalının işe alındığı tarihten önceki aydan başlanarak son altı aylık dönemde aylık prim ve hizmet belgelerinde bildirilen ortalama sigortalı sayısına ilave olarak işe alınmış olması,
  • İşsizlik ödeneği almaya hak kazanmış olan sigortalının, işsizlik ödeneği almaya hak kazanmadan önce son çalıştığı işyeri haricindeki bir işyerinde işe başlamış olması,şartları ile maddede öngörülen diğer şartların birlikte gerçekleşmiş olması gerekmektedir.

Sigorta Primi Teşvikinden Yararlanılacak Olan Süre

4447 sayılı Kanunun 50 nci maddesinin beşinci fıkrasında öngörülen sigorta prim teşvikinden, kapsama giren her bir sigortalı için, işe alındığı tarihten, hizmet akdinin devam etmesi kaydıyla işsizlik ödeneğinin kalan süresince yararlanılabilecektir. Başka bir ifade ile işsizlik ödeneğinden yararlanılmaya hak kazanılmış kalan süre, aynı zamanda bu sigortalı için 15921 sayılı Kanun numarası seçilmek suretiyle düzenlenecek aylık prim ve hizmet belgesindeki prim ödeme gün sayısı kadardır.
 
Üst