6111 Haksız Yararlanma

Üyelik
8 Ara 2014
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Evde Yaşlı bakımı çerçevesinde Babamın yanında Türkemn uyruklu bir kişi çalıştırıyorduk. Bu kişi için 6111 teşviğinden yararlandık. Yaşlaşık 10 ay sonra bu kişi ülkesine geri döndü. Hem çalışma izninin iptalini bildiridik hemde sgk dan işten çıkışını..
Daha sonra başka bir Türkmen uyruklu kişi için çalışma bakanlığından izin alıp, sgk kaydını yaptırıp 6111 teşviğinden yararlanarak primlerini ödemeye başladık.
Geçen ay için e-bildirgeden tahahkkuk yaptırmaya kalktıgımızda "6111 den haksız yararlandığınız tespit edilmiştir" uyarı mesajı gelmektedir.

Konuyla ilgili görüşlerinizi rica ederim.
Saygılarımla,

Akın Küşümler
 
Çıkan ile giren arasında 6 aydan fazla süre var mı? Yok ise 2. giren kişi için ort 1 olacağı ve 2. kişi olarak çalışmadığı için teşvikten yararlanamaz. (Bahse konu bu 2 kişiden başka çalışan olmadığı varsayımı ile)
 
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

iki işçi arasında 6 ay süre bulunmuyor. Yeni işe aldığımız kişiyi çalışma bakanlığına başvuru ve neticesi kadar bir süre sonrasında sigorta işlemlerine başlattık. Ve yine yeni sigorta geçmişi olmadığı için yararlanıldığını düşündük.
Bu durumda bir ceza fark vs. ödememiz mi gerekcek. Buun için bizim başvuru yapmamız gerekir mi yoksa sgk zaten bir tutar tahukku edip bildirir mi ?
 
Bağlı olduğunuz SGK müd. görüşmelisiniz. Sizden 6111 teşvik nolu bildirimleriniz için iptal ve hiçbir teşvikten yararlanılmayan şekilde asıl bildirge isteyeceklerdir. Kesilecek ipc ve yararlandığınız teşvikler cezası ile birlikte ödemeniz gerekir. 11/2014 bildirimini tahakkuk ettirmeden bu işleri tamamlarsanız 5 puan ind. teşviğinden yararlanarak verebilirsiniz.
 
Sadece kanun iptalinde ipc çıkmıyor.Yararlanılan indirim tutarını geri alıyorlar faiz uygulayarak o kadar.
 

Benzer konular

Üst