Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Atılgan2 ' Alıntı:6111 sayılı kanuna göre nakit fazlası işlemlerde 689.hesabı kullanacağız
kurumlar vergisi verilirken (kasa fazlası bölümünde belirttiğimiz kanunen kabul edilmeyen gider tutarı)689 hesaptaki tutar Vergi hesaplamasında matrah a ilave edilecek mi
ZİNDAN ' Alıntı:689 rakamı kurumlar vergisini etkilemez.
689 daki rakam Gelir tablosunda Zararı artırır, Kurumlar Beyannamesinde de tersine zararı azaltarak kara geçirir.Birbirlerini nötrlerler yani.
Bir etkisi olmaz.Kasa düzeltmesini yapabilirsiniz, çekinmeyin.
Tek sıkıntı raporlarda şirket zarar etmiş gözükür, bankalara felan bunu açıklamak zor olabilir, pek anlamazlar...
Atılgan2 ' Alıntı:cevaplarınız için teşekkür ederim ama özür dilerim net anlamadım
kurumlar vergisi kar veya zarar çıksa da 689 hesaptaki bu düzeltme tutarı kanunen kabul edilmeyen giderler şekli itibari ile ilave edilecek ise
yani 2.000.000 tl kasa düzeltmesi var ise geçici veya kurumlar da bu düzeltme farkının %20 si hesaplanacak gibi anladım ben
örnek
zarar = 5.000 olduğunu kabul edelim
100-131 düzeltme de 100.000tl --> 689
-5000 + 1.000.000(kanunen kabul edilmeyen gider) = 995.000 * %20(KV) = 199.000 ödeme
bu ödeme bu şekilde midir