fonradar

6111 Sayılı Teşvik. Çalışırken Mesleki Eğitim Belgesi Alanlar

kenanacur

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Kas 2006
Mesajlar
203
Konum
izmir
Merhabalar Sayın Meslektaşlar;

Bildiğiniz üzere sgk teşviklerinde şu an popüler olanlardan biri 6111 bu kanunun ç bendini çözemedim. Çalışmakta iken mesleki eğitim belgesi alan işçiler için 12 süreyle teşvik uygulanır diyor. buradaki sorum. İşveren tarafından olan şartlarda son 6 aylık ortalamaya ilave işçi olması kavramı bu maddedeki çalışırken mesleki eğitim belgesi alan işçilerde uygulanamıyor ve bu şart değil doğrumu anlıyorum

Yani benim çalışanlarıma mesleki eğitim belgesi aldırırsam bu belgeyi alanlara 12 ay teşvik alabiliyor muyum?

:) Bilgisine güvendiğim bir kaç arkadaşım yanıtlayamadı. Yardım rica eder teşekkür ederim.
 
Diyelimki Şubat 2014 döneminde 1 kişi işe aldınız.Tüm şartları sağladı ve teşvikten yararlanmaya hak kazandı.Örneğin bu kişinin teşvikten yararlanma süresi 24 ay olarak belirlendi sistemde.Yani bu kişi Şubat ayından itibaren 24 ay yararlanacak teşvikten.Ancak bu kişi teşvikten yararlanırken Ağustos 2014 döneminde mesleki yeterlilik belgesi aldı.Bu sefer teşvikten yararlanma süresi 36 aya çıkar.

İşe alındığı zaman bu teşvikten yararlanmaya başlamış olması gerekiyor.Eğer bu teşvikten yararlanmayan bir kişi belge alırsa teşvikten yararlanmaya başlaması söz konusu olamaz.

Birde sürenin 12 ay daha uzaması için belgeyi aldığı sektör ve işte çalıştırılması gerekiyor.Aşçılıkla ilgili mesleki yeterlilik belgesi alan bir kişiyi şoför olarak çalıştırırsanız teşvikten yararlanamaz.
 
Emrah Bey, Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Acayip işimi gördü :)

Sağolun...
 
Son olarak bunu netleştirebileceğimiz daha açık bir yönetmelik falan yok değil mi? Ç bendinde teşvikten yararlanmakta iken mesleki belge alan değilde Çalışmakta iken mesleki eğitim belgesi alan ifadesini kullanıyor. Kafam karıştı biraz.
 
Mesleki yeterlilik belgesi sadece yararlanılacak süreyi arttırıyor.Söylediğiniz gibi madde biraz eksik yazılmış farklı anlamlar çıkıyor.Düzgün bir açıklama getirilmemiş.Ancak şöyle düşünün.Bu teşvikten yararlanmak için diğer bir sürü şart var.Bu şartları sağlayıp işe alınan bir kişi için geçerli konuştuğumuz olay.Sadece mesleki yeterlilik belgesi alan ama diğer şartları taşımayan bir kişinin bu teşvikten yararlanması mümkün değil.
 
Tamamdır. Üstad zaten paket istihdamı arttırıcı teşvik diye geçiyor. Mantığına aykırı. Teşekkür ettik tekrar.
 

Benzer konular

Üst