6111 Tapu Harcı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan özlem...
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

özlem...

Katkı Sunan Üye
Merhaba,
Tapu harçlarının eksk beyan edilmesi halinde 6111'den yararlanmak istiyoruz. Nereye nasıl başvurucaz? Bilgisi olan var mı?
Teşekkürler

Ynt: 6111 Tapu Harcı

Bu tapu harçlarının bağlı olduğu özel vergi dairesi vardır. Versaset intkal , tapu vb harçlar.
Örneğin İstanbulda anadolu yakasında "RIHTIM" var.

Merhaba,
Daha öncede sormuştum ama sanırım eksik sormuşum. Tapu harçları ile ilgili pişmanlıkla beyanname vermek istiyorum. Daha önce bu şekilde işlem yapan arkadaşlarımız var ise yardımcı olabilir mi? Teşekkürler

Nasıl yapacağım hakkında bilgi verir misiniz? Vergi dairesi ile görüştüm. Tapuya yönlendiriyor,tapuda vergi dairesine.

Harçlar beyan edilmiş mi. Yani tapu işlemi yapılmış ise rayiç bedel üzerinden
Matrah arttımı için 6111 dilekçesi vereceksiniz. Peşin öderseniz sadece ana parayı ödeyeceksiniz.
Ya da taksitli seçenek yapacaksınız

Harçların bir kısmı rayiç bedelin altında ödenmiş.Bir kısmıda rayiç bedelin üstünde. Biz,bize daha sonra borç tebliğ etmesinler diye şimdiden nasıl matrah arttırımı yapmışsak aynı şekilde tapu harçları ile ilgilide işlem yapmak istiyoruz. Vergi dairesi ile görüştüğümde tapu harcı ile ilgili borç olmadığını söylüyorlar. Tapu ile görüştüğümde de o yıllara daha bakmadım belki ileride gelir şeklinde konuşuyorlar. Ben bu işlemi vergi dairesinde dilekçe ile başvurucam. Ama ortada borç olmadığı için neyi taksitlendiricez ya da neyi ödeyeceğiz bilmiyoruz. Arttırımıda neye göre yapacağız?Matrah arttırımında kdvlere bakıyoruz ama bunda neye bakıcaz?

İşlemlerden alınan harç tutarları belllidir. Tapu dairesi 5 sene için tarh yapıyor doğru. Siz işlem başına
alınan miktarı tek tek rayicer göre yükseltebilrisniz.

Yani ben vergi dairesine mi gidicem? Hangi dilekçeyi doldurucam?Uygualamada nasıl yapıcam?