6111 Teşvik Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tanufuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tanufuk

Katkı Sunan Üye
6111 no teşvik uygulaması hakkında bilgi paylaşımında bulunabilir misiniz?
teşekkürler.

Merhaba,
Firmamızın 6 aylık ortalama çalışan sayısı 430 kişidir. Mayıs ayı sonu itibariyle 6 kişi teşvikten faydalanmaktadır. Haziran 2016 ayında teşvik kapsamında kaç kişilik personel dahil edebilirim. Hesaplama nasıl yapılmaktadır. Paylaşımlarınızı rica ederim.

Dahil edemezsiniz. Dahil etmek için 428 kişinin üstünde eleman almanız gerekiyor.

Ayrıca eskiden beri teşvikten yararlanan kişileri de bir kontrol edin bence. Örneğin o kişileri aldığınız dönemde ortalama kişi sayınız 400 ise şuan 388 kişi olduğunuzdan dolayı eski olanlarda yararlanamaz teşvikten.

bu teşvik sıkıntılı bir teşvik işveren için güzellik yapacağım diye ilerde fark primlerle uğraşırsınız.6 aylık ortalama 428 iken yeni alacağınız kişi diğer şartlarıda taşımak şartıyla 429. kişi olarak yararlanır.birde teşvikten yararlanan kişi ayrılınca muhabbetleri var.

Merhaba,

arkadaşlar 01/01/2016 tarihinde giren bir personel 6111 sayılı teşvikten yararlanıyordu.

Şimdi ortalama sayısı düştü bu ay. 02/06/2016 tarihinde bir işçi daha girdi. 01/01/2016 da giren işçinin teşviği devam eder mi?

Süresi bitmedi ise, evet ortalamanın üzerinde ise tekrar yararlandırabilirsiniz.

Merhaba,

bir mükellefe yersiz teşvikten yararlandınız diye tebliğ zarfı geldi, içeriğinde işte prim ve hizmet belgesini bir ay içinde iptal/ek şeklinde düzeltiniz diyor.

ekine de hatamız olan ortalamadan az çalıştırılan dönemler yazılmış..

Ancak benim anlamadığım şu;

işyerinde bir işçi vardı. ekim-2015 döneminde işe girmişti.
işverenin çalışan sayısı Geriye dönük;

Eylül-2015........0 kişi
Ağustos-2015...0 kişi
Temmuz-2015...0 kişi
Haziran-2015....1 kişi
Mayıs-2015......0 kişi
Nisan-2015......0 kişi
Mart-2015.......0 kişi

ortalama 1 kişi çıkıyor sistemde..
ortalama 0 olması gerekmiyor mu?

anlayamadım ben bu işi.

Söylediklerinize bakılırsa dediğiniz gibi son 6 aylık ortalama 0 olması gerekiyor. Yani ekim ayında giren 1 kişi teşvikten yararlanabilir. Bağlı olduğunu SGK'ya giderek durumu açıklayın. Yanınıza o dönemdeki son 6 aylık prim ve hizmet belgelerini de alın. Memur ile görüşerek cezanın sebebini öğrenin.

Merhaba,

bir mükellefe yersiz teşvikten yararlandınız diye tebliğ zarfı geldi, içeriğinde işte prim ve hizmet belgesini bir ay içinde iptal/ek şeklinde düzeltiniz diyor.

ekine de hatamız olan ortalamadan az çalıştırılan dönemler yazılmış..

Ancak benim anlamadığım şu;

işyerinde bir işçi vardı. ekim-2015 döneminde işe girmişti.
işverenin çalışan sayısı Geriye dönük;

Eylül-2015........0 kişi
Ağustos-2015...0 kişi
Temmuz-2015...0 kişi
Haziran-2015....1 kişi
Mayıs-2015......0 kişi
Nisan-2015......0 kişi
Mart-2015.......0 kişi

ortalama 1 kişi çıkıyor sistemde..
ortalama 0 olması gerekmiyor mu?

anlayamadım ben bu işi.

Geriye dönük 6 ayın ortalaması hesaplanırken sigortalı çalışmamış aylar dikkate alınmaz. Sizin buradaki ortalamanız 1 dir. Dolayısıyla Ekim ayında giren sigortalı teşvikten faydalanamaz.

E-bildirgeden teşvikten yararlandığınız kişi için teşvik kontrolüne baktığınızda ort kaç kişi görünmektedir?