6183 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılan Tecil Hangi Durumlarda Bozulur ?

Merhaba üstatlar vergi dairesine olan borcumuzu 6183 sayılı kanun kapsamında tecil ettirdik. Tecil ödemelerinde sıkıntı yok fakat cari dönem yüklü miktarda tahakkuk eden vergi ödemelerini öderken bazen gecikmeler yaşayabiliyoruz. Hangi durumlarda tecilimiz bozulur bununla ilgili kısaca bilgilendirme yapabilir misiniz ? Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler.

Merhabalar vergi dairesiyle görüştüm . Cari dönem borcuna istinaden ödeme emri gelirse ödeme emrinin geldiği güne müteakip 5 gün tebliğ süresi, 10 gün haciz varakasına düşmesi ortalama 15 gün içerisinde (ödeme emrinin geldiği günden itibaren) o dönemin cari borcunun ödenmemesi tecili bozar şeklinde bildirdiler.
*6183 sayılı kanun kapsamında sgk prim ve cezalarının tecili ise 3 dönem prim borcu ödenmediği takdirde bozuluyor. Faydalı olması dileğiyle iyi çalışmalar ...

Merhabalar vergi dairesiyle görüştüm . Cari dönem borcuna istinaden ödeme emri gelirse ödeme emrinin geldiği güne müteakip 5 gün tebliğ süresi, 10 gün haciz varakasına düşmesi ortalama 15 gün içerisinde (ödeme emrinin geldiği günden itibaren) o dönemin cari borcunun ödenmemesi tecili bozar şeklinde bildirdiler.
*6183 sayılı kanun kapsamında sgk prim ve cezalarının tecili ise 3 dönem prim borcu ödenmediği takdirde bozuluyor. Faydalı olması dileğiyle iyi çalışmalar ...
Bilgi icin tesekkurler, ( Ayrica kusura bakma ben bu soruyu gozden kacirmisim), ancak tekrar 6183 48 maddeye gore tekrar yapilandirma yapabilirsin