657 4-b Sözleşmeli Personeli İstifası Ve Kullanamadığı Yıllık İznin Ücreti

Üyelik
6 Ağu 2013
Mesajlar
1
Konum
MANİSA
Merhabalar
657 sayılı kanunun 4- b maddesine göre çalışmakta iken başka kuruma yerleşmem yapıldığı için istifa ettim . Istifa ettiğim esnada 20 gunluk yıllık iznimi kullanamamıştım. Bana bu konuda istifa ettikten sonra kullanılmayan yıllık izin ücretini hesabıma yatırmak zorundalarmı.
09 / 07 / 2013 tarihinde istifa ettim . Maaşımın 15 temmuza kadar olan kısmını iade ettim. Istifamı komisyon 10 temmuzda kabul ediyor ve 9 temmuzdan geçerli olmak üzere . Personel sorumlusuda istifaonayı gelene kadar çalışıyor olmalısın diyerek bana 20 günlük izin kağıdı imzalattı 10 temmuzdan geçerli olmak üzere.
1 ağustosta ise e devlete hizmet bilgilerine baktığımda temmuz ayı full primi yatmış gözüküyor ve kazanılmış hak olarak 1173 tl gozukmesıne ragmen hesapta para yok ve sorumluya sordugumda para yatmış gibi gözüküyor ancak verilmiyor diyor maliyeye paranın geri iade dekontunu gözteriyor. 4857 sayılı kanunun 59. Maddesinin a fıkrasına göre kullanılamayan yıllık izinlerin ücretinin ödenmesi gerektği hükmü yer alıyor.
Bu durumda ne yapmam gerekıyor . Yardımcı olacaklara şimdiden teşekürler. (sgk iş ten ayrılma bildirgesindede bu paradan bahsediliyor).
 
İstifa etseniz dahi kullanmadığınız yıllık izin ücretinizin parasını alabilirsiniz.Tabi bunun için 1 yıllık çalışma süresini doldurmuş olmanız gerekiyor.
 
İmzaladığınız 20 günlük izin belgesi ücretsiz izin içindi sanırım.
Hak kazandığınız ama kullanmadığınız izniniz varsa, sn.retrieveld in de belirttiği üzere ayrıldığınızda ücretinin ödenmesi gerek.
Bu arada çalıştığınız kurum nedir,
 
Son düzenleme:
Üst