fonradar

687 Teşkili Personel Sgk Aylık Prim Gönderme Yapılacaklar

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,485
Konum
istanbul
Merhaba,
Aralık 2016 da işçi sayım 2 idi
1 nisan 2017 de bir işçi daha işe aldım
işçi teşvik e uygun son 5 aydır işsiz
İşçinin işe girişi diğer işçiler gibi yapıldı
şimdi nisan dönemi sgk verilecek
teşvikli sgk verebilmek için ne gibi işlemler yapmamız gerekiyor
sgk tahakkuku nu gönderirken 687 kanun seçmek yeterlimi yoksa başka işlem gerekir mi
Teşekkürler
 
e-bildirge ekranında bu teşvikle ilgili linki tıklayıp sorgulama yaptınız mı?
 
Merhaba,

687 sayılı kanundan faydalanan bir firmamız aynı zamanda 25510 sayılı kanundan da faydalanmakta. biz SGK bildirgesini verirken herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Firma tüm teşviklerden yararlandı. Fakat muhtasar beyannameyi verirken diğer teşviklerden yararlanamaz uyarısı verdi. Bu firma SGK teşvikinden faydalanırken gelir vergisi teşvikinden faydalanmasını istemiyoruz. Bunun için ne yapmalıyız? Böyle bir işlem yapabilir miyiz?
 
Aynı anda 2 teşvikten yararlanamazsınız. Ya 00687 ya da 25510 ikisinden birini seçeceksiniz. 25510 yatırım teşvik belgesi ile ilgili bir teşvikti yanlış hatırlamıyorsam.
 
Emrah Bey sgk da faydalanırken sıkıntı çıkmıyor. muhtasarda sorun oluyor. Luca kullanıyoruz. muhtasarda teşvikten faydalanmamak için ne yapmamız gerekiyor?
 
687 nin muhtasar teşviğinden faydalanmak istemiyorsanız luca personel kısmından personelin içerisinde diğer bilgiler kısmı var oraya girip en altta 4447 nolu kanunun 18.maddesindeki gelir vergisiteşviğinden faydalansın kutucuğundaki tik i kaldırmanız yeterlid
 
Aynı sorunla bende karşılaşmıştım. Bir defa 687 seçip kaydedince sonra kanunu değiştirsenizde gelir vergisi teşviğinden yararlanmaya devam ettiriyor bu sefer sorun oluyor. Ramazan beyin dediği işlemi yapmanız yeterli.
 

Benzer konular

Üst