Kılıfına uydururda ondan. Maalesef bizim bulabileceğimiz kılıf minareye baya bir ufak kalıyor. ;Dnurullahhacilar ' Alıntı:Doktor hasta öldürür.ceza almaz.avukat hata yapar ceza almaz.
...
kantay ' Alıntı:ANT Z
kardeşim dediğin gibi kontrol sistemi yok olsa bu olmazdı
ben zaten ödemem işten çıkıyorum zaten ben bi hesap yaptım doğrumu bakarmısın
9. ayın beyan süresi 05.11.2009 te bitti.
yani benim ilk ek sürem (9. aya 1000 tl kesilmemesi için) 20.11.2009 bu tarihe kadar verirsem ba bs beyannamesini 9. ay için 250 tl ceza kesilecek doğrumu
1000+1000+250=2250 tl toplam ceza kesilecek bunun 1/3 ü affedilecek mükellefe 1500 tl ceza ödemesi kalacak
bunun ardından beyannameyi verdğimiz günden sonra 15 gün içinde öderse ( yani ayın 20 sinden sonra 15 gün 05.12.2009 a tekabül ediyor doğrumu) 1/3 lük indirimden faydalanabilecek aksi takdirde bu süre geçerse 2250 tl olacak
bu yazdıklarım tam olarak doğrumu özelikle cezanın miktarı ve tarihler
bu yazdıklarım doğrumu
Hatalı bilgi. Daha öncede yazdığım ve başka bir forumdaşın eklediği bakanlık yazısında da belirtildiği üzere aynı ay için Ba veya Bs birini vermemek ile ikisinide vermemek arasında fark yok.ysnacar ' Alıntı:... fakat X 2 olacak yani 3000 TL ? BA ve BS için ayrı ayrı keser büyük ihtimalle.
...
T U R K O ' Alıntı:Hatalı bilgi. Daha öncede yazdığım ve başka bir forumdaşın eklediği bakanlık yazısında da belirtildiği üzere aynı ay için Ba veya Bs birini vermemek ile ikisinide vermemek arasında fark yok.ysnacar ' Alıntı:... fakat X 2 olacak yani 3000 TL ? BA ve BS için ayrı ayrı keser büyük ihtimalle.
...
Sayın TURKO'nun belirttiği sanırım koyu renkle belirtilen kısım.(5398 sayılı Kanunun 23'üncü maddesiyle eklenen fıkra Yürürlük; 21.07.2005) Elektronik ortamda beyanname verilmesi mecburiyetine uyulmaması halinde kesilmesi gereken özel usûlsüzlük cezası, beyannamenin kanuni süresinin sonundan başlayarak elektronik ortamda 15 gün içinde verilmesi halinde 1/4 oranında, bu sürenin dolmasını takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise 1/2 oranında uygulanır. Ancak, bu ödevlerin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esasların Maliye Bakanlığınca yapılan düzenleyici idari işlemlerle duyurulması halinde, ilgililere ayrıca yazılı olarak bildirilme şartı aranmaz. [4]