7020 Kanunla Taksit Başvurusu Sgk İçin İnternetten Yapılamayacak mı ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,479
Konum
istanbul
Günaydın
7020 kanun kapsamında işveren sgk borçlarının taksitlendirmesi için başvurular internet üzerinden yapılmayacak mı? Sadece elden mi yapılmalıdır? Elden sgk müdürlüklerine yapılacaksa örnek form hangisidir?
Teşekkürler
 
Sistemden de yapılacak muhtemelen ama daha devreye girmedi sistem biraz daha beklemek gerekiyor. Beklemek istemezseniz elden form doldurarak verebilirsiniz.
 
7020 sgk yapılandırmasına dair internet başvurusunu hangi modülden yapacağız? önceki yapılandırmalara dair modüller belirgin şekilde görünüyor ama 7020 için ilgili modülü göremedim ya da sayfa düzenini anlamadım.
 
Arkadaşlar sgk'nın yayınladığı genelgede e-sigorta yolu ile de başvuru yapılabileceğini yazıyor. Daha devreye girmedi ama sistem. Biraz bekleyin.
 
evet bugün açılmış görünüyor. peki ödeme planını, başvuru yapmadan göremiyor muyuz acaba? illa başvuru sonrası mı ödeme planı döküyor bize?
 
Başvuru yapmadan ödeme planı görünmez. Öncelikle başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurudan sonra borcunuz belirttiğiniz taksit sayısına göre hesaplanarak ödeme planı çıkacaktır.
 
teşekkür ederim. peki direkt kuruma başvuru esnasında form doldurmam gerekiyor sanırım. bir işverenin birden çok iş yeri için ayrı ayı formlar olarak, ikişer nüsha mı doldurulacak bilginiz var mı acaba? bunun yanı sıra ayrıca dilekçe yazmam gerekiyor mu?

kusura bakmayın ilk kez başvuru yapıyorum da..
 
teşekkür ederim. peki direkt kuruma başvuru esnasında form doldurmam gerekiyor sanırım. bir işverenin birden çok iş yeri için ayrı ayı formlar olarak, ikişer nüsha mı doldurulacak bilginiz var mı acaba? bunun yanı sıra ayrıca dilekçe yazmam gerekiyor mu?

kusura bakmayın ilk kez başvuru yapıyorum da..

Genelgede geçen madde aynen aşağıdaki gibidir,

4.9.1- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran işverenlerce aynı veya farklı illerde birden fazla iş yerinin bulunması halinde her bir iş yeri için ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerekmekle birlikte, başvuru süresi içinde bazı iş yerleri için yapılandırma başvurusunda bulunulduğu halde bazı iş yerleri için yapılandırma başvurusunda bulunulmadığı durumlarda, süresi içinde yapılan başvurusunu ilk taksit ödeme süresinin son günü olan 31/8/2017 tarihine kadar ispat ederek ve yazılı olarak başvuruda bulunmak kaydıyla, bu iş yerleri için de süresi içinde başvuruda bulunulmuş kabul edilerek işlemler sonuçlandırılacaktır.

Direk kuruma müracaat edecekseniz Ek: 1/a' da yer alan başvuru formu doldurulmak suretiyle iş yerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine müracaat etmeniz gerekmektedir.

Ek: 1/a formuna buradan sayfa 43 ve 44'ten ulaşabilirsiniz.
 
konu hakkında bilgisi olan varsa çok sevinirim. net bir bilgi edemedim şu ana kadar..

hali hazırda 6183 sayılı kanunun 48. maddesine göre yapılandırması devam kalan borçlar 7020 kapsamına giriyor denilmiş. fakat e-sgk üzerinden başvuru yaptığımızda nasıl belirteceğiz bunu başvuru formunda? zira başvuru sayfasında buna dair bir ibare olmamakla birlikte, başvuru sonrası aldığım çıktı-görüntüde 6183 ibaresi geçiyor konuyla alakalı olarak.. ayrıca sgk merkezine gitmemiz mi gerekiyor yoksa otomatik olarak 7020 kapsamına alınıyor mu o borçlarda?
 

Benzer konular

Üst