fonradar

8.000 TL Kira Tutarı 4 Kişiye Ödenirse BA da Gösterilir mi ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Kira tutarı 8.000 TL ancak kira 4 kişiye 2.000 TL şer olarak veriliyor
Bu durumda şirket BA formunda bildirim yapacak mıdır?
Kira tutarı 8.000 TL ancak 4 eşit kişiye ait olduğundan her birine ödeme 2.000 TL
Saygılar

Serhan Bey,

Her kişi ayrı ayrı değerlendirildiğinden ve brüt kira tutarı kişi başı 5.000 TL yi aşmadığından bildirime tabi değildir.

İyi akşamlar

Soru : Daha önce sormuştum farklı bir durumda ne olur şöyleki, Kira tutarı 8.000 TL ancak kira 4 kişiye 2.000 TL şer olarak veriliyor Bu durumda şirket BA formunda bildirim yapacak mıdır? Kira tutarı 8.000 TL ancak 4 eşit kişiye ait olduğundan her birine ödeme 2.000 TL Saygılar

Cevap : Ödenen kira 5.000 TL nin üstünde olduğu için Ba formuna yazılacak Kişi sayısının önemi yoktur.

İSMMMO nun cevabı şaşırdım cevaba??

Ba yada Bs icat oldu olalı bankaya yapmış olduğum kira ödemelerini bildirmedim, bildirmeyi de düşünmüyorum.

Oda şaşırmış galiba. her kişiye yapılan ödeme ayrıdır. Yani bir firma 4 ayrı kişiden değişik kiralamalar yapsa hepsini "kira " diye tek kalemde mi gösterecek

Son düzenleme:
Odanın verdiği cevap değişik yerlerden alınan x hammaddesin toplam değerinin 5.000 geçtiği için tüm firmaları bildir gibi bir şey olmuş ve yanlış cevap verilmiş.