Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bende zaten olağan genel kuruldan söz ettim. Olağanüstü genel kurul her zaman yapılabilir.
Huzur hakkı içinse yönetim kurulu kararı ile avans huzur hakkı ödersiniz ilk genel kurulun onayına sunarsınız.
sayın ngüroy
avans huzur hakkı ödemesi ile ilgili yönetim kurulunun karar alması mı gerekecek. yanlız bu huzur hakkı sürekli ödenecek. başka da bir gündem yok zaten . kararın tescili ilanı gerekir mi?
Madde 333 - Aksine esas mukavelede hüküm olmadığı takdirde idare meclisi
azalarına her toplantı günü için bir ücret verilir. Ücret miktarı esas mukave-
lede tayin edilmemişse umumi heyetçe tayin olunur.
Bende zaten olağan genel kuruldan söz ettim. Olağanüstü genel kurul her zaman yapılabilir.
Huzur hakkı içinse yönetim kurulu kararı ile avans huzur hakkı ödersiniz ilk genel kurulun onayına sunarsınız.
AVANS sözcüğüne dikkat çekerim. Yönetim kurulunca belirlenen tutarı her ay vergilendirip şirket ortağının hesabına geçersiniz, ilk genel kurulda onaya sunarsınız. Kabul edilirse zaten sorun yoktur. Onaylanmaz ise ortakları bu tutar kadar borçlandırmış olursunuz.
Şekil olarak huzur hakkı ancak genel kurul kararı ile verilir bu doğrudur. Tabi ana sözleşmede bu konuda hüküm varsa o zaman sorun yoktur. Ancak bu seferde hep aynı tutar ödenmek zorunda kalınacaktır. Ya da sözleşme değişikliği yapmak lazım.
anasözleşmeyi hazırlarken yönetim kuruluna ücret ödemesi yapılacaktır. tutar bu kadardır diye bir ibare yazmadık. şimdi ise ödemek istiyoruz. bu aylık ücret gibi olacak. zaten de yönetim kurulu üyeleri bizzat şirkette çalışmaktadırlar. ana sözleşme değişikliği mi yapmak gerekecek bu durumda anlayamadım? sadece karar alıp genel kurulda okeyletsek olur gibi geldi abanda ama uygulaması varmı acaba bilmiyorum.
Yönetim kurulu kararı alıp avans olarak ödeme yapabilirsniz. İlk genel kurulun onayına sunarsınız. Zaten eğer ortaklar fiilen çalışıyorsa , genel kurula kadar ücret olarak da ödeyebilirisiniz. Daha sonra adını huzur hakkı diye değiştirirsiniz.
Önemli olan vergilendirilmesidir.
sayın apaçi
01.02.2010 tescilli firmaya genel kurul yapılabiliyorsa o zaman genel kurul yapalım ama ne görüşülecek bilanço yok gelir tablosu yok. yaptığı iş yok henüz. sadece ücret ödemek için genel kurul yapmak bana da çok mantıklı gelmiyor. ama başka bir çözüm önerirseniz bende başımın belaya girmesini istemem tabiki. ceza ödemekten aldığımız 3 kuruşu da veriyoruz. zaten.
syg..